Отговори
# 465
  • София
Здравейте ,да ми препоръчате кафе за еспресо машина, но по възможност да е малко по-едро смляно? Често ми се запушва цедката на ръкохватката, а понеже е с двойно дъно е невъзможно да се отпуши с изпитаните методи . В крайна сметка се налага на всеки няколко месеца да купувам нова,която не е никак евтина и вече се замислям с какво кафе да я ползвам. Пробвах да си купя някаква насипна Лаваца,помолих да ми го смелят една идея по-едро ,но никак не останах очарована,та ако някой купува насипно ,евентуално да препоръча и хубава смеска?
Миналата седмица купих за мъжа ми кафе от старбъкс - нямаше да минавам през магазин, а беше останал без кафе. Не им знам много кафетата , та грабнах едно на посоки и помолих да ми го смелят за кафеварка. На другия ден мъжът ми каза, че кафето е по-едро смляно отколкото обичайно.
Предвид, че кафето в магазина мляно го дават за кафеварки и кафемашини, може би може да пробвате с мляно кафе от старбъкс?

# 466
Всеки метод на приготвяне на кафе си иска своята едрина на смилане, няма универсална такава.
Турско<Еспресо<Мока<Филтър<Френска преса<Студена екстракция

# 467
  • София
Наясно съм с това. От друга страна, на пакетите смляна Лаваца, които купувам, има знак, че са подходящи едновременно за кафеварка и кафемашина. Това имах предвид.

# 468
  • София
Моето мнение за кафето на зърна е,че почти всички от ценова категориа около 40 лв/кг ( на промоция между 20-25 лв. )  са ми почти едни и същи. Пробвах Кафява Лаваца,Коста тъмно изпечено ,Чибо сицилиано,Лаваца Черни опаковки с лилаво и черно с кафяво-разликата е минимална. Мисля следващия пакет да е Лаваца ОРО-някой го беше похвалил.С Делонги автомат съм.

# 469
С автомат е така, намери някое което ти пасва и не сменяй. От средно до тъмно изпичане, даже 30% робуста помага за външния вид.

# 470
Моля да ми препоръчате някое от кафетата на  Дъбов. Ще го използвам в кафе автомат. Предпочитанията ми са за вид с ниска киселинност и сладък после вкус.

# 471
Нещо от евтините, гледай да пише с аромат на какао, шоколад или нещо от сорта.

# 472
  • Русе
Моля да ми препоръчате някое от кафетата на  Дъбов. Ще го използвам в кафе автомат. Предпочитанията ми са за вид с ниска киселинност и сладък после вкус.
Сега много харесвам Seasonal,
https://dabov.coffee/produkt/kafe-hause-blend-sezon-lyato-2021/?lang=bg

Хондурас Кабайеро например, пък по принцип
https://dabov.coffee/produkt/honduras-caballero/?lang=bg

# 473
  • в 1001-та нощ
Дъбов имат Шоколадова кутия с 5 тематични кафета. Хубава е.

# 474
Пиете ли турско кафе?
В офиса има машина с две малки джазвенца и си правих 1-2 пъти, не е зле.

# 475
Пиете ли турско кафе?

Навремето редовно.
Даже специално медно джезве бях купил от един циганин в махалата дето беше на мястото на Кауфланд в Надежда.
Един съсед ми носеше от Македония страхотно ситно смляно кафе подходящо за целта .
Получава се страхотен вкус ако знаете какво и как да се направи.

# 476
В такава машинка, а кафето си е турско от Турция. На мен ми харесва.

По принцип пия от кубинка и това горе-долу ми идва същото.

# 477
  • София
Това кафе ползваме с машина за шварц, като си го смиламе сами с малка, евтина, електрическа мелничка.

# 478
  • Sofia
Пиете ли турско кафе?
Пия.
Правя го в ел.джезве.
Ползвам турското Мехмед ефенди и гръцките Папагал.

# 479
Най-накрая открих "топлата вода"Simple Smile
Комбинация от кафетата на Дъбов и метода с филтър V 60.Трябва обаче стриктно да се спазва пропорцията за време на екстракция , температура и количество кафе.Страхотно като аромат и  вкус се получава.

Общи условия

Активация на акаунт