Ноемврийче, покажи се - момче ли си или момиче?

• 58 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Супер е предложението за новата тема. Със сигурност отговаря на мислите на всички ни  Grinning

# 631
Леле, забравих да ви кажа откритието си. Откакто съм бременна не ме хапят комари Grinning Още в началото забелязах, че всички около мен се оплакват от летящите гадове, а на мен нищо ми няма. Тогава си направих експеримент и при едно ходене из природата с компания всички се напръскаха с Аутан, когато излезе роякът комари, само аз не се напръсках. И познайте Grinning И един не ме ухапа. Преди малко пък бяхме с мъжа на разходка с кучето и пак - той нахапан целия, аз невредима.

# 632
  • Пловдив
босилечка, хаха радвай се, че при теб се отразява по този начин и не те хапят. Тук в Пловдив, само да седнем привечер около някоя площадка или място със зеленина, рояка направо ни преследва и хапят гадините му мръсни. Между другото Аутана май не е много препоръчителен да се използва при бременност.

# 633
Да, аз и по принцип не съм голям фен на силната химия и съм си купила репелент на Бочко, ама не ми се е наагало да го ползвам Grinning Може би се отделят някакви бременни феромони и ги отблъсквам естествено

# 634
Здравейте, момичета

от близо една седмица имам страшно притеснение и паник атаки и то заради работа.. Шефа ми звънна миналата седмица. Наложи ми се да отсъствам от 2 срещи, които бяха в един ден, заради страшни болки в корема - като съм била 2 годишна съм била оперирана за рефлукс при уретер и операцията е точно на мястото, където се реже за секцио. Там явно са станали сраствания на тъканите и при растежа на матката става опъване и боли. Обаждането от шефа се състоеше от това как той бил станал в 5 сутринта, за да върши работа, а колежката ми била правила по цяло видео на ден (в момента нямаме офис, аз работя от вкъщи). Обясни ми как му трябвало човек, който не седи вкъщи, а ходи по срещи и събития и издържа по цял ден в жегите. След това ми предложи да поддържам акаунта на 1 клиент, който си е мой (социални медии и кампаниите в тях + изработка на дизайни, изчисляване + репорти, стратегии и т.н.) на минималната заплата в България. Това са смешни и страшно обидни пари за количеството работа (ако бях вътрешен човек на клиента щях да получавам една нормална заплата). С огромната сума от 70%, която ми реже от заплатата, щял да наеме друг човек, който да върши нещата, които аз не мога. Или да съм била излязла в болнични, но пак да поддържам акаунта с това заплащане.

Като се има предвид, че образованието ми струва 27,000 паунда, а с българския стандарт заплати не съм почнала да го изплащам и имам начислени 3,000 лихва... това е страшна обида към мен. Има ли право работодател да поставя бременна жена в такава ситуация? Особено в моя случай, в който нямам още 2 години стаж в България (стават 2 години на 28 септември) и ако изляза в болнични сега майчинството ми ще бъде компрометирано. Как да се съглася на такива условия, като това си е пълна подигравка? Нормалната ми заплата е почти 50% от доходите ни с ММ - как ще подготвим всичко за бебчо?

# 635
Леле, милата. Какви са тези коравосърдечни хора...той деца няма ли?!!! Ужас! За съжаление не съм компетентна по този въпрос да ти помогна, дано някоя мама се включи с отговор. Но си търси правата до край, бива ли такова нещо...Изумена съм от човешката простотия. Ясно е, че всеки работодател си гледа интересите, но такова отношение към бременна е недопустимо. Знам, че сме защитени от закона. Стискам палци всичко да се подреди в твоя полза. И колкото и да е трудно, а знам колко е, опитай се да си спокойна заради бебчо. Здравето никой няма да ти върне. Прегръдки и кураж

# 636
Пусни си болничен . Щом си на минимална заплата не губиш нищо. Болничния е около 80% от заплатите месеци назад . Майчинството първата година също е около 80% ,а втората е 460лв ( социално мисля ,че се води)
Моя личен пример е : 10 години работя на минимална заплата (по договор) , от 3я месец съм в болничен . До сега 2 пъти са ми превеждали болничен и е около 400-450лв . Майчинските,ще са ми пак толкова

# 637
  • Пловдив
Alive, направо съм потресена от работодателя ти. Както при теб, така и навсякъде за жалост работодателя въобще не се интересува за здравето на бременната жена. За тях единственото важно нещо е да се върши работата. Жалко, но факт. Ако имаш болки и не се чувстваш добре, според мен въобще не трябва да правиш компромис със собственото си и това на бебето здраве. Пускаш си болничен и приключваш. В момента предполагам на всички нас основния приоритет е бебето. За другите неща не мисли. Сигурна съм, че има много хора които ще ви подкрепят в този важен момент!

# 638
Лошото е ,че както казва тя - заплатата и трябва . Аз бях във фирма в която чуеха ли за бременна и я уволняваха . Договора беше 6 месеца изпитателен срок което дава право на работодателя да те отстрани без значение бременна ли си ,болна ли си .

# 639
Да, аз и по принцип не съм голям фен на силната химия и съм си купила репелент на Бочко, ама не ми се е наагало да го ползвам Grinning Може би се отделят някакви бременни феромони и ги отблъсквам естествено

хаха не знам какво се отделя , но мен си ме хапят.

# 640
Мила, задължително се консултирайте с адвокат
 Иначе си пусни болничен, ако не можеш да работиш. А условията по договора ти едва ли могат да се променят едностранно без твой подпис просто ей така, това не го вярвам.
А иначе бебето и ти сте най-важни и щом работодателят ти е толкова неразбран, едва ли ще особено ок ако работиш.
Ако си на постоянен договор, нямат право и да те освободят, щом си бременна.

# 641
С тоя нов интерфейс не виждам откъде мога да си коригирам отговора, затова пускам нов пост.

Ето тема за задаване на въпроси относно майчиното счетоводство:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=245644

# 642
Зима,не е необходимо да подготвяш гърдите предварително.Нито трябва да пиеш чай за лактация.
Кърменето е на принципа търсене/предлагане.Ако предлагаш на бебето често гърда,кърма ще има.
Минимум трябва да има 8-10 сукания за 24 часа.Най-добре 12 дори.

Емпирина ,аз също се следя в Зебра Simple SmileТи там ли ще раждаш?

# 643
Благодаря ви за съветите! Утре имам час при гинеколога, който ми води женската консултация и ще говоря за болнични... а пък работодателят да намери друг да държи цял акаунт за тези пари  Peace

# 644
Аз също мисля, че трябва да си вземеш болнични. С тези болки да работиш и да се ядосваш е немислимо.  И се готви евентуално след майчинството да си търсиш нова работа. Е това е шеф !!!!!!!!! На бременна жена да се прави.  Дано е било само момент на изнервеност и да не ти създава главоболия после. И най- важното - Не се ядосвай. За бебето си важна ти, а не скъпите дрешки и играчки. Ако ти си добре   и то ще е добре.

Общи условия

Активация на акаунт