Отговори
# 600
По ваша препоръка поръчах кафе от Drekka и дойде още на следващия ден, ще видим съвсем скоро дали ще се хареса подаръкът, поне от към визия е точно като за подарък.

От Dabov съм впечатлена, вкъщи поръчваме кафе сигурно вече от година и половина на месец-два и тази година имаме подарък - кафе 200 грама + чай, без да сме правили поръчка, най-вероятно комплимент за празниците. Прави добро впечатление. Както казах - аз не пия кафе, но не мога да отрека, че при отваряне на пакета мирише уникални.

# 601
https://office-friends.com/vietnamsko-kafe-trung-nguyen.html

Момичета, препоръчайте сайтове, където предлагат хубаво, качествено кафе. Аз не пия кафе и нищо не разбирам, но съм замислила няколко подаръка и искам да поръчам от някъде, за Dabov знам, но вкъщи ежемесечно се поръчва оттам и няма да е изненадана.

# 602
  • София
Ние сме с кафемашина Nespesso и сме доволни. Капсулите им са хубави.

Решила съм да взимам кафе машина с капсули и се чудя каква да е ? В смисъл ще избирам машината според капсулите, обичам силно кафе и останах супер разочарована от Долче Густо. Мисля си за машините на Лаваца, но са много видове ,та моля за препоръки на хубаво кафе в капсули за да реша и каква да е машината Grinning

# 603
Решила съм да взимам кафе машина с капсули и се чудя каква да е ? В смисъл ще избирам машината според капсулите, обичам силно кафе и останах супер разочарована от Долче Густо. Мисля си за машините на Лаваца, но са много видове ,та моля за препоръки на хубаво кафе в капсули за да реша и каква да е машината Grinning
Бих препоръчал по-добрата алтернатива на капсулите - биоразградимите хартиени дозички - не са вредни за здравето и не замърсяват околната среда.  Има и машини за тях, а изборът на кафе вече е огромен. Между силните кафета бих препоръчала разновидностите на Borbone - марка кафе от южна Италия

# 604
Благодаря, че ме подсетихте за тези машини.
Имам някъде прибрана една машина за хартиени дозички купувана преди десетина години когато нашумяха магазините с немски стоки. Трябва да я погледна с какви дози работи,че си спомням имаше значение какъв диаметър е самото пакетче

# 605
Здравейте, аз опитах Виетнамското кафе от посочената страница и за мен беше с вкус, и мирис на чорапи:) От лакомия си взех два пакета но не смея да отворя втория.

# 606
Здравейте, аз опитах Виетнамското кафе от посочената страница и за мен беше с вкус, и мирис на чорапи:) От лакомия си взех два пакета но не смея да отворя втория.
[/quote

Всеки има различен вкус и усет за хубаво. Затова аз не се доверявам лесно на "форумски препоръки".
Успешна да е Новата година!

# 607

С уговорката, че не познавам вкуса на чорапи твърдя, че вкусът и ароматът на това кафе са прекрасни! Бихте ли споделили кой номер кафе е неотвореният пакет и да ми дадете цена за него - с удоволствие ще Ви спестя мъката от отварянето му.

# 608
  • София
А за кое точно кафе става въпрос? Аз съм опитвала всичките видове от 1 до 5. Често взимам промо световете и подарявам на приятели. Всички са очаровани от аромата на шоколад. Досега никой не е споделял за миризма на чорапи. Да не сте го държали отворено в хладилника и да е поело мириса на нещо друго?

# 609
И аз не съм опитвала чорапи Simple Smile. В началото реших, че ми харесва но силния мирис не ми допадна. Подарих го на свекървата(да му мисли тя). Сегашния, който отворих е 1,а предния 3. Нямам достатъчен опит с хубави кафета и съм склонна да опитвам, не исках да обидя кафето Simple Smile

# 610
Опитайте Kimbo Napoli, Лаваца Оро, Tierra, Kimbo Napolitano.

# 611
  • Sofia
Продава ли се в Бг това кафе?
Търсих,но нищо не откривам...

# 612
# 613
Какво значи “washed”?

# 614
  • София
Измито кафе или т.н. мокър процес, при който се отстранява т.н. черешка или както там се нарича, като се оставя пулпата...накисва се във вода, периодично се разбърква... това влияе на сладостта ... подобрява вкуса на кафето... започва и ферментация... тя пък добавя различни плодови и други вкусове. Следва изплакване и сушене. При този метод кафето е по-кисело, защото се отстранява тази пулпа, а тя придава сладост.
Най-общо е това.
И да вметна за ферментацията, ако на някой му е интересно. Simple Smile
Та, при нея се получават летливи съединения - естери и в зависимост от вида на естера, се получават различни аромати... на слива, зелена ябълка (хексаноат-ът), бадеми, флорални и т.н. ... които дообогатяват вкуса на кафето

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 21:36 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт