Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Момичета имам ужасен жилав заден секрет,който ме мори основно през нощта.Постоянно се мъча да го изкашлям,а се получава трудно и ми пречи на качеството на съня.Нещо да ми предложите,които би могло да облекчи положението.
Геломиртол Форте.
+1  Peace много е добро

# 661
Че то няма от кого да се вземе кръв, след този списък?! Rolling Eyes
Ами да - аз питах заради сестра ми. Тя участва в нещо като група за доброволно даряване и иска когато има нужда да дарява, но пие най-леките хапчета за кръвно (защото иначе е с високо). Няма други заболявания и може 24 часа преди това да не приема хапчета, но все пак не е сигурна, че това не е проблем.

# 662
  • София
Че то няма от кого да се вземе кръв, след този списък?! Rolling Eyes

На мен ми точат кръвчицата редовно и доброволно.

# 663
  • Варна
Не съм сигурна дали изобщо се гледа този списък,минете покрай някоя по-голяма болница и ще ви обиколят няколко мургави братя съзаклятнически да ви питат имате ли нужда от кръв.Едва ли им правят пълни изследвания преди това.

# 664
  • София
Имам високо кръвно, което до момента не може да се установи от какво е. Пусках подробни кръвни изследвания, правих кардиограма - всичко е наред. Остана мисля само да пусна хормони на щитовидната жлеза. Но кои точно трябва да са? И друго - приемам лекарства за високо кръвно - отразяват ли се по някакъв начин на резултатите?

Благодаря предварително  bouquet

# 665
  • Варна
Накара ме да се замисля кое точно може да предизвика високо кръвно,но няма как да знаем всичко нали.
По принцип най-добре е да отидеш на ендокринолог и той да ти каже какво да изследваш,но стандартните хормони,които се изследват са ТСХ,Т3,Т4,ТАТ,МАТ.Не всички се поемат от ЗК.
Също така поискай да ти направят и ехография,тъй като често хормоните са в норма,но има някое възелче което създава проблеми.

# 666
  • София
Благодаря. За ехографията не се бях сетила, а и кардиоложката ми дори не е намеквала да ми прави  #Cussing out Изписа ми само някакви лекарства, каза ми, че нищо ми няма и според нея проблема е неврологичен. Да си пия хапчетата и така.

Едит - ехография на сърце или на щитовидна имаш предвид?

# 667
  • Варна
Благодаря. За ехографията не се бях сетила, а и кардиоложката ми дори не е намеквала да ми прави  #Cussing out Изписа ми само някакви лекарства, каза ми, че нищо ми няма и според нея проблема е неврологичен. Да си пия хапчетата и така.

Едит - ехография на сърце или на щитовидна имаш предвид?

Щитовидна Peace

# 668
  • София
Мерси.

# 669
miamim
Майка ми дълги години беше с много високо кръвно и след години ходене по мъките накрая я оперираха от възел на гушата и нещата се нормализираха. Беше
 отдавна и не помня подробности
подробности​, но мисля, че при нея това беше проблема. Така, че ехография на щитовидната е добре да се направи.

# 670
Мами, изписаха ми Ципрофлоксацин. Антибиотик. Мале, изпих го и ми е едно нервно, отмаляло. Нямам алергии и обикновенно всички лекарства ми понасят. Малко ме е страх. Колко време трае това неразположенуе?

# 671
  • Варна
Мами, изписаха ми Ципрофлоксацин. Антибиотик. Мале, изпих го и ми е едно нервно, отмаляло. Нямам алергии и обикновенно всички лекарства ми понасят. Малко ме е страх.

Нервността ти е по скоро от мрачното време,едва ли е от АБ.

# 672
Мами, изписаха ми Ципрофлоксацин. Антибиотик. Мале, изпих го и ми е едно нервно, отмаляло. Нямам алергии и обикновенно всички лекарства ми понасят. Малко ме е страх.

Нервността ти е по скоро от мрачното време,едва ли е от АБ.
Замаяно ми е малко, леко лошо и може и за това да ми е нервно.

# 673
Аз всеки път като се наложи да пия Ципрофлоксацин и все едно пия отрова - нямам алергия, но хич не ми понася.

# 674
  • Пловдив
Някой знае ли как се изследва дефицит на В 12 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт