Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 854
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Мами, диарията продължава, ден имам, ден нямам. Вчера вечерта ми се дояде кис. мляко и нощес познайте.Болки и диария. Сега съм си направила кисело мляко на Опицвет с пробиотик  и овесени ядки и се чудя дали да ги ям. Не съм си взела още пробиотик да пия, но след работа ще си взема. Странно е, че хем усещам лека тежест в стомаха, хем ме наболва леко почти навсякъде, явно съм раздразнила нещо д.черво, не спирам да го мисля и съм много притеснена, попринцип винаги корема ми е било слаба зона. Ако взема направление за Гастро много се чака, понякога над месец съм чакала. Нямам температура, не повръщам, лека болка на различни места в коремната област, ако не е разтройство, то е като на леки парцали. Чудя се дали да не е от магнезия? Вечер пия по 1табл. магнезии и през деня Liver Detoxifier на Нау Фудс. не ми се вярва да е от тях, но все пак, знае ли човек:) Успокойте ме, че не е опасно, ама вече почти 2 седмици, вярно не е всеки ден, но си го има:) Хубав ден

Колко често ходиш и защо ядеш мляко при раздразнен стомах.Задължителна диета на сухари,препечени филийки,изкиснато сирене,солети,обикновени бисквити.Минимум 3 дни диета,дори и повечко не е зле.

# 526
  • София
Здравейте. Моя проблем започна първите дни на Януари месец от един стомашен вирус с разтройство,Т и отпадналост.... Повечето симптоми отшумява за няколко дни, но когато ходих по голяма нужда цветът беше светъл -към жълт. Имах присвивания в стомаха,но нищо сериозно. Храних се (и още е така) нормално с апетит без болки след хранене. Проблемът с цвета остана 2-3 месеца. Но това което ме притеснява!!! - през първите три седмици на януари свалих 5 кг. След това за По- дълъг период от време още 1 кг. Започнах да си назначаването изследвания, защото ЛЛ погледна с насмешка на проблема ми. Пусках си кръвна картина, чернодробни, урина, тсх,Т4, фекален секрет за бактерии и гъбички,кръвна захар и всичко е нормално. След изследванията, просто спрях да се вглеждам в това. Но вчера като се премерих видях че съм още едно кило надолу и сега тежа 57кг от начални 64кг. Притеснена съм,защото имам апетит,ям всичко даже си позволявам повече от обикновено. Нямам други симптоми,освен стомашни неразположения,наподобяващи СРЧ...
Как мислите дали трябва да пусна и другите стойности за щитовидната жлеза,защото ми бяха казали, че тсх и т4 са достатъчни?

А ехография на жлезата правена ли е? И ТСХ колко беше?

-----------
Не е! Тсх 2.800 / 0.300- 4.200
Т4 17.82 / 0.300-4.200
Правени февруари

# 527
  • Варна
Аз бях стигнала 49 кг. и се оказах с възел на щитовидната жлеза,който се наложи да се оперира.Иначе и моите хормони бяха в норма.Не казвам,че е от това,просто при мен така се получи.Като махнах жлеза скочих на 53-54 и ги поддържам.

# 528
  • София
Аз бях стигнала 49 кг. и се оказах с възел на щитовидната жлеза,който се наложи да се оперира.Иначе и моите хормони бяха в норма.Не казвам,че е от това,просто при мен така се получи.Като махнах жлеза скочих на 53-54 и ги поддържам.
Ясно значи все пак въпреки тези резултати пак може проблема да е от там.... Аз съм 57 за сега... 

# 529
Мами, диарията продължава, ден имам, ден нямам. Вчера вечерта ми се дояде кис. мляко и нощес познайте.Болки и диария. Сега съм си направила кисело мляко на Опицвет с пробиотик  и овесени ядки и се чудя дали да ги ям. Не съм си взела още пробиотик да пия, но след работа ще си взема. Странно е, че хем усещам лека тежест в стомаха, хем ме наболва леко почти навсякъде, явно съм раздразнила нещо д.черво, не спирам да го мисля и съм много притеснена, попринцип винаги корема ми е било слаба зона. Ако взема направление за Гастро много се чака, понякога над месец съм чакала. Нямам температура, не повръщам, лека болка на различни места в коремната област, ако не е разтройство, то е като на леки парцали. Чудя се дали да не е от магнезия? Вечер пия по 1табл. магнезии и през деня Liver Detoxifier на Нау Фудс. не ми се вярва да е от тях, но все пак, знае ли човек:) Успокойте ме, че не е опасно, ама вече почти 2 седмици, вярно не е всеки ден, но си го има:) Хубав ден

Колко често ходиш и защо ядеш мляко при раздразнен стомах.Задължителна диета на сухари,препечени филийки,изкиснато сирене,солети,обикновени бисквити.Минимум 3 дни диета,дори и повечко не е зле.
Кара ме да ходя през около час, но нищо не излиза. Нещо прозрачно и леко лигаво Извинявам се, че чак го описвам. Стремя се да ям повече хлебни неща, уж да се запека. Ще започна сухари от днес с нещата, които ми описа. Трябва ли да се притеснявам или нещо нормално раздразнено просто? Благодаря

# 530
  • Варна
От кога е така прозрачно?От кога имаш разстройство?Май си за АБ ако е отдавна.Тази година има ентеровирус,но не съвсем обикновен,прави усложнения.Позната влезе в болницата с детето си и не им се размина АБ.Внимавай да не се обезводниш.

# 531
От кога е така прозрачно?От кога имаш разстройство?Май си за АБ ако е отдавна.Тази година има ентеровирус,но не съвсем обикновен,прави усложнения.Позната влезе в болницата с детето си и не им се размина АБ.Внимавай да не се обезводниш.
Минах сега и си взех и Лактакеър стоп. То не е прозрачно, но след 4-5 ходения нищо не излиза и излузат няколко капки прозрачно... Пишкам повече, пия вода и чайчета.

# 532
  • Варна
Минах сега и си взех и Лактакеър стоп. То не е прозрачно, но след 4-5 ходения нищо не излиза и излузат няколко капки прозрачно... Пишкам повече, пия вода и чайчета.

Аха то просто няма какво да излиза вече.Задължително мини на диета.

# 533

Аха то просто няма какво да излиза вече.Задължително мини на диета.
Ще мина. Явно е вирус. Изпих пробиотика. Сега ми е отмаляло едно, леко лошо, едно поспаливо. Много страдам от този корем.

# 534
  • оттам, откъдето започва България
Забъркай 1 с. л. брашно, 1 ч. л. захар и вода в количество да става за пиене. Идеално изчиства стомаха.  Peace

# 535
Забъркай 1 с. л. брашно, 1 ч. л. захар и вода в количество да става за пиене. Идеално изчиства стомаха.  Peace
Благодаря. Декември пак бях така, но имах и температура и повръщане. Мина с пробиотик и почивка. Сега защо пак.

# 536
Благодаря. Декември пак бях така, но имах и температура и повръщане. Мина с пробиотик и почивка. Сега защо пак.
И спри млякото, малко изкиснато сирене може със сухарите, но без да прекаляваш.

# 537
  • София
Пак аз, знаете ли лек ,ако ще и бабин за суха, драЗнеща , дълбока кашлица?
Пия си сиропа , смуча лекарствата и антибиотика , но Ей сега ме подхвана.
Може ли да мине бързо с нещо ?
Въпреки , че ми е изсписан отхрачващ сироп, мога ли да пийна малко Синекод , да спре мАлко тази кашлица

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 23:38 от Wind_

# 538
  • София
Скоро бях с такава кашлица и ми помогна Ен Ти Тус таблетки на Екофарм.
Пробвах всякакви бабини илачи, но без резултат.
Ако имаш домашен мед, хапвай от него.

# 539
Пак аз, знаете ли лек ,ако ще и бабин за суха, драЗнеща , дълбока кашлица?
Пия си сиропа , смуча лекарствата и антибиотика , но Ей сега ме подхвана.
Може ли да мине бързо с нещо ?
Въпреки , че ми е изсписан отхрачващ сироп, мога ли да пийна малко Синекод , да спре мАлко тази кашлица
Бабин илач е издълбана черна ряпа, в която се слага лъжичка мед се пие сокът, който се отделя.

Общи условия

Активация на акаунт