Какво правим ако завият сирените?

• 26 699
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
Ами то са убежища и сборни пунктове, не бомбоубежища  Rolling Eyes

# 121
Ей сега научих, че в Пловдив всички бункери са запуснати. За един от тях знам със сигурност, че помещава тоалетната на един ресторант от веригата Диана. Това е най-безопасната тоалетна в града.

# 122
Ами то са убежища и сборни пунктове, не бомбоубежища  Rolling Eyes

Точно това щях да пиша.  Laughing

Училищата са убежища предоставящи място за спане, хранене и подобни при земетресение, наводнение, пожар....
При война и падане на бомби...то цялото училище и земята под него ще бъде издухана.
Бомбоубежищата са съвсем друго нещо.
Търсих статия и попаднах на това ...има някакви бомбоубежища, но нямат вентилации. Абе ще се мре.

# 123
Ти представяш ли си да се окажеш под земята със стотици паникьосани, неадекватни хора? Това е по-опасно и от бомбите.

# 124
  • София
В училището до нас със сигурност има бомбоубежище, но не е отваряно от десетилетия. А и колко хора ще събере... Аз и в мазето на блока не бих се завряла за повече от час, два, въпреки че изглежда надеждно, дълбоко и със солидно количество бетон. Засичала съм нощем плъхове да притичват дори през улицата. Много плъхове има в София, не, мерси.

# 125
Четейки статията за този човек, оцелял от войнта в Босна, си мисля, че плъховете ще са най-малкия ни проблем  Rolling Eyes
Все се карам на моя мъж, като казва, че ще си търси оръжие, но  май има право, в тези времена  Thinking

# 126
  • София
Ти представяш ли си да се окажеш под земята със стотици паникьосани, неадекватни хора? Това е по-опасно и от бомбите.

И аз това си помислих. Населението няма никаква идея какво да прави, а това е идеална предпоставка за паника. В такива моменти май поединичното спасяване е най-добро, вместо човек да се поддава на стадния инстинкт.

# 127
Ако си в убежище освен това, каква ти е гаранцията, че точно това убежище ще удържи на избраните бомби? Може да се окажеш затрупан.

Не е като да няма случаи за измрели в убежище след директно попадение, което е било прекалено силно за бункера. И парадоксално, оцелели под открито небе.

# 128
Най-умното спасяване е това, което в момента правят сирийците.
Не се срамувам да си призная, че при военен конфликт ще се държа като сирийски бежанец. Децата под ръка, което имам ценно (пари, злато) с мен и към чужбина.
А ако имам по-ранна информация за нарастващ военен конфликт - самолета и отивам да мия тоалетни в друга държава. Въпроса е да уцеля спокойна държава.
Панелка и тухла не защитавам и пръстта няма да напоявам с кръвта на детето си.

п.с. Освен разказа на босненеца от предната страница, трябва да се прочетат и разказите на босненските майки. В тези разкази по-ясно личи ужасът на войната.
И тези разкази трябва да се четат от политици и индивиди тип "Динко от Ямбол".

# 129
  • Най-красивата страна
Никак не е безопасно да тръгнеш да бягаш с парите ,златото и децата по време на война.
Могат да те ограбят и да те убият на пътя.

# 130
Никак не е безопасно да тръгнеш да бягаш с парите ,златото и децата по време на война.
Могат да те ограбят и да те убият на пътя.

Такава тема вече имаше и широко се коментираше дали да се бяга с пари/злато.  Laughing

Предпочитам да бягам с пари. Убедена съм, че трафикантите ще предпочетат парите пред плътта ми.
Нали ги виждам българите на сръбската граница. Бутат хората в камиони за пари, а не от добро отношение.

# 131
  • Най-красивата страна
Да,но могат да те убият и да ти вземат парите Confused
Най-добре е да избягаш преди да е започнала войната Thinking

В нашия квартал има семейство от Сирия.
Жената разказа,че е седяла затворена в къщата си с децата 18 месеца ,докато роднините и намерят начин да я изведат от страната.

# 132
Скоро четох за евреите в Париж по време на Втората световна. Много от тях въобще не искали да бягат където и да е било, докато било време, защото им се струвало абсурдно точно в Париж да им се случи нещо.  Е, случило им се е.

# 133
Децата под ръка, което имам ценно (пари, злато) с мен и към чужбина.

Към Германия нали? Споко, всички вече са там и ви чакат с постлан килим.

hahaha

# 134
Лошото е, че при  конфликт, в мащабите, в които може да се случи, няма къде да бягаме.

Общи условия

Активация на акаунт