Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 735
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
... Проблем от доста време,с който не се справям, и друг в семейството  го има-кашлица,суха,дразнеща,не силна.Все едно има нещо в гърлото,което не излиза.....с нищо.

Алергия? ...
+1
И на мен ми се случи същото  -дългосрочна нелекуваща се кашлица, пулмолог потвърди, че е алергия след изследвания. Не се лъжи да ходиш при джи пи и др. подобни неспециалисти - само ще си загубиш времето и парите, а и може да ти пробутат антибиотици за няколко десетки лв  ooooh!

# 106
... Проблем от доста време,с който не се справям, и друг в семейството  го има-кашлица,суха,дразнеща,не силна.Все едно има нещо в гърлото,което не излиза.....с нищо.

Алергия? ...
+1
И на мен ми се случи същото  -дългосрочна нелекуваща се кашлица, пулмолог потвърди, че е алергия след изследвания. Не се лъжи да ходиш при джи пи и др. подобни неспециалисти - само ще си загубиш времето и парите, а и може да ти пробутат антибиотици за няколко десетки лв  ooooh!

Да добавя, че Личният лекар няма такава компетенция да изписва антибиотици. Възможно е да ви предпише антибиотик, който да ви увреди и да не можете да се оправите вече.  Винаги ходете при специалист или ако имате списък от антибиотици, които ви понася добре, кажете този списък от антибиотици на личния лекар, за да ви предпише някой от тях.

# 107
Бихте ли ми препоръчали ефикасен сироп против кашлица? Предпочитам от билковите.

апимед примерно е напълно натурален. Има и други, в аптеката ще ти кажат.

# 108
В последно време забелязвам нещо по време на цикъл и не знам дали  е обезпокоително. Rolling Eyes
Кръвта не ми се изтича. Задържа се вътре . Когато съм с тампон се абсорбира ,но когато съм с превръзка нищо не тече. Rolling Eyes
Вчера примерно уж ми дойде ,но отново нищо не изтече ,в банята ,когато се мия и евентуално "бръкна" има доста количество вътре .  Не съм питала гинеколога си от страх ,
може би да не ми се смее на тъпия въпрос. Rolling Eyes

# 109
Няма нищо тъпо в такъв въпрос. Определено не е редно да не изтича навън. Питай го още днес!

# 110
  • София
В последно време забелязвам нещо по време на цикъл и не знам дали  е обезпокоително. Rolling Eyes
Кръвта не ми се изтича. Задържа се вътре . Когато съм с тампон се абсорбира ,но когато съм с превръзка нищо не тече. Rolling Eyes
Вчера примерно уж ми дойде ,но отново нищо не изтече ,в банята ,когато се мия и евентуално "бръкна" има доста количество вътре .  Не съм питала гинеколога си от страх ,
може би да не ми се смее на тъпия въпрос. Rolling Eyes

Хм, а пълна ли си? Има ли промяна в теглото нагоре? Има ли промяна в структурата на външните полови органи ( подуване, оток). Наистина е най-добре да отидеш на гинеколог за да погледне!

# 111
Не съм пълна ,съвсем съм нормална ,че и отслабнала вече... Rolling Eyes Не съм питала защото съм мислила ,че е нормално ... само като се сетя какви кръвоизливи съм правила ,сега стига само едно "зацапване " до превръзката .

# 112
Ами, ходи на лекар задължително. Peace

# 113
  • Варна
Според мен кръвта се съсирва и става по-гъста,което затруднява изтичането Thinking

# 114
Да ,гъста е и сигурно изяснява до някъде ситуацията ,но дали е нормално ? newsm78 Мисля си  вече ,че може би ми е прекалено оскъден....

# 115
Промените в цикъла си имат своите причини и трябва консултация с лекар. Няма нищо срамно човек да пита лекаря.

# 116
  • Варна
Да ,гъста е и сигурно изяснява до някъде ситуацията ,но дали е нормално ? newsm78 Мисля си  вече ,че може би ми е прекалено оскъден....

При всички положения ако скоро не си ходила на гинеколог,не е зле ей така профилактично за твое спокойствие да минеш.
Иначе с напредването на годините цикъла се променя,хормоните се променят,става по оскъден,по-малко дни и т.н.

# 117
Обикновено съсиреци има, когато жената е с наднормено тегло и Rima правилно те е попитала, но ако си в норма, тогава би трябвало да е просто "гладка" кръв, т.е. само течност. А доколкото разбирам, при теб е просто един съсирек. Не се притеснявай, отивай при гинеколог и му обясни какво става, той ще се погрижи.

# 118
Обикновено съсиреци има, когато жената е с наднормено тегло

всъщност когато има хормонални проблеми, проблеми с антикоагулантите или когато се появят фоброиди

# 119
Ходя редовно на гинеколог ,но не съм мислила ,че е проблем ,пък може и да ме е срам да правя такива "описания" .  Embarassed
Иначе ,нераждала ,под 20  Embarassed ,не мисля ,че фактора възраст е замесен . Нямам съсиреци . Просто крэвта ми не тече навън ,преди малко забелязах ,че е "лигава"  Embarassed ,т.е гъста ,не е гладка както казвате.

Общи условия

Активация на акаунт