Какво правим ако завият сирените?

• 26 717
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
...аз като ви разправям за зомби апокалипсиса и ми се смеехте...

# 106
...аз като ви разправям за зомби апокалипсиса и ми се смеехте...
Откакто обикалях Турция през 2014 г. въобще не ми е смешно. Осъзнах, че рано или късно.... Само дето напоследък и други кандидати да бунят света се обаждат, та човек става разноглед.

# 107
Знаете ли какво си мисля? Че някой знае за астероид, който ще се забие в земята. Но не го казва.

И въобще не ми пука.

В крайна сметка все някога тоя експеримент ще спре, за да се види крайният резултат. Вече става досадно.

А иначе, не мисля, че ще имаме драматичен Армагедон, по-скоро хроничен, с бавен разпад, дезориентация, липса на ценности и всеобща гадост.

# 108
Което е по-гадното  Rolling Eyes Едва ли ще сме такива късметлии да спасим света от себе си изведнъж и вкупом  Rolling Eyes

# 109
Сега изглежда смешно и невъзможно, но ако ни подпали под дупето не се знае какви по-невероятни и противни неща бихме направили...Инстинктът за самосъхранение е по-силен от всичко.
Просто се пошегувах.Напълно съм съгласна. Peace

# 110
Не, но при бавно гниене може да има някакъв шанс една шепа хора да се събудят и да построят света наново някой ден. Но ако не изпаднат в отчаяние. Хората са ценно нещо, но ако са съзнателни: ако не са, само творят глупости. Отдавна забравих идеята, че всеки човешки живот е ценен, защото не е така: без някои животи светът ще е по-хубав. Всеки има съзнателен избор дали ще се изгради като ценен човек или като чудовище за убиване.

Проблемът е, че днес някой учи свестните хора, че всички са равни, няма зомбита и чудовища. А ги има и те са в човешки тела. Пък и лесно се разпознават, ако не си заслепен от пропаганда. Има ги. Много. И трябва да изчезнат и да не грозят Земята с присъствието си.

Иначе влизаме в сценарий 2, с гнусно и досадно съществуване и тук-таме по някой събуден човек, който не променя света, но единственото му постижение  е да си изживее живота, без да се зарази от развалата.

# 111
  • София
Според мен няма да завият изневиделица ей така сирени. Като погледнем последните войни близо до нас - бивша Югославия, Украйна, нещата не стават от днес за утре. Чак за атомни бомби и химически атаки не мисля, но хората си се криеха в мазетата.

А историята показва, че в началото се крие или отрича изтеклата информация за предстояща атака, за да не се паникьоса населението. А и дори да е предупредено, нали виждаме какво става по другите части на света в момента - предупредени или не, хората си гинат. Химическите оръжия, поне по-старите от нас знаем, че влияят на всички органи и системи много бързо, човек няма време да реагира. Да си спомним за атаките в токийското метро преди десетилетия, когато онези, лудите от някаква секта, обгазиха хората.

# 112
В училището на синът ми (става въпрос за Франция) през няколко месеца правят учение на децата. Какво се прави в случай на пожар, наводнение, химическа атака и т.н. Пускат сирената, идват пожарни, полиции, линейки, симулира се ситуация. Откакто започнаха терористичните атаки, всеки месец им провеждат обучения, на родителите се раздадоха брошури с указания какво да правим и какво не в случай на атака. При първото им обучение, бяха предупредили децата, но синът ми още не разбираше добре езика и като чул сирената помислил, че идват терористи и си беше изкарал акъла, дълго време го държа после. LaughingИ все си мисля, че ако не дай си боже стане нещо, нищо няма да помогне.

# 113
Мисля си, че точно с тренировки бихме реагирали спокойно евентуално при някаква атака.
Не мога да забравя руснаците как реагираха при взривовете в метрото. Ако бяха изпаднали в паника - щеше да има повече жертви. Те са подготвени. За разлика от нас.

# 114
Обаче индивидуална подготовка какво би помогнала  Rolling Eyes Освен за пожар  земетресение, за другите случаи смятам че е нужна професионално организиран масова подготовка и в случай на не дай Боже ситуация- само да се следват инструкции. Това предполага някаква организация, а такава не вярвам да има. Изчетох линковете от предните страници, но май всичко е само на хартия.

# 115
Ето това ми звучи като реалистичен разказ: http://bradva.bg/bg/article/article-65447#.WPY7V4iGO00
 - става въпрос за войната в Босна.

# 116
  • Най-красивата страна
Много полезна статия.
Като се замисля-не е проблем да се купят свещи,запалки,някакъв  антибиотик....
Едно време в часовете по НВО сме учили как се борави с автомат.
Съпругът ми е служил на границата.
Ама вкъщи оръжие нямаме....

На село е друго.Има две ловни дружинки-женска и мъжка.И пушки има във всяка втора къща.
Дали да не се присъединя към женската  Mr. GreenИ да се преместим там Mr. Green

# 117
  • sofia
Вчера отворих връзката с убежищата в нашият квартал. Помещават се в училища и детски градини. Логично. Тъй като познавам директорът на една от упоменатите, днес я попитах, знаели за това. Не знае да има бомбоубежише в градината. Не че се изненадах. Но...варианта с белият чаршаф, ваната и под прозореца е по-надежден!
За апокалипсисът, мнението ми е, че човек най-добре да се запаси с оръжие. Другото ще си го набави! hahaha

# 118
Върху бомбоубежището до нас, някой си е построил къща Simple Smile

# 119
  • sofia
Но е похвално, че Столична община има подробна и модерна карта на всичките! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт