Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Преди час взех течен аналгин ампула , но болката не минава (зъб) . Кога мога да пия Алулин ? Колко време трябва да изчакам ?
Абе можеш....То човек като го боли зъб всичко друго няма значение. Едно време имаше Веридон и как се спеше от него..... Embarassed

# 241
Преди час взех течен аналгин ампула , но болката не минава (зъб) . Кога мога да пия Алулин ? Колко време трябва да изчакам ?

А на спешен кабинет обади ли се? Това със зъбите е страшно неприятно? #Crazy

# 242
  • Burgas, Bulgaria
Да звъня по нощите за един зъб - не съм такъв човек, аз бях бременна в 5-тия месец и цяла нощ ревах ,че не отидох, а сега абсурд .
Rima -  още малко и ще пия още нещо , права си , че от зор какво ли не правим   Crazy

# 243
  • Бургас
Най-добре е 3-4 часа разлика, но ако не издържаш гледай поне 2 часа да направиш. Дано мине бързо, че е ужасно, скоро бях така Sad

# 244
Допускам, че имам някакъв проблем със сливиците, но не мога да предположа за какво точно се касае. newsm78 Първо да уточня, че никога не съм имала тревоги от такова естество, не съм правила ангини и инфекции, не чувствам силна болка в сливиците. От няколко години насам, обаче, имам следните наблюдения - когато инцидентно изпуша някоя пурета или пийна малко алкохол вечерта, на сутринта имам доста неприятно усещане в гърлото / сливиците. Не е точно болка; ако трябва да го опиша - все едно съм натъркала мокет или друга абразивна повърхност в гърлото си. Някакво усещане за възпаленост. Често това неприятно чувство се появява и без обективна причина, както е в случая с пуретите. Например, сякаш ми се случва и когато съм на диета / не съм яла дълго време. Друг път пък наистина няма никаква причина, върху която мога да хвърля вината. С Хашимото съм и се твърди, че при това заболяване често има болки в гърлото, но аз сякаш вътрешно си усещам, че не е от това. newsm78

Има и още нещо - онзи ден, например, след като вечерта пуших пурета, освен споменатата болка в гърлото, на сутринта - при натискане на сливиците с клечка за уши - от тях излизаше белезникав секрет в малки количества, предполагам - гной, но не мога да съм сигурна. Случвало ми се е и преди, не е изолиран случай. Четох за т.нар. "tonsil stones" и попаднах на някакви ужасяващи снимки в Интернет, но не мисля, че моето положение има общо с това. Laughing При мен този секрет излиза, само когато сливиците се натиснат и е в наистина минимални количества - колкото главата на топлийка. На самата повърхност на сливиците нищо не се вижда с просто око, изглеждат си нормални.

Според вас, за какво говорят тези симптоми? Възможно ли е да се касае за хронична бактериална инфекция, която се обостря на моменти? Или пък просто гърлото и сливиците ми са чувствителна / уязвима зона, податлива на възпаления? Мисля да ходя на УНГ, като преди това на своя глава си пусна носен и гърлен секрет.

# 245
Трепери ми дясната ръка,когато я отпусна. На лявата нищо и няма .Какво може да е?

# 246
Трепери ми дясната ръка,когато я отпусна. На лявата нищо и няма .Какво може да е?
Преумора. И на мен ми се е случвало. Нищо страшно.

# 247
Физическа? Психическа?
Физически ,колко да съм се натоварила ?
Виж психически... Cry насъбра ми се.

# 248
  • на острова на мечтите
Да звъня по нощите за един зъб - не съм такъв човек, аз бях бременна в 5-тия месец и цяла нощ ревах ,че не отидох, а сега абсурд .
Rima -  още малко и ще пия още нещо , права си , че от зор какво ли не правим   Crazy
За болки на зъб пий аугментин на всеки 12 часа-8::00 сутринта и 20:00  вечерта. Обезболяващи не пий много на често. Stop Но на зъболекар иди.
Вчера си направих рентгенови снимки на кръста. Артрози,изтъняване на междупрешленото пространство и гръбначния стълб леко усукан . Сега трябва да си намеря някакъв подходящ режим за гимнастика,което ми харесва (ще видя йога или пилатес) и да вземам противовъзпалителни поне за известно време  ooooh!

# 249
ВОДКА-държиш на самия зъб,плюваш(или гълташ  Grinning ),и пак,докато не мине,изпитано!
Аугментин е силен антибиотик,не рискувай,освен ако няма инфекция,пулпит...

# 250
  • София
Аз не бих пила антибиотик ей така. И за зъб(и тази област)  си има специфични.
Когато ме е болял зъб съм пила, парацетамол,аулин,аспирин през малко време. Оаобено, ако е нетърпимо.

# 251
  • софия
От една седмица съм с вирус,който се изразява с силна хрема,кашлица,обилни жълти секрети от носа,докато не слезе в гърдите.Предписаха ми дуамокс,синупрет,зиртек,олинт.Подобрих се,но ми остана слезте лепкав секрет от носоглътката.Нещото,което най много ме притеснява е появата на задух (и нощем).От какво може да е съпроводена.

# 252
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Ви , момичета Simple Smile
А да питам , наистина ли оказва голямо влияние кафето на резултата от изследванията на  хормоните на щитовидната жлеза?

# 253
А да питам , наистина ли оказва голямо влияние кафето на резултата от изследванията на  хормоните на щитовидната жлеза?
да, вчера питах.

# 254
  • Варна

Никакво кафе преди изследване на ТСХ,ако не си го спазила повтори изследването.

Общи условия

Активация на акаунт