Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 257
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!
Вчера се разделих с първия ретиниран мъдрец. Болка нямам все още, подуване също, надявам се и така да си остане. Единствения дискомфорт е, че по- трудно се храня, но това е нормално, все пак си е рана.
Самата процедура продължи 40 минути, не беше толкова страшно, колкото си мислeх!
Сега чакаме да заздравее и продължаваме със следващия мъдър зъб Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 15:59 от Stacey91

# 676
Честито! Радвам се, че всичко е минало леко! Дано и с другия мъдрец по същия начин се размине надуването и болката!
Пораснали ли са ти мъдреците или ти цепеха венеца за да го изкарат?

# 677
Извинявам се, сега забелязах, че си писала "ретиниран", бързах да прочета надолу какво си писала, Grinning

# 678
Да, цепиха венеца, рязаха кост, но всичко е наред.
Само 1 мъдрец ми се беше показал, другите 3 си растат някъде под венеца, още 2 ми останаха,  нямам търпение да се приключи и с тях 🤗

# 679
Мале, мале... звучи много страшно! Ще разказваш и след второто вадене как е минало всичко! Ще стискам палци! Simple Smile

# 680
Мале, мале... звучи много страшно! Ще разказваш и след второто вадене как е минало всичко! Ще стискам палци! Simple Smile
Благодаря ти!
Иначе, да, звучи страшно, но само звучи, по принцип прага ми на поносимост към болка е много, ама много нисък. Щом оцелях, значи не е толкова страшно. Пу пу, да не ми е уроки 😁
Повече се притеснявам от болката, когато ми махат конците... но и това ще мине Simple Smile

# 681
Моят праг на болка е също ужасно нисък, така че те разбирам ама много добре! Grinning Пу-пу, наистина! И все пак, дано и махането на конците не се окаже нещо терористично... Stuck Out Tongue

# 682
Здравейте. Обмислям посещение при ортодонт за гр.Варна. Изчетох всички коментари освен др. Стефанова кой друг ортодонт бихте ми препоръчали? Видях коментар за др. Бъчваров, но ми се сториха много високи цените. Като цяло не са ми много криви зъбите, четох че това също зависи..  Бих искала керамични до към 3500лв, дали е възможно въобще за Варна? Или всички естетични са над 4 000

# 683
Ако не са ти много криви, провери дали няма да са подходящи алайнерите за теб. При мен зъбите се изправиха за 5 месеца и ми излезе под 3000лв. В момента нося шини за задържане, а след празниците ще сложа постоянни ритейнъри.

# 684
Това за кой град? Мерси, ще попитам ортодонта най-вероятно при Стефанова ще си запазя час. Аз гледах цени на алайнери - 1500лв за двете челюсти, като се подменят на 2седмици.. което ми изглежда мнооого пари, но ще разпитам като отида на преглед какви са цените.

# 685
София. Цените варират в зависимост от броя шини, които ще се ползват. Тоест 1500лв е цена за конкретен случай. При мен беше 2800лв. Аз не бях много лек случай и при мен имаше 18 шини на горна челюст и 12 на долна. Ако е по-лек случай може и по-евтино да излезе. И защо да е висока цена? Брекетите излизат по-скъпо. А за естетика...по-естетично от тях няма на къде. При мен много хора дори не забелязаха, че нося такова нещо, а имах възможност да ги свалям ако съм набнякое събитие като сватба

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 20:24 от Syringa

# 686
София, но цените варират в зависимост от броя шини, който ще се ползва. Тоест 1500лв е цена за конкретен случай. При мен беше 2800лв. Аз не бях много лек случай и при мен имаше 18 шини на горна челюст и 12 на долна. Ако е по-лек случай може и по-евтино да излезе. И защо да е висока цена? Брекетите излизат по-скъпо. А за естетика...по-естетично от тях няма на къде. При мен много хора дори не забелязаха, че нося такова нещо, а имах възможност да ги свалям ако съм набнякое събитие като сватба
Супер ако е така е много добре като цена и времетраене, аз четох че се сменят с нови на всеки две седмици демек по 1500лв на всеки две седмици.. явно не е така хаха. Някой знае ли за Варна - Стефанова работи с алайнери, нали?

# 687
Ами то има много фирми предлагащи това лечение и до колкото знам Инвизалайн, които са амерканци са от най-скъпите и излизат към 5000-7000лв. Те точно се сменят на 2 седмици. Аз бях с едни, които се сменят всяка седмица и шините се изработват в България. Има и немски, които се сменят всяка седмица и мисля, че тези българските са по лиценз на немските, без да съм 100% сигурна. Просто трябва да провериш кой ортодонт с кои работи. Моята не ми е предлагала друг вариант освен българските и аз не проучвах много. За мен беше важно, че цената е поносима и имаше бързи резултати. Но не ми се вярва американските да са по 1500лв на шина. В техния форум има хора, които сменят по 20 шини. То тогава 20000 долара ще им излиза. Не разбирам много, но ми прави впечатление, че лечението с двуседмичните им излиза по-дълго, но може и случаите да са просто по-сложни.
Тези са двуседмичните: https://m.youtube.com/results?q=invisalign%20before%20and%20after&sm=1
Тези са едноседмичните като моите: http://www.ca-clear-aligner.com/en/b2c/index.html
Като българският им вариант е на денталайн

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 20:25 от Syringa

# 688
Тези, които сте били с алайнери, задържа ли се резултата? Носите ли постоянно ритейнъри?

# 689
Да, нужни са ритейнъри. Вариантите са като след брекетите - спи се с по-дебели алайнери или се слагат постоянни метални от вътрешната страна на зъбите.
Между другото имам документиран процеса на лечение при мен. Който иска да види може да ми пише и ще му пратя снимка.

Общи условия

Активация на акаунт