Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

• 98 475
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
и аз правя така пилешки бутчета с картофи и масло, но ги слагам в плик за печене. с картофи готвя също и гювеч, като слагам картофите на дъното, покрити със зеленчуците и мръвките /домати слагам към края/.

# 451
пепчо или др, правили ли сте пуйка... някоя коледна рецепта Simple Smile

# 452
аз не. Само пиле съм правила.

# 453
Пълнено или само цяло пиле? По-завъртяно като за Коледа?! Аз се чудя пуйката дали ще се събере в крока, те нали уж са по-големи от пилетата... Моят е 4.7л. https://www.google.bg/search?q=crock+pot&client=ms-android-m … rc=D1b8_2n9nrQF4M

# 454
аз много сравнявах и купих ето такъв, беше 85 лв разопакован
Бихте ли споделили, дали го ползвате често и дали сте доволни? А беше ли с надрасквания и ползван, или само опаковката е била нарушена?

Моля по-опитните със слоу кукъра за съвет - при положение, че отсъствам от вкъщи по най-малко 11 часа, дали да не си взема по-голям такъв, но пък да има функция за отложен старт? Притеснявам се, че ако и да готвя всичко на ниска степен, гозбите ще се разваряват. А малките нямат дори "авто".

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 13:48 от Mia_Sophie

# 455
Има таймери за контакт, може да ги нагласите кога да пуснат тока и кога да го спрат. Аз боб, зеле си готвя по 11-12 часа. Одобряваме го.

# 456
Мисля, че всички слоукукъри имат функция Warm, т.е. след като е готово яденето, го поддържат топло. Моят, все още непристигнал, е с 4-часова функция Warm, т.е. дори и да го включа на 8-часово готвене, храната ще я поддържа още 4 часа след това. Това отменя необходимостта от отложен старт.

# 457
  • WonderLand
Не всички имат тази опция, моя може само low, high и auto, което е 4 часа на силно и после се включва на слабо. Но пък слабата степен ми е прекалено слаба.

# 458
Мисля, че всички слоукукъри имат функция Warm, т.е. след като е готово яденето, го поддържат топло. Моят, все още непристигнал, е с 4-часова функция Warm, т.е. дори и да го включа на 8-часово готвене, храната ще я поддържа още 4 часа след това. Това отменя необходимостта от отложен старт.
Това, за което пишете, е функция "Auto". При "Warm" трябва след като е готово ястието, ръчно да превключите за поддържане топло.

# 459
  • София
моя крокпот има слабо, силно и подгряване.
ама е една врътка, на каквото го завъртя това си прави докато не го изключа. може и една седмица да подгрява.
та всичко си зависи от модела, моя е от най-простите.

# 460
Момето ползва не класически слоукукър, а ИП, с програма слоу кук! Затова се констатират различията!

# 461
Аз гледам да не подгрява дълго. Не ми се струва добре за самата храна да се подгрява, вместо да се готви. Е, ако ще се изяде всичката наведнъж е друго.

# 462
За моя Крок: след готвене, автоматично минава на поддържане,като изрично се пише,че това е хубаво да е максимално 4 часа,т.е. до тогава е хубаво някой да го изключи.

# 463
Да и аз смятам, че функцията keep warm е неудачна и затова най хубави са слоукукърите с таймер за изключване! Който пък няма може да си закупи за 4-5 лв. устройство което се слага на контакта и може да се нагласи след колко часа да спре! Новият ми слоукукър е без таймер и аз съм си купила такова приспособление!

# 464
Да, не е класически слоукукър, а мултикукър с програма за бавно готвене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт