Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
При мъжете до 50 години тези стойности са между 0 и 15 мм за един час, а при жените на същата възраст – между 0 и 20 мм за същото време.

Тези стойности се повишават леко и при двата пола, след като се премине границата от 50 години като при мъжете СУЕ трябва да бъде между 0 и 20 мм за час, а при жените – между 0 и 30 мм.

Имайте предвид, че стойностите зависят и от лабораторията, в която са проведени изследванията като в различните лаборатории те могат да се различават.

# 436
Е под 50 съм.  Shocked Мисълта ми е ,така ми го е дал доктора ,дали това "5/12" е реф.стойност? newsm78

# 437
  • Варна
Е под 50 съм.  Shocked Мисълта ми е ,така ми го е дал доктора ,дали това "5/12" е реф.стойност? newsm78

Не би трябвало,нещо друго е.Обади се в лабораторията в която е правено изследването и попитай какви са им
реф.стойности.

# 438
Момичета, много съм притеснена. Имах 3 дни кафяво запапване, на 4 ден кафяво течение. После ми дойде цикъл, но без болка и без ПМС, съвсем оскъдно.По принцип е обилен първите дни. Цикъла продължи точно 1 ден и спря. Да тичам ли към гинеколога?

# 439
  • Варна
Момичета, много съм притеснена. Имах 3 дни кафяво запапване, на 4 ден кафяво течение. После ми дойде цикъл, но без болка и без ПМС, съвсем оскъдно.По принцип е обилен първите дни. Цикъла продължи точно 1 ден и спря. Да тичам ли към гинеколога?

Най-вероятно нещо хормонално.Има нужда от преглед и необходимите изследвания,но си запазете час спокойно не е спешно и животозастрашаващо.

# 440
Благодаря. Досега не съм изследвала хормони. На 24 съм. Има ли шанс за бременност  (ранен симптом)

# 441
Благодаря. Досега не съм изследвала хормони. На 24 съм. Има ли шанс за бременност  (ранен симптом)

Добре е да си направете тест за бременност. Чела съм, че при такива симптоми може да е цветна бременност. Най-добре е отидете на гинеколог. Ако не сте бременна, настоявайте да ви пуснат изследвания за хормоните, колкото и да ви казва гинекологът ви, че не са ви нужни.

# 442
  • Варна

Ако правите секс винаги има шанс за бременност  Laughing
Тест правили ли сте?

# 443
Ами понеже вчера ми дойде не съм правила, но предвид че днес спря май ще направя. Благодаря ви много.

# 444
Сина ми има болки в крака, изписаха му  Дексофен 25 мг 3х 1 т.. На 17 г. е, но едва вкъщи прочетох листовката, че не се препоръчва за лица под 18г.. Вече изпи една таблетка, не мога да се свържа с ЛЛ. Не зная какво да правя,да продължи ли с взимането на лекарството?

# 445
  • София
Дексофенът не винаги е ок. Аз имах сърцебиене и повишено кръвно налягане при прием. Следете за странични ефекти.

# 446
Здравейте , аз да се похваля ,че ходих на невролог за главата изписа ми хапчета и откакто ги пия почти не ме боли глава,2-3 пъти се е случвало да заболи,но не както преди.

Сега да попитам на баща ми са му правили обременяване с глюкоза , сутринта е било 5 и нещо , после към обяд - 6.4 ,но не са му разчели изследването.
Някой може ли да ми каже дали е в границите втората стойност ?

# 447
  • Варна
Здравейте , аз да се похваля ,че ходих на невролог за главата изписа ми хапчета и откакто ги пия почти не ме боли глава,2-3 пъти се е случвало да заболи,но не както преди.

Сега да попитам на баща ми са му правили обременяване с глюкоза , сутринта е било 5 и нещо , после към обяд - 6.4 ,но не са му разчели изследването.
Някой може ли да ми каже дали е в границите втората стойност ?

Обременяване ли са направили?Ако е така изследването трае 2 часа.По скоро сякаш профил са му правили  Rolling Eyes

# 448
Май профил каза,да  Peace

# 449
  • Варна

Сутринта е добре,на обяд е в горната граница,но зависи ако е било непосредствено след храна е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт