Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 824
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
Защото след като свалиш брекетите зъбите се движат много бързо, като се опитват да си върнат вида преди лечението. Особено ако събирате зъби това е още по-видимо. Например за 24 часа зъбите мърдат видимо с милиметър може и повече. Това значи, че ако не носите непрекъснато ритейнърите може и никога да не се фиксират. Твърде голямото движение напред-назад затруднява страшно много трайното фиксиране. Не случайно някои ортодонти държат брекетите половин-една година след като са спрели да ги коригират. Други пък казват на пациентите си поне 6 месеца да носят ритейнърите нон-стоп (с изключение на храненето).

Технологиите тук нямат никакво значение. Говорим вече за наместени зъби и това дали и кога ще се фиксират зъбите след сваляне на брекетите, зависи от организма и до колко сте съвестен в носенето на ритейнърите! Повярвай ми, като свалиш брекетите става по-трудно да носиш нон-стоп ритейнърите!
При мен трябва да ги нося само нощно време и вече година се мърдат без да дават признаци да се фиксират някога!

Подписвам се на 100 процента под този пост и с моя личен опит.

# 421
  • Варна
Syringa, лечениета с брекети и алайнери са коренно различни, т.ч. няма как да ги сравниш. Алайнери се използват при размествания от 2-3мм и възможно най-леките корекции, докато с брекети се лекува всичко. С тях има случаи на 4 годишни лечения, т.ч. няма как да искаме едно продължителност и едно поддържане. Ето защо с едните може, а с другите не.

# 422
Здравейте отново! Тъкмо се връщам от зъболекар (да не пропусна да го похваля, бях за първи път при него - доктор Иван Лечев - отдавна не съм излизала така спокойна и щастлива от лекарски кабинет! Много усмихнат и внимателен, работи чудесно) и освен че се радвам на страхотно изчистени от плака, зъбен камък и оцветявания зъби, идвам и с надежда, че ще си сложа скоро брекети.
Доктор Лечев ми препоръча четирима ортодонти и ви моля да споделите впечатления за тях, както и на какви цени горе-долу излиза лечението при тях. Срещах имената им из форума, но никъде не открих да сте споменавали цени и точно какви брекети сте слагали при тях. Благодаря предварително!
Имената на ортодонтите:
Мирослава Динкова
Галин Гаврилов
Доцент Ходор Факих
Лаура Андреева

# 423
Всичките са добри без Андреева, аз лично на никого не бих я препоръчал.
Брекетите варират според случая Ви, но попринцип са такива:
Металните са най-евтини и те са между 1500-3000 лв., а Керамиката ти е от 2200-3800 лв.
И другите вече сапфирени, автолигиращи и лингвални (зад зъбите) са от 4000 нагоре та до 5 цифрени суми..
Сега има едни прозрачни алайнери, които са сензация и има много доволни от тях, на цена около 800 лв за приблизително половин година, което е впечатляващо

# 424
Много ти благодаря Hug

# 425
Здравейте,

А какви са ви отзивите за д-р Димитрова от ЮниорДент?

Благодаря!

# 426
Цената на алайнерите не е 800 лв, а зависи  от броя стъпки за лечение и фирмата производител. може да достигне и 7000-8000лв. Тези българските са по-евтини, американските са двойно по-скъпи.

# 427
  • София
Като чета за какви суми става въпрос и ми се изправя косата от ужас! Здравейте Simple Smile
Заведох детето си при доктор Баева, снима, прави отливки, накрая ми даде план за лечение - 2900лв с носене на шини и брекети и вадене на 4 постоянни зъба. За дете на 10 години става въпрос. Започнах да се интересувам от ортодонти...За второ мнение ходих при доктор Галина Настева - Димова. Останах със страхотно впечатление от нея, но сумата която ми съобщи - 5600лв ме остави безмълвна, плюса тук е, че няма да вади зъби. За Лаура Андреева четох по назад, че някой не я прпоръчваше, та тя ми отпада. Днес се опитвам да се свържа за час с д-р Росица Пейчева в кв. Борово. Някои познати ми казаха за ортодонти никому неизвестни, но добри и с ниски цени и сега съм в чуденка какво да правя. Дайте ми мнение, моля.

# 428
Мисля, че с обикновените метални брекети винаги се вадят зъби, поправете ме ако греша. За съжаление е скъпо подобно лечение, още повече ако искаш да не се вадят зъби.

Знам, че за деца до 11-12 години е по-препоръчително да се носят ортодонтски апаратчета, но аз лично не съм въодушевен от тях.

# 429
  • София
Аз пък мислех, че точно те биха оправили нещата. Приятел зъботехник ме посъветва да търся зъболекар, който ще се навие да се разправя с шини. За съжаление почти никой не го прави вече, защото с брекетите е по удобно, лесно, бързо и скъпо.

# 430
Ваденето на зъби зависи от конкретния случай. А за дете пък се ползва разширител за небце (palate expander) и се прави място без да се вадят зъби. Даже и на възрастни слагат такъв разширител.

# 431
Не бих се съгласила на десетгодишно дете да извадят 4 зъба, при положение, че точно сега е моментът да се използва  растежът на челюстта. Отделно, ваденето на зъби изменя лицето.

# 432
  • София
Точно затова се разтърсих по форуми, защото ми е неприемливо ваденето. От друга страна пък - 5600лв?!

# 433
Така е, ваденето зависи от конкретния случай, но и според мен не трябва да се вадят зъби на такава възраст.
При дъщеря ми имаше вадене на един, защото го счупи до корен при инцидент, но пък тя е с един излишен, така че в момента си е с пълния комплект и не се предвижда намаляване на бройката.
С метални е.

# 434
  • Sofia
Зависи от ортодонта, това с ваденето на зъбите и неговата представа за естетика! Отидете при ортодонт, който специализира и работи с деца! Вероятно ще познава по-добре, това което се случва с детската челюст и би се справил по-добре и с мисъл за бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт