Отговори
# 315
  • В най - голямото село
И аз обичам Арабика. Вчера си взех на Коста 100% Арабика и ми хареса. А иначе за Дъбов. Да печено и пакетирано е в БГ, а не да не се знае от къде идва и колко време седи пакетирано, че даже мирис няма. И точно това ми харесва. Кафетата, които ми харесват с неговата марка са: Диабло, Колумбия, Импрешънс и Вертиго. Но пак казвам, аз обичам Арабика.

# 316

Великите марки това предлагат-само пакет и име, вътре изгоряли боклуци...
Купувано е от България

# 317

Някой пробвал ли го е?
И това medium roast означава, че не е много силно нали?
Отскоро пия кафе на зърна и не съм наясно много...

Кафето е много добро, балансирано и средно по сила.
В началото не ми хареса след  Lavazza Tierra Intens, но в последствие си промених мнението.
Доста по-мек вкус има това кафе.

# 318
Хареса ми много това на Коста. Дори ми дойде леко силно.
Досега най-харесвах (https://baristocoffee.com/kafe-na-zarna-baristo-premium-bar интересно ми е дали сте го пробвали и какво ви е мнението), но това сякаш е по-добро.

# 319
  • Варна
Хареса ми много това на Коста. Дори ми дойде леко силно.
Досега най-харесвах (https://baristocoffee.com/kafe-na-zarna-baristo-premium-bar интересно ми е дали сте го пробвали и какво ви е мнението), но това сякаш е по-добро.

Пробвала съм и двете - Коста никак, ама никак не ми пасна. С Баристо по се разбрах, без да съм възхитена.
Все още съм фен на кафе Ришар, но трябва да има и резервен вариант.

# 320
Пробвали сме Коста и Лаваца, но много тъмно ги изпичат и не ни допада вкуса, също така рядко намираме прясно кафе в нашия супермаркет. Иначе вкъщи се пие само чиста арабика, пробвали сме бендове и чисти арабики, но последният фаворит вкъщи е мексиканска арабика от една малка пекарна. Оставям линк https://thecoffeebox.eu/produkt/mexico-500-xmas-sale/

# 321

Може ли да се ползва в обикновена кафемашина или само с филтър?

# 322
  • София
А как реши, че е за филтър?

# 323
Обикновено стават за всичко, особено, ако кафемашината е с крема диск.
Масово кафетата ги мелят с едрина, която да става за всичко.

# 324
На опаковката пише за филтър или преса.

# 325
Това нищо не значи, да леко по-едро ще е, но всяка машина с крема диск ще направи еспресо.

# 326

На гърба на опаковката пише: филтър или преса, аз нищо не съм решила Simple Smile

# 327

На гърба на опаковката пише: филтър или преса, аз нищо не съм решила Simple Smile

И какво като пише? Става ли за еспресо и защо?

# 328
Защото пише, че става за преса:

И за филтър за шварц кафе:

И попитах става ли са обикновена кафе машина.
Кое от въпроса ми не стана ясно не разбивам.
Не знам каква е разликата между различните кафета, най-вече има ли значение колко е едро.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 15:19 от bubanka

# 329
Има, разбира се, ако пише за преса и шварц, значи е смелено по-дребно кафето. Ако го ползвате в еспресо машина, рискувате да се задръсти. Запушват се цедките на крема диска и ръкохватката. Не препоръчвам. Неслучайно има спецификации на етикетите.

Общи условия

Активация на акаунт