Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 450

Сутринта е добре,на обяд е в горната граница,но зависи ако е било непосредствено след храна е нормално.
Благодаря  bouquet

# 451
Малко странен въпрос: знаете ли от какво мога да имам позеленяване под нокътя на ръката в горната част (като френски маникюр). Появи се и малко зеленичко и на показалеца под нокътя.
Имам предположение, възможно ли е от приемите на лекарства по време на операцията ми (за миоми) да съм получила нещо като алергия или друго.
И изобщо сещате ли се за някаква причина?

# 452
  • оттам, откъдето започва България
Има ли в момента вирус с повръщане и разстройство?
Какво може да помогне за това състояние?  Sick

# 453
Винаги има  Laughing

Преди да дам лекарства изчаквам да изкара всичко, което има да се изкарва.
Само ако Т е над 38.5 давам понижаващи. И течности.
Ако й се яде - яде, ако не - не насилвам.
Като няма вече какво да излиза пие Деган.
Можеш да даваш и разни прахчета за възстановяване на водно-солевия баланс, те обаче са само подпомагащи, Деганът е основното.

За храната - първо следвах съветите на повечето педиатри - солети ала-бала. Резултатът беше удължаване на болестта. Отдавна не ги спазвам. Ако детето приема храна си яде обща такава. Без провокиращи диария от типа на сливи и подобни или дразнещи стомаха - пържено, пикантно.

Ако не забележиш никакво подобрение до 3-4 дни е добре да пуснете изследвания.

И много почивка.

Бързо оздравяване!

# 454
  • Mediterraneo
Има ли в момента вирус с повръщане и разстройство?
Какво може да помогне за това състояние?  Sick

Във всеки един момент има десетки вируси, които са с такива симптоми.
Помага почивка и както каза някой- да изкара каквото има. Не приемам никакви лекарства, включително и за температура. Чакам да мине от самосебе си. За повръщането вземам изцеден лимон. Не съм фен на лекарствата, особено за възрастен човек.

# 455
 ooooh! Забравих да уточня, че не става въпрос за дете, а за учител на деца, т. е. възрастен.
Май възрастните по-бързо ги събаря от децата. Мисля да ходя до аптеката и да взема гентамицин, ентерол или смекта, или стоперан.  newsm78

# 456
  • Mediterraneo
гентамицин? Само веднъж при много тежка диария бяха изписали на детето ампула гентамицин през устата. Но диарията беше наистина тежка и продължителна.

# 457
  • София
гентамицин? Само веднъж при много тежка диария бяха изписали на детето ампула гентамицин през устата. Но диарията беше наистина тежка и продължителна.

Хората силно подценяват антибиотичната резистентност.....

# 458
  • Mediterraneo
Гентамицин през устата едва ли действа като АБ. Ампула имам предвид.

# 459
Момичета, спешно имам нужда от помощ.

Имам инсулинова резистентност -прясна, днес ми я откриха.

Утре тръгвам на път, и сега идва въпросът-какво да ям?!

Сандвичите не са вариант, нито пък плодовете и ядките (ядки не обичам, а плодове ми забраниха да ям), нищо пакетирано и нищо въглехидратно.
Може ли да ми дадете някакви предложения, защото и без това се мъча с това редуциране на храната откъм въглехидрати и захари, а и нищо не ми хрумва да си приготвя.
Като вляза в магазин и всичко ми е забранено сякаш Sad (освен киселото мляко)
Много ми е тъпо, чак не ми се тръгва.

# 460
  • София

Мда, действа като хомеопатия: )

# 461
  • София
Момичета, спешно имам нужда от помощ.

Имам инсулинова резистентност -прясна, днес ми я откриха.

Утре тръгвам на път, и сега идва въпросът-какво да ям?!

Сандвичите не са вариант, нито пък плодовете и ядките (ядки не обичам, а плодове ми забраниха да ям), нищо пакетирано и нищо въглехидратно.
Може ли да ми дадете някакви предложения, защото и без това се мъча с това редуциране на храната откъм въглехидрати и захари, а и нищо не ми хрумва да си приготвя.
Като вляза в магазин и всичко ми е забранено сякаш Sad (освен киселото мляко)
Много ми е тъпо, чак не ми се тръгва.
Не ти ли предписаха Медформин/Медфогамма ? Иначе протеинова диета ти трябва....

# 462
Поне зеленчуци можеш ли да ядеш?Без никакви фибри и въглехидрати няма да издържиш дълго,всяка клетка в тялото има нужда от захар...

# 463

Мда, действа като хомеопатия: )
Да, ама гентамицин не ми дадоха в аптеката без рецепта.  ooooh!

# 464
Поне зеленчуци можеш ли да ядеш?Без никакви фибри и въглехидрати няма да издържиш дълго,всяка клетка в тялото има нужда от захар...

Зеленчуци, месо, млечни продукти.
В случая въпросът ми не беше мога ли да издържа или не, а какво да си взема за из път.
Иначе метформин, ще почна да го пия от утре най-вероятно, тъй като утре ще имам епикриза и рецепти вече.

Общи условия

Активация на акаунт