Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 251
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Можеш да качиш снимките тук, на всички ще ни е интересно.

# 691
.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 21:18 от Syringa

# 692
Според мен алайнерите/инвизалайн не си заслужават. Да не споменавам, че са по-скъпи.

# 693
Аз имам въпрос... Нося брекети от месец и половина, всичко си е наред, зъбите ми започнаха да си се местят и да се нареждат, определено имам напредък... Но от време на време имам чувството, че нещо не е както трябва, за това исках да питам дали при всички е така. Ясно ми е, че сега цялата челюст се променя-захапката също и няма как усещането да е същото, както преди да сложа брекетите. Но има дни, в които примерно нямам контакт от едната страна на зъбите, сега ми се струва, че имам разстояние между горна и долна челюст (все едно горната ми е излязла напред и имам луфт), и за да произнеса "с", "з" и "ц" трябва да изтегля твърде много долната си челюст напред... Звучи глупаво, но ми е странно, знам че имам още мнооого време да ги нося и нещата постепенно ще се напаснат, но ми се искаше да знам дали и на вас понякога ви се струва нещо подобно.. Дали има моменти, в които не се напасват добре двете челюсти и усещането ви не е както трябва. (Пс: захапката ми си беше добре преди да сложа брекети, нося ги само заради криви зъби) Simple Smile
Весели празници на всички и все повече моменти, които да заслужават красивите ви усмивки Simple Smile)

# 694
Може ли някой да сподели мнение за д-р Севдалина Костова-Янева гр.Варна? Прочетох 3положителни коментара отпреди 3-4години и не намерих друго - някой има ли по-скорошни мнения откъм отношение, цени и т.н? Simple Smile

# 695
Аз имам въпрос... Нося брекети от месец и половина, всичко си е наред, зъбите ми започнаха да си се местят и да се нареждат, определено имам напредък... Но от време на време имам чувството, че нещо не е както трябва, за това исках да питам дали при всички е така. Ясно ми е, че сега цялата челюст се променя-захапката също и няма как усещането да е същото, както преди да сложа брекетите. Но има дни, в които примерно нямам контакт от едната страна на зъбите, сега ми се струва, че имам разстояние между горна и долна челюст (все едно горната ми е излязла напред и имам луфт), и за да произнеса "с", "з" и "ц" трябва да изтегля твърде много долната си челюст напред... Звучи глупаво, но ми е странно, знам че имам още мнооого време да ги нося и нещата постепенно ще се напаснат, но ми се искаше да знам дали и на вас понякога ви се струва нещо подобно.. Дали има моменти, в които не се напасват добре двете челюсти и усещането ви не е както трябва. (Пс: захапката ми си беше добре преди да сложа брекети, нося ги само заради криви зъби) Simple Smile
Весели празници на всички и все повече моменти, които да заслужават красивите ви усмивки Simple Smile)

Нормално е. Аз нямам проблеми с произнасянето на определени думи/букви, но захапката ми се променя постоянно. В началото даже устата ми стоеше в някакво "междинно" положение.

# 696
Някой посещавал ли е тези ортодонти  Дентално студио Славови в Стара Загора мисля да водя дъщеря ми там за поставяне на Damon брекети.Моля за мнения и впечетления.

# 697
  • Варна
Здравейте!

Отдавна следя темите за брекети и след като вече имам малко опит с прегледите във Варна, реших да се включа, ако мога да помогна на някой с информация.

Първият ортодонт, при който ходих на преглед беше д-р Аврамов. Мисля, че човекът е истински професионалист, поне от случаите, които е излекувал. На първият преглед ми бяха обявени цени от 3500лв. за метални брекети и 4500 за прозрачни, като цените не се променят до края на лечението. Но на 3-тият прегед, когато беше изготвен плана на лечението, цените бяха с по 1000лв. отгоре. Така и не попитах защо, вече бях решила, че ще търся и други мнения за моя случай.

Бях и на преглед при доц. Христина Арнаутска. Много съм доволна от отношението и хубавото е, че предложи 2 варианта за лечение и освен обикновените брекети, работи и с Деймън.

Остава да отида и при Бъчваров за последно мнение и вече ще реша дали ще се лекувам при него или Арнаутска.

Дано на някой да му е полезна тази информация Simple Smile

# 698
  • Варна
Днес бях на консултация при д-р Стефанова. Струва 60 лв. Като влезете в кабинета първото нещо, което трябва да направите, е да си сложите калцуни! Още преди рецепцията! Grinning

Доста време ми отдели ортодонтката, обяснява ми на дълго и на широко и ми изтърпя всичките въпроси, обясняваше ми по няколко различни начина едно и също нещо, докато го схвана. Метални - 4500 лв, естетични - 5500 лв. Цената също включва всичко ПЛЮС ритейнерите и тяхната поддръжка 2 години след сваляне на брекетите. Естетичните, с които работи, са сапфирени на инспайър айс, които ми се струват много по-нежни от естетичните керамични, които Бъчваров слага.

За моят случай ми каза две години и половина носене и това, от което най-много ме заболя сърцето - че ще трябва да ми се вадят 4 зъба SobSobSobSobSob Тези след кучешките. Обясни ми, че имало случаи, които са на границата и при тях може да се мине без вадене, но аз съм била точно като пример от учебниците и ако ми нареди зъбите без вадене, то те ще щръкнат напред и няма да мога да си затварям устата, после пак ще се разместят, абе грозна работа. Просто малко чене и широки зъби - няма място и това е. Отделно и 4 мъдреца трябва да вадя по здравословни причини. 8 зъбчета общо. Найс, а? Flushed

Поне захапката ми била добра. Rolling Eyes

Ами това е за Стефанова, на 23 януари Бъчваров ще ми каже неговата присъда, на 25 януари съм при Янева за трето мнение и така ще решавам къде ще се брекетосвам.

# 699
Днес бях на консултация при д-р Стефанова. Струва 60 лв. Като влезете в кабинета първото нещо, което трябва да направите, е да си сложите калцуни! Още преди рецепцията! Grinning

Доста време ми отдели ортодонтката, обяснява ми на дълго и на широко и ми изтърпя всичките въпроси, обясняваше ми по няколко различни начина едно и също нещо, докато го схвана. Метални - 4500 лв, естетични - 5500 лв. Цената също включва всичко ПЛЮС ритейнерите и тяхната поддръжка 2 години след сваляне на брекетите. Естетичните, с които работи, са сапфирени на инспайър айс, които ми се струват много по-нежни от естетичните керамични, които Бъчваров слага.

За моят случай ми каза две години и половина носене и това, от което най-много ме заболя сърцето - че ще трябва да ми се вадят 4 зъба SobSobSobSobSob Тези след кучешките. Обясни ми, че имало случаи, които са на границата и при тях може да се мине без вадене, но аз съм била точно като пример от учебниците и ако ми нареди зъбите без вадене, то те ще щръкнат напред и няма да мога да си затварям устата, после пак ще се разместят, абе грозна работа. Просто малко чене и широки зъби - няма място и това е. Отделно и 4 мъдреца трябва да вадя по здравословни причини. 8 зъбчета общо. Найс, а? Flushed

Поне захапката ми била добра. Rolling Eyes

Ами това е за Стефанова, на 23 януари Бъчваров ще ми каже неговата присъда, на 25 януари съм при Янева за трето мнение и така ще решавам къде ще се брекетосвам.

Направо нямам думи!
Пиши какво са ти казали и другите доктори, когато отидеш при тях! Сигурна съм, че на всички ще ни е интересно да разберем!

# 700
  • TX
Здравейте. Обмислям посещение при ортодонт за гр.Варна. Изчетох всички коментари освен др. Стефанова кой друг ортодонт бихте ми препоръчали? Видях коментар за др. Бъчваров, но ми се сториха много високи цените. Като цяло не са ми много криви зъбите, четох че това също зависи..  Бих искала керамични до към 3500лв, дали е възможно въобще за Варна? Или всички естетични са над 4 000
Имам 2 наблюдения на резултат на Бъчваров, ами и двете не са ок, тодина след махането, провиснал зъб при наличие на ритейнър, измеснена средна ос ( незнам дали правилно се казва така, но имам придвид линията на носа и резците са разместени и дават илюзия за крива захапка) тръшкаш едни пари, а резултата ...😑

# 701
  • София

Здравей!Аз съм с брекети от 1 месец и усещам същите неща като теб. Peace

# 702
Момичета, здравейте! За много години! Да сте здрави и много щастливи! Пожелавам ви само прекрасни моменти през новата година!
А сега по същество, Grinning Преди да започна да ходя по прегледи и консултации, какво трябва да си приготвя, какви снимки и така нататък? Искам да съм подготвена, за да не ме връщат за такива неща, защото не живея и във Варна и ще ми е по-сложно с обикалянето? 
И другото което е, знам че има отделна тема за това, но никой не ми отговаря там. При кой лицево-челюстен хирург (гр. Варна) сте ходили за изваждане на мъдреци? Зъболекърката ми препоръча и даде координатите на др. Едрев. Но бих искала да попитам и вас, момичетата, с опита които сте?
Благодаря ви предварително!

# 703
  • TX
Леонидов го спрягат за добър ЛЧХ

# 704
По принцип само рентгенова снимка за първи преглед е достатъчно, освен ако нямаш някакви усложнения.

Звънни на мястото, където смяташ да ходиш на преглед, и ги питай какво трябва да носиш, за да си убедена.

Общи условия

Активация на акаунт