Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 650
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Tsh, ft3, ft4, TAT, MAT

# 706
Момичета, нямам никакъв опит с бременността, затова пиша тук. На 22 години съм.

Този месец цикълът ми в просто трагичен. Дойде ми вчера с леко зацапване, всичко точно. Днес сутринта обаче се будя от брутална болка. Ама жестока. Винаги ме е боляло, така не е било. Течението ми е нормално към по-силно. Пих ибупрофен, аулин, намаля малко, но още ме боли жестоко, чак ми се гади.

Притеснявам се от извънматочна бременност. Не ми е закъснявало, съвсем съвсем на време си беше, но тази болка... тест за бременност хваща извънматомна, нали? Не искам бебе, не сме се опитвали да забременявам, но използваме метода на прекъснатия полов акт, така че не е абсолютно абсплютно невъзможно да съм бременна, макар и малко вероятно.

При извънматочната бременност болката е много силна и постоянна, доколкото си спомням при мен беше от дясната страна на гърба над бъбрека и отпред долу като при запек. Течението ми беше обаче много слабо и нетипично кафеникаво червено, а не като при теб. Много е опасно ако ембрионът се развива в тръбата - той расте с минути и за няколко дни може да  нарасне толкова, че да спука тръбата, да предизвика кръвоизлив, който може да и е фатален. И аз бях точно на твоята възраст, при мен всичко се размина благополучно без последствия. Тичай на лекар, дано да не е това и всичко да е наред  Praynig

# 707
# 708
Момичета, нямам никакъв опит с бременността, затова пиша тук. На 22 години съм.

Този месец цикълът ми в просто трагичен. Дойде ми вчера с леко зацапване, всичко точно. Днес сутринта обаче се будя от брутална болка. Ама жестока. Винаги ме е боляло, така не е било. Течението ми е нормално към по-силно. Пих ибупрофен, аулин, намаля малко, но още ме боли жестоко, чак ми се гади.

Притеснявам се от извънматочна бременност. Не ми е закъснявало, съвсем съвсем на време си беше, но тази болка... тест за бременност хваща извънматомна, нали? Не искам бебе, не сме се опитвали да забременявам, но използваме метода на прекъснатия полов акт, така че не е абсолютно абсплютно невъзможно да съм бременна, макар и малко вероятно.

При извънматочната бременност болката е много силна и постоянна, доколкото си спомням при мен беше от дясната страна на гърба над бъбрека и отпред долу като при запек. Течението ми беше обаче много слабо и нетипично кафеникаво червено, а не като при теб. Много е опасно ако ембрионът се развива в тръбата - той расте с минути и за няколко дни може да  нарасне толкова, че да спука тръбата, да предизвика кръвоизлив, който може да и е фатален. И аз бях точно на твоята възраст, при мен всичко се размина благополучно без последствия. Тичай на лекар, дано да не е това и всичко да е наред  Praynig

Къде да ида на лекар, с този цикъл...

# 709
Ако е нормален цикъл с нормална болка без отклонения то няма нужда от притеснения и лекар.

Ако имаш действително нетипична и ненормална болка трябва да идеш на лекар, без значение с цикъл, течение или не. Не се срамувай, лекарите са видяли толкова кръв, че въобще не им прави впечатление нито  количеството, нито миризмата, нито цвета....
Аз не знаех, че съм с извънматочна, не знаех въобще какво е това. Боля ме няколко дни - мисля около 4-6 непрекъснато. Викнахме една вечер Бърза помощ, болката беше нетърпима, не можех да си стоя на краката - те ме овикаха, че съм в цикъл и как не ме е срам да ги занимавам с глупости, въобше не ме погледнаха. На другия ден отидох при АГ - след мануален преглед на който нищо не се намери (естествено) тя ме прати при вътрешен лекар, който се усъмни за извънматочна и ме прати в болница.

# 710
И аз съм ходила на преглед с кръвотечение, не се притеснявай, напротив, лекарите са наясно и няма какво да се срамуваш

# 711
  • София
Имам една малка бенка на гърба, днес я пипнах и разбрах , че се е " отлепила" . Не е паднала все още.
Случвало ли ви се е? Ще отида на лекар, но се притеснявам.

# 712
Добре, болката мина ит само себе си. Успокоих се. Може би просто е кофти менструация. Кръвотечението ми се струва нормално, то при мен принципно е слабо, засилва се само при болка. Според вас имам ли от какво да се притеснявам?

Купих си теат за бременност джъст ин кейс.

# 713
  • Варна
Имам една малка бенка на гърба, днес я пипнах и разбрах , че се е " отлепила" . Не е паднала все още.
Случвало ли ви се е? Ще отида на лекар, но се притеснявам.
На мен ми се е случвало бе да искам да си разчеша бенка и да падне. После става една идея по-голяма. Но не е хубаво, трябва да се внимава с бенките. За твое спокойствие наистина отиди на доктор. Hug

# 714
  • Sofia
Имам бенка на деколтето,периодично/през година-две/ пада нещо като коричка от нея,все лятото се случва,след дълго киснене в басейн...иначе си е спокойна на вид,форма и цвят Thinking

Сецнах си кръста,вдигах тежко...гледах реклама за някакво хапче,нещо като урмил звучеше,....дали има ефект от него?

# 715
Здравейте  !  Нуждая от препоръки за добър сексолог или уролог ( даже не знам какъв лекар е необходим ) в Пловдив . Няма значение дали е частник или работи по здравна каса , важното е да приема пациенти за консултация . Моля за съдействие ! В мрежата излизат стари публикации и не се разбира дали практикуват в момента .

# 716
Имам бенка на деколтето,периодично/през година-две/ пада нещо като коричка от нея,все лятото се случва,след дълго киснене в басейн...иначе си е спокойна на вид,форма и цвят Thinking

Сецнах си кръста,вдигах тежко...гледах реклама за някакво хапче,нещо като урмил звучеше,....дали има ефект от него?

Много е гадно да те боли кръст. В момента ме имам малко болки в кръста. Един път получиш ли болки в кръста, пак ще се появят тези болки след време, когато най-малко очакваш.

# 717
  • София
При болки в кръста, които са единични и нямат сериозна причина за тях - гел с ибупрофен, например Дийп Релийф. Той е е с охлаждащ ефект.

# 718
За сецнат кръст Наклофен. Това нещо е вълшебно, действа бързо и ако се вземе веднага пресича процеса и я няма тази мъка по 10 и повече дни, а също и сякаш заздравява мястото, да чукам на глава след лечението с него не съм имала повече проблеми (общо 3 сецвания имам, последния път се лекувах с него).

# 719
  • Sofia
Не съм го пила.Ще прочета какво съдържа,че не мога всичко да пия...
Моите проблеми с кръста са ми от 17год ,след раждане получих някакво "разместване"...нося почти постоянно космодиск и гледам уж да не вдигам тежко,но вчера пак се пренатоварих

Общи условия

Активация на акаунт