Избор на сушилня - Тема 8

• 165 526
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
  • Ланкър, планините Овнерог
А долния чистиш ли го редовно - около 1 път/месец? И нашата заради това смятаме да я сменяме вече - подозирам, че сензорът за влажност се е бъгнал. Но днес пък изсуши идеално, както преди. Ще я изчакаме, пък да видим дали ще я пенсионираме.

# 166
А долния чистиш ли го редовно - около 1 път/месец? И нашата заради това смятаме да я сменяме вече - подозирам, че сензорът за влажност се е бъгнал. Но днес пък изсуши идеално, както преди. Ще я изчакаме, пък да видим дали ще я пенсионираме.
Всъщност да, защото ме е страх да не се "задръсти". Даже преди 10на дни си играх с 1 стара четка за зъби и се опитах по-прецизно да го почистя.  Въпреки това индикатора светна  newsm78

# 167
Здравейте , имам следният въпрос : Сушилня със термопомпа има цикъл на сушене около 2часа , а без термопомпа за 1,20ч., но пък харчи повече ток. /Така поне ми обясниха от магазина/. В крайна сметка не се ли изравнява количеството използвани киловати , съответно лв. за едно сушене , м/у двата вида сушилни ? С какво друго превъзхожда сушилнята с термопомпа , пред обикновената - Влага в помещението ...., намачкани дрехи ,..../ не се сещам какво друго може да е ??? Питам за чисто практични неща ? Спрях се на втора употреба - с термопомпа 450лв., обикновена- 280лв . и двете са за 8 кг.

# 168
Здравейте , имам следният въпрос : Сушилня със термопомпа има цикъл на сушене около 2часа , а без термопомпа за 1,20ч., но пък харчи повече ток. /Така поне ми обясниха от магазина/. В крайна сметка не се ли изравнява количеството използвани киловати , съответно лв. за едно сушене , м/у двата вида сушилни ? С какво друго превъзхожда сушилнята с термопомпа , пред обикновената - Влага в помещението ...., намачкани дрехи ,..../ не се сещам какво друго може да е ??? Питам за чисто практични неща ? Спрях се на втора употреба - с термопомпа 450лв., обикновена- 280лв . и двете са за 8 кг.

http://www.siemens-home.bsh-group.com/bg/products/washing-and-dr … s-and-information
Тук има обяснение на видовете сушилни и как работят, може да ти е полезно.

Доколкото знам, с термопомпа сушат на по - ниска температура за това е повече време, а само кондензационните на по- висока, по - малко време. И при втория вид има по - голяма вероятност дрехите да се свият и да са по измачкани.

Аз имам вкъщи Беко с термопомпа и в друг апартамент комбиниран уред... Разлика в тока не мога да направя, тъй, като единия апартамент е за постоянно живеене, другия ваканционен, ама при сушенето на едни и същи дрехи, разликата е голяма. При комбинираната имах свити дрехи, тъй, като пусках програма пране+сушене имаше и един лигавник гумиран на детето и се беше стопил, дънки на ММ се бяха посвили, всички дрехи излизат смачкани, а чаршафите направо на хармоника...то няма гладене този чаршаф после.
Същия този лигавник го бях пускала в Бекото-то останал из междудругите дрехи и нямаше щети, почти нямам свито нещо, а суша на най - "силната" програма почти винаги. Чаршафите също не са така смачкани, нещо, като да си ги простреш на простора е ефекта, поне при мен.
В моя случаи не са съвсем съпоставими уредите, единия си е отделна сушилня, другия комбиниран уред, ама все пак да си кажа, какво съм пробвала и каква разлика съм видяла.

# 169
# 170
  • София
Здравейте!
Издирвам сушилня за вграждане (не комбиниран уред). Попадам единствено на внос втора ръка миелета. Ок съм да е транспортно чукната или да е сносна употребявана, но не намирам. Нямам проблем и секънд хенд миеле да е, но засега това ми е единствената опция.
Някой да даде жокер къде да търся?  bouquet

# 171
  • София
Скрит текст:
Здравейте! От около половин година съм с AEG T8DEE48S. Все още не мога да се справя с програмите. Всичко ми излиза влажно и трябва да доизсушавам. Ползвам програмата за памук -за дънки, панталони, тениски; микс- за тениски и бельо; bed linen- за спално бельо. Днес пробвах програмата за синтетика и суших няколко слипа и чорапа...иии пак всичко беше влажно🤷♀ Освен това, след приключване на програмата, ми излезе на дисплея една топка, което според инструкциите значи да почистя филтъра, а той е чистен преди 2 дни с прахосмукачката. Какво да я правя ?
Няколко слипа и чорапа /недоумявам как някой може да пере и суши бельо и чорапи в едно пране, но това е съвсем друга тема и лично мое мнение; или са от отделно прани и сушени отделно?/ та няколко малки дрешки като слипове и чорапи са прекалено малко за сушилнята и отделят прекалено малко влага, поради което сушинята се "залъва", че всичко е ок. На другите програми не знам защо ти излизат влажни, но не е нормално. Сигурна ли си, че спазваш килограмите посочени в книжката? Нали знаеш, че максималните са само за някои програми? Провай да добавяш време, т.к. по дефолт е на "мин", пробвай със "средно" или "дълго". За филтъра - за кой филтър говориш - за този на врата или този под нея? Този на вратата се чисти на всяко ползване, другия доста по-рядко.
Здравей!
 Ще пропусна да коментирам кой,  как  е правилно да пере, суши и тн.Simple Smile
 Спазвам килограмите от книжката, ще пробвам да добавя време да видим какво ще стане.
А за филтъра- светва индикатор, че трябва да се почисти този под вратата, който както споменах, чистих преди 2 дни с прахосмукачката. До сега не е светвал този индикатор( с топката) и ме притесни да не би да пропускам нещо ?!🤷♀
Ами той този филтър се чисти на всяко сушене, даже ако дрехите са прекалено пускащи мъх, може и по време на сушене да се изчисти и се спестява време. Аз моя го мия след приключване или ако не е много задръстен, го изчиствам с важни ръце. С прахосмукачка чистя долния филтър, на който вратичката е на самия корпус на сушилнята.

ПП: сминката на горния филтър е произволна от нета, на долния не мога да намеря снимка.

# 172
Този филтър го мия веднъж на месеца и не го пипам с мокри ръце, защото всичко полепва по тях. Чистя го като хвана мекото сухо пухче и с него обирам останалото- става за секунди.

# 173
Здравейте, искам само да похваля моята сушилня:
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni-i … hini/d7564/445495
Мисля,че е най-евтината от енерг.клас А+ и термопомпа(може и да греша).
Ползваме е я от 1 година, суши през 2 дни, има дни с по 2-3 перални/сушилни.
Сметката ни за ток не е мръднала с повече от 7-10 лв.(лятото с климатик и всичко е 50-60 лв.)
Не бях чела много преди да я взема, просто ми трябваше с добър енергиен клас. За 1 година нямам никакви забележки и използвам само 1 програма - 1.2 ч.сушене от пълна пералня.
Успех!

# 174
  • София
Този филтър го мия веднъж на месеца и не го пипам с мокри ръце, защото всичко полепва по тях. Чистя го като хвана мекото сухо пухче и с него обирам останалото- става за секунди.
Горния, който е между вратичката и барабана /като показания на снимката/ или долния ?

# 175
Горният. Почиствам го след всяко сушене, а го мия веднъж на месеца.

# 176

И аз така го чистя, но след всяко сушене - леко издърпвам крайчето и така целия мъх, като после изтупвам филтъра над мивката. Долния филтър за 2 седмици ежедневна употреба го чистих само веднъж, просто защото тогава хванах прахосмукачката, иначе не се сещам като пусна роботите, надявам се и на индикатора де.

Да дам отчет за  сутиените със  силикон - снощи без да искам съм го пуснала и него, но слава богу нямаше щета, програмата беше памук. Лошото е че се оказа със счупен и половин банел. Търсих другата половина, но не я намерих. Довечера ще ровя и в пералнята, пък да видим.

# 177
  • Ланкър, планините Овнерог
Долния филтър го мия на душа горе-долу един път в месеца. Така е показано и на инструкциите

# 178
Долния филтър го мия на душа горе-долу един път в месеца. Така е показано и на инструкциите
Да, на 4-5 сушенета го мия с душа, като е почистен по-бързо суши. Новите модели сушилни по различен начин им се почистват- с прахосмукачка.

# 179
Здравейте! От вчера и аз съм с тази сушилня:

http://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/t8dec68s/

Изпробвах я с хавлии и резултатът много ми хареса - на памук сухо за гардероб излязоха доста добре изсушени, меки и ухаят страхотно. Малко е по-шумна наистина в сравнение с пералнята ми, но аз имам отделно помещение, където ще стои, така че това не ме притеснява. Много съм доволна, надявам се да ми служи безпроблемно  Wink. Благодаря на всички, които споделят мнения тук.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт