Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 72 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Бях на гинеколог преди 10 дни , с оговорката да се видим след 2 седмици ,т.е в четвъртък/4.05/ . Той ми каза ,че ову-то предстои и че се съмнява да настъпи цикъл. Е ,да но на мен ми дойде няколко дни след това .
Това ,прави ли го не добър специалист? newsm78

# 226
  • София
Тестове могат да се правят по всяко време.Аз правих януари месец след 2 тежки алергични пристъпа.Сега, мин. седмица правих за упойка и до мен имаше 2 момичета, които си правеха тестове за различни алергени.Така че може

# 227
Незнайна, в есенно-зимния период се правят тестовете за полени. Но при теб може да е нещо друго. Да си сменяла препаратите за пране или да си си купувала нов лак за нокти скоро?

# 228
Незнайна, в есенно-зимния период се правят тестовете за полени. Но при теб може да е нещо друго. Да си сменяла препаратите за пране или да си си купувала нов лак за нокти скоро?

Всеки път различен гел за пране взимам, защото ми омръзват. На ноктите тогава нямах лак. Най-вероятно е от хапчетата, които пих. Смесих много-парацетамол, панадол, прахчета и накрая нурофен и на следващия ден след него се обринах. След една седмица пих прахче за главоболие с идентична съставка като нурофена и пак се обринах.

# 229

Всеки път различен гел за пране взимам, защото ми омръзват. На ноктите тогава нямах лак. Най-вероятно е от хапчетата, които пих. Смесих много-парацетамол, панадол, прахчета и накрая нурофен и на следващия ден след него се обринах. След една седмица пих прахче за главоболие с идентична съставка като нурофена и пак се обринах.

Парацетамол и нурофен не се смесват, не се и взимат дори и да има разлика през малки интервали между приема.

Активната съставка на панадол е парацетамол.

Може да имаш непоносимост към ибупрофен.

# 230
Това не го знаех, благодаря.  Praynig
Иначе знам, че има парацетамол в панадола, но го пих, защото казаха, че действа повече. Вече ще внимавам.

# 231
действа повече за какво? дозата парацетамол действа. Или имаш предвид по-бързо действие, а не по-силно?

# 232
действа повече за какво? дозата парацетамол действа. Или имаш предвид по-бързо действие, а не по-силно?
За сваляне на температура ми казаха от аптеката, че има по-силно и по-бързо действие. Само че при мен нямаше ефект.

# 233
Simple Smile ми не е имало, просто защото е 500 мг парацетамол. Освен ако не е било extra, но той е за болка, не настинка. Новия го лансират, че се разгражда по-бързо и действа по-бързо, но прахчетата парацетамол действат наистина бързо през слюнчестите жлези, така че там наистина ефекта е бърз.

Иначе както и всички подобни, може и да по-добър от оглед на неактивните (пълнежни субстанции), а и това не е малко.

# 234
Здравейте, мили хора Simple Smile
Имам един проблем. Мензисът ми закъснява с 15, правих уринни тестове и са отрицателни. Бях на преглед и ми изписаха Оргаметрил за 3 дни. Кърмя и се съмнявам за бременност. Лекарката каза, че няма противопоказания при кърмене и  евентуална бременност, но мене ме е страх и не знам какво да правя. Ако ме посъветвате, ще съм ви много благодарна.

С уважение  smile3525

# 235
  • Варна
Имам един проблем. Мензисът ми закъснява с 15, правих уринни тестове и са отрицателни. Бях на преглед и ми изписаха Оргаметрил за 3 дни. Кърмя и се съмнявам за бременност. Лекарката каза, че няма противопоказания при кърмене и  евентуална бременност, но мене ме е страх и не знам какво да правя. Ако ме посъветвате, ще съм ви много благодарна.

С уважение  smile3525

Като имаш отрицателни тестове защо се притесняваш.Точно защото скоро си родила и още кърмиш хормоните са ти разбутани и най-вероятно за това закъснява менструацията.А и сега е смяна на сезон,което също е възможна причина.Миналия месец без да искахме се приброихме тук няколко момичета със закъснял цикъл,най-вероятна причина сезона.

# 236

С уважение  smile3525

Като имаш отрицателни тестове защо се притесняваш.Точно защото скоро си родила и още кърмиш хормоните са ти разбутани и най-вероятно за това закъснява менструацията.А и сега е смяна на сезон,което също е възможна причина.Миналия месец без да искахме се приброихме тук няколко момичета със закъснял цикъл,най-вероятна причина сезона.

Благодаря Ви! Simple Smile
След раждането цикълът ми се възстанови към втория месец и от тогава насам всеки месец ми идва. Затова се притеснявам. Детето ми е на 1, 7г. Simple Smile

# 237
  • Варна
При положение,че си ходила на лекар и не са видели нищо обезпокоително,изчакай си спокойно.При такова закъснение теста щеше да ти отчете.

# 238
ColouRing, наистина при такова закъснение тестът наистина щеше да отчете, ако вече и не ти е дошло де. При положение, че си правила тестОВЕ, а не само един, не мисля, че има място за притеснение. Смяната на сезон оказва голямо влияние. Всеки преход от топло към студено и обратното при мен поне променя драстично нещата, още повече, че времето през изминалия месец беше ту топло, ту хладно и е възможно да си настинала, макар и да не усещаш.

# 239
  • Burgas, Bulgaria
Преди час взех течен аналгин ампула , но болката не минава (зъб) . Кога мога да пия Алулин ? Колко време трябва да изчакам ?

Общи условия

Активация на акаунт