Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 353

• 65 906
  • 738
  •   1
Отговори
  • Пловдив

Енгин Акюрек, "Най-добър актьор" 2015 - МФД Сеул

Енгин Акюрек "Най-добър актьор" 2015, Номинационен медал ЕММИ

ПРЕВЕДЕНИ ЕПИЗОДИ

ПРЕВЕДЕНИ ЕПИЗОДИ

ПРЕВЕДЕНИ ЕПИЗОДИ

(1 eп)  (2 еп)  (3 еп)  (4 еп)  (5 eп)  (6 еп)  (7 еп)  (8 еп)  (9 еп)  (10 еп)  (11 еп)  (12 еп)  (13 еп)(14 еп)  (15 еп)  (16 еп)  (17 еп)  (18 еп)  (19 еп)  (20 еп)  (21 еп)  (22 еп)  (23 eп)  (24 еп)  (25 еп)  (26 еп)  (27 еп)  (28 еп)  (29 eп)  (30 еп)  (31 еп)  (32 еп)  (33 еп) (34 еп)  (35 eп)  (36 еп)  (37 еп) (38 еп)  (39 еп)  (40 еп)  (41 еп)  (42 еп) (43 eп)  (44 еп)  (45 еп)  (46 еп)  (47 еп)  (48 еп)  (49 еп)  (50 еп)  (51 еп)  (52 еп)  (53 еп)  (54 еп)  (55 еп)  (56 еп)  (57 еп)  (58 еп)  (59 еп)  (60 еп)  (61еп)  (62 еп)  (63 еп)  (64 еп)  (65 еп)  (66 еп)  (67 еп)  (68 еп)  (69 еп)  (70 еп)  (71 еп)  (72 еп)  (73 еп)  (74 еп)  (75 еп)  (76 еп)  (77 еп)  (78 еп)  (79 еп)  (80 еп - Финал)

ЕДИН СНИМАЧЕН ДЕН ЕНГИН - ИСТОРИЯ НА УСПЕХА    

АКО БЯХ ОБЛАК с български субтитри

Karayılan/Черната змия - с български субтитри

ВАЖНО: НА КОЙТО МУ Е ТРУДНО ДА СЕ ОРИЕНТИРА-ДА ПИШЕ НА ЛИЧНИ.

ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМАТА

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 16:30 от Tatti

# 1

Честита  Нова тема

Започваме я по традиция на светъл празничен ден!

Нека това виртуално кътче да е
нашето място за приятелска среща
на  всички  харесващи както  актьора Енгин Акюрек,
така и неговите прекрасно разказани истории...

Нека слънчевият и талантлив Енгин
да бъде  нашата обединяващата тема
за виртуалната ни приятелска раздумка !

Благодарности на Мариянка  Two Hearts
за чудесната ни тема!

Скрит текст:

# 2
  • Пловдив

"До живот", епизод 13 с бг суб

"До живот", епизод 13 - ФИНАЛ - на български. Превод barisea, субтитри: mariana51, Марта_49. Приятно гледане.

И тук:

https://www.vbox7.com/play:b0dad678b6&p=playlist&id=2246 … 28&order=date

И тук:

https://vk.com/club113691288?z=video-113691288_456239965%2Fd7491 … l_wall_-113691288  

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 02:41 от mariana51

# 3
Да сложа и тук едно фенско  мнение от Engin Akyurek Bulgarian /BG/ Fans Club

„ До живот“- сериал, на който се плаче. Продукт, който отваря тежките врати на обществените и човешките ни угрози и с всеки кадър ранява зрителя. Ранява с това, че показва болезнени и неудобни грозни истини. Извива и чупи ръцете на невинните, убива талантливите и хвърля бомби над мечтаещите. И една невъзможна любов, която успява да запази мъничката светлина сред чернилката. Смислен и имащ за цел да „ удари“ по съзнанието и душите на хората…. Но в момента в който нанесе удари , явно много хора ги заболя и решиха да го финализират. Но това не означава , че проблемите също приключват. Те стоят с още по- голяма мощ….
Чест прави на Енгин Акюрек образа , който направи….. Уникален , както винаги! С непосилна лекота пречупва ума, езика и тялото ти и те „хваща“ за гърлото. Парализира. Обездвижва. Залепя за екрана и не спира да те боли за този герой. Боли, защото е красиво, чудовищно добре изиграно... Боли, защото е тъжно и автентично... Боли! Защото зад този пречупен живот изпъква със страшна сила цялата ни прогнила действителност. И зад цялата житейска драма прозира онази простичка човещина. Колко е трудно да я открием вече ? И как сме се превърнали в чудовища , за които човешкият живот не струва нищо….
Моите адмирации за Енгин Акюрек и избора му….Това , че турският зрител не успя да разбере посланията…. Толкова по- зле за него….“
/фенско мнение/

# 4

Привет на този светъл празничен ден в това светло виртуално кътче!

Добре заварила ви в новата тема. Да се сбъднат думите на Марта и да благодарим
на Марианка за дългогодишните й усилия да я поддържа. newsm51 newsm51

Е, наистина много тържествено приключва сагата на Даахан, макар и с фатален за него край.
Получаваме Великденски подарък - превод на последния епизод. smile3501
Благодаря ви момичета от неуморния екип, които в продължение на 13 седмици отделяхте от
свободното си време, за да ни направите съпричастни с творческия проект на Енгин.
Да сте живи и здрави и вие и семействата ви. newsm51 newsm51 newsm51
Пък дано г-н Акюрек не ви остави дълго да скучаете, а ни сюрпризира с нов проект. newsm53
Но....първо да се разделим подобаващо с Даахан. Въпреки, че щом веднъж е пресъздаден образа
вече раздяла няма и човек все се връща към него, макар  и в спомените си. Все едно да кажа,
че съм се разделила с Керим. Просто - невъзможно. Така и с Даахан.

На всички желая весели Великденски празници! newsm51

# 5

Благодаря за новата тема. smile3525

Трудна е "раздялата" с Дахан, като с жив човек. Thinking

# 6
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте,момичета.В нова тема ви заварвам.Благодаря,Марианче,Марта,Барисеа,за отделеното време,за това,че ни правите щастливи с бързия превод на всичко,което излиза от и за Енгин!Нямам време от работа да пиша повече.Ще бъде като изгледам серията.Само искам да кажа,че ме боли истински за Даахан,сякаш съм загубила близък човек.Все още ми се пълнят очите със сълзи само като чета коментари и гледам кадри от последната серия.Не съм готова да се разделя с "До живот" и още по-малко с Даахан!Толкова обещаващ образ!Такива емоции ни показа дори само в 13 серии!Наистина е за награда!Енгин просто беше блестящ като Даахан и мен ме уцели право в сърцето!Адмирации за ахрие!Последната сцена е покъртителна!Прекрасна актриса е!
Но Енгин,ах Енгин!Така ти влиза под кожата,че без да усетиш,обикваш всеки образ,в който се превъплъщава!
Весели празници,момичета!Бъдете щастливи!

# 7

Този човек е обсебващ със своя талант, защото така играе ролите си, че приемаме и чувстваме героите му като  истински хора, които всеки момент могат да застанат до нас.

Кой не е плакал със Керим или Йомер? Или с Даахан? Човек много по-лесно и спонтанно приема хубавите моменти, предизвикващи усмивка...  Но да заплачеш заради един филмов герой и да съпреживяваш болката му, трябва актьорът да е вложил сърце и душа в образа който пресъздава, както и да живее живота му...

Естествено, че никога няма да забравим Керим, Мустафа, Тек, Йомер, Даахан... 

# 8

Ами усмихнат ни е. Heart Eyes

# 9

Добър екип направиха с Мехмет/Рагип.

Обаче и с деврем Арда/Ахмет Тансу се разбираше отлично...

# 10
Добър вечер мили момичета! Hug Two Hearts
Заварвам ви в нова тема,нека е пъстра все и така интересна!
На  marian-ka ,barisea и Марта !

Специални благодарности!
   newsm51 newsm51 newsm51

Краят бе трагичен,но според мен справедлив и логичен! Дахан получи своето възмездие,
   макар и с цената на живота си!

# 11

Този човек е обсебващ със своя талант, защото така играе ролите си, че приемаме и чувстваме героите му като  истински хора, които всеки момент могат да застанат до нас.

Кой не е плакал със Керим или Йомер? Или с Даахан? Човек много по-лесно и спонтанно приема хубавите моменти, предизвикващи усмивка...  Но да заплачеш заради един филмов герой и да съпреживяваш болката му, трябва актьорът да е вложил сърце и душа в образа който пресъздава, както и да живее живота му...

Естествено, че никога няма да забравим Керим, Мустафа, Тек, Йомер, Даахан... 

И точно, защото приемаме героите на Енгин като истински хора, затова се и радваме,
когато ни харесва случващото се с тях, дразним се и се ядосваме когато нещо не ни харесва,
скърбим с тях, когато се налага. Въобще започваме да живеем с проблемите им.
Ето аз до 11 епизод включително харесвах и динамиката и развоя на събитията като цяло.
То съвършени неща  в този наш живот няма. Очаквах, че пътя на Даахан няма да е осеян
с рози и ще има много изпитания. Дори след поредните убийства на Йълмаз вече не очаквах
щастлива и безметежна любов между Селви и Даахан, въпреки, че ми се искаше, защото
считах, че той заслужава щастие след толкова години страдание. И на мен започна да ми
минава през ума трагичен финал, но да направят този прекрасен, чист и честен човек - убиец,
ето това вече не го проумявам. Защо? В името на какво?  Нима вече всички сме чудовища и
кръвопийци, че започваме безразсъдни  саморазправи и  безогледни убийства?
Нека се избиват по между си мафиотите. Неизбежно е вероятно да има и невинни жертви,
но добрите да стават убийци - какво искат да ни кажат с това?
Добре, приемам за логично, че именно добрите хора стават жертва и не винаги са възмездени
за случилото им се в този жесток свят. Приемам Даахан да бъде убит и да загине не дочакал
справедливост, но защо и той трябваше да стане като тях - ето това продължавам да не искам
да приема като нормално. Как да оправдая постъпките му?
Може би някой ще ми помогне да разбера защо трябва да приема за правилно и реалистично и
честните, чисти и добри същества да стават убийци.
Питам се и дали това е било заложено при първата сценаристка?
Вярно не съм гледала серията с превод и може  и да намеря някои отговори, но истината е, че
предпочитах Даахан да си отиде от този свят без да изцапа ръцете си кръв. И, ако съжалявам
за нещо, то е именно за това, защото харесвах този герой на Енгин именно заради това, че
ни го показаха като прекрасен млад мъж с всички положителни качества.

# 12
komet-че, Two Hearts
Съгласна съм с теб-Дахан можеше да остане с чисти ръце !
Споделих още в началото ,че предпочитам той да търси справедливост ,отколкото възмездие!
,,Избраха,, му друга съдба!

# 13
Mир и Любов!
Вяра и Сила!
Бъдете щастливи със себе си и сред близките си!
Светъл Великден!

Скрит текст:

# 14
 Добър вечер,момичета !

Барисеа  newsm51 Мариана newsm51Марта newsm51 много благодаря за превода на този сериал-"бижу" както го нарече Свети Hug

Още съм под емоциите на внезапния и разтърсващ финал  newsm45 Може би защото съвпадна хронологично и с най-тъжните дни за християнската ни религия ...За мен Даахан  е любимия герой на Енгин - красив и трагичен образ  Cry Невероятен сериал , много различен, динамичен и емоционален  .Благодаря на Енгин, Фахрие и целия каст за удоволствието да ги гледам на екран - жалко,че са се родили в тази държава,там няма кой да оцени нито таланта им ,нито посланията им .

Нищо и никой в живота не е черен или бял и само крачка дели всеки от това да мине от другата страна, а Даахан имаше много причини .Това беше неговата съдба и нямаше как да избяга от нея . Ами има и такава страна на живота не всичко е цветя и рози- тъжна,трагична ,безнадеждна - и все пак хората продължават да живеят и да се борят със всеки дъх,който поемат -старите хора казват"зорлем се живее ,зорлем не се умира". Така ,че да ценим това което имаме и да вярваме .

Още съм под магията на Даахан, но ще очаквам следващия герой на Енгин -да е жив и здрав, когато, тогава  Simple Smile

Пожелавам ви светли Великденски празници, да имате много щастливи мигове с обичните си хора  Hug

Общи условия

Активация на акаунт