Ноемврийче, покажи се - момче ли си или момиче?

• 58 588
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Цвети, мерси за съвета!

# 646
cvety83, засега сме най-добре настроени към Свети Лазар, именно защото вече се познаваме с гинеколози, акушерки, изобщо всякакъв персонал на болницата. Аз така ще бъда най-спокойна, защото ще съм в позната атмосфера. Още не сме ходили на отворени врати, но мислим да отидем някъде септември, когато наближи време да вземем решение окончателно.

Ти какво смяташ?

# 647
  • София
Alive, ти си преценяваш. Ако си осигурявана на минималната, както съм аз, излезеш и болничен, наистина ще ти  превеждат май около 400лв или нещо такова. А той ти предлага да извършваш допълнтелно дейност от вкъщи, ако си болнични, за които ще ти дава отделно пари. Може би не е най-справедливото заплащане, но ако знам , че тези пари ще ми бъдат от помощ за подготовката за бебчо, аз лично щях да се замисля. Моята АГ иска от август вече да ме пусне болничен, което на мене ми е тегаво, именно заради осигуровките и изляза ли болничен, доходите ни с ММ падат с около 1/5. Излишно е да казвам, че ме притеснява дали ще спестим за всичко необходимо. А тъй като моята работа си е физическа, опция за работа от вкъщи няма, така че избор нямам голям и ще си изляза болничен. Иначе момичетата са прави, важното е ти и бебето да сте ок, но мога да се поставя на твоето място и разбирам притеснението ти. 

# 648
Alive, да, болничния по време на бременност си е обикновен болничен и се изплаща в размер на 80% от средния доход по документи за последните 18 месеца. Т.е. ако последната година и половина си била на договор за минимална работна заплата (460лв), по време на болничния ще получаваш по 368лв на месец от НОИ. Последните 45 дни преди термин и цялата първа година от майчинството, този доход малко се вдига и става 90%, но мисля, че се отразява пък това, че си била болничен по време на бременността.
Аз също мисля, че работата от вкъщи за допълнителни парички е добра опция.

# 649
Само да кажа, че минимално първата година майчинство е 460лв. от тази година, но втората си е 340.

# 650
Момичета, аз съм от декемврийската тема, но исках да ви попитам и вас за съвет ако някоя е имала подобен проблем. Имам странно усещаме долу вътре като придърпване, боцкане, стягане, спазъм ... така мпга да го опиша, но няма парене или сърбеж. Случвало ли ви си е и някоя знае ли обяснението. Притеснява ме да не е някаква инфекция?

# 651
  • Пловдив
Ало, ало слънчице да не би да усещаш пулсация във влагалището? Някъде бях чела, че това се получава когато бебето хълцало.  Постоянно ли го чувстваш или само от време на време? Винаги можеш да помолиш твоя лекар да ти пусне микробиология или да споделиш с него за всеки случай и да се успокойш.

# 652
Да, точно като пулсации е. Намери правилното описание. Започна снощи и днес продължава. От време на време е, не е постоянно. Проблемът е че не съм в България, пуснах си цитона мазка, но микробиология като им казах, те ме гледаха странно. Сега ще настоявам, но точно това усещам, пулсации. Това ми е втора бременност

# 653
  • Пловдив
Не се притеснявай и при мен се случва, дори вчера на 1 или 2 пъти. Лекарите гледат и секрета при преглед с ехографа отдолу и си мисля, че ако нещо ги е притеснило са щели да ти пуснат микробиология. Но нищо не пречи да им кажеш следващия път. Леко бременеене 😊😉

# 654
Благодаря ти, наистина ме успокои, че явно в нашата тема на никоя мама не с е случвало. Леко бременеене и на вас и раждане на прекрасни и здрави бебоци Simple Smile

# 655
Аз преди малко се върнах от преглед и както и си мислех, от всичките тези контракции сега съм със скъсена шийка Sad Трябва да си почивам до второ нареждане и да пия повечко магнезий. Някой желаещ да шета и чисти у дома вместо мен? Grinning

# 656
  • Пловдив
босилечка, не се притеснявай мила! Ще си полежаваш, а за домакинската работа ще помолиш ТМ да ти помага. Ти пиеше ли магнезий или сега го почваш? Както се казва мъжете могат да ни отменят поне в този период в домашните задължения.

# 657
босилечка, тук идва ролята и на таткото. Да не се залъгват, че с направата на бебо задълженията им свършват до тук 😂 Аз не мога да се оплача от помощ де, даже много ми помага моят мъж. Почивай активно, домашната работа не свършва никога. Дано скоро се почувстваш по-добре 😊

# 658
Как да го накарам да мие и да чисти, като миличкия се прибира изморен, цял ден работил навън на жегата, а пък аз си лежа на климатика у дома Sad Не че не ми помага като го помоля, но не искам и него да го товаря с още задължения. Иначе магнезий уж пиех , но само по 1 магнерот на ден. Докторът ми го увеличи на 3 пъти на ден, ако не намалеят контракциите може и още да го увеличим.

# 659
Няма начин, Босилечка. Сега бебето е най-важно и трябва да ти помага всеки, който може. И аз ако съм зарязала почти всичко вкъщи, но и аз съм с контракции и няма начин. А и мъжът ми ми помага.

А когато бебето хълца не се усещат пулсации по описания начин, не така ниско долу. Или поне при мен не беше така. С тая бременност още няма хълцане от бебето.

Иначе е подобно на пулсации много ниско долу като рита бебето налага тоя етап. Моето така ме действа тия дни. Днес направо си ме риташе в пикочния мехур.

Общи условия

Активация на акаунт