Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

• 97 855
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Да, не е класически слоукукър, а мултикукър с програма за бавно готвене Simple Smile
За това се получи обърквацията, тук хората имат само слоукукъри! Simple Smile Нищо, че си пак с марката Крок Пот, твоят е съвсем друг тип уред! Simple Smile

# 466
  • Пловдив
пепчо или др, правили ли сте пуйка... някоя коледна рецепта Simple Smile

Много пъти съм правила това коледно бутче. Много е вкусно.

https://tanya-www.blogspot.com/2014/12/blog-post_27.html?m=1

# 467
Някой ползва ли слоу кукър с тефлоново покритие на пота? Моля за отзиви и мнения, дали покритието е устойчиво. Макар да пише, че е подходящ за миене в съдомиялна, имам резерви.

# 468
  • Пазарджик
Аз също съм с резерви към тефлоновите покрития. В момента имам грил който работи, но е с паднало тефлоново покритие на плочите, съответно не го ползвам, а ме е яд да го хвърля Sad Съветът ми е вземи си глинено, дори и да му падне гланца, няма страшно.

# 469
Здравейте, моля препоръчайте ми уред с керамично покритие, 2 възрастни сме и 2 малки деца.
Благодаря!

# 470
Мисля, че почти всички класически слоукукъри са с глинено/керамично гърне.

# 471
# 472
Моля, за малко помощ. Как да направя джолан с кожа в крока, така че кожата да е с приятен загар, а в същото време мека?
Ама че го обясних

# 473
  • софия
morskibriz, точно джолан с кожа не съм правила, но със сигурност кожата ще хване загар, ако след крокпота сложиш джолана във фурната - за тен. аз бих поръсила обилно с червен пипер и масло преди фурната.

# 474
  • Пазарджик
След като свърши програмата за готвене, се включва автоматично програма за подгряване, именно тя прави загар на месото и си остава меко.

# 475
  • София
Момичета, търся изпитана рецепта за капама с няколко вида месо и кисело зеле в слоу кукъра. Hug

# 476
Рецептата е една. Няма значение къде ще я готвиш.
Меса, суджуци, зеле, сланина, чубрица, ориз, кафена чаша червено вино. Редиш на пластове месата и зелето объркано с ориза и подправките. Горен пласт- винаги зеле. Някои рецепти са само със зеле, а най- отгоре на съда се слагат лозови сърмички. Добре е да сложиш фолио под капака, което да задуши по- хубаво, ако не си напълнила съда на кукъра до горе.

# 477
  • София
Колко време и на каква степен mariat? И ориза ако го сложа в началото, няма ли да се развари?  И месото запечатва ли се предварително на тиган или няма значение?

# 478
не запечатвай месото. Не слагай ориза в началото, ще се развари.   Сложи го на първа/слаба  степен за 10 часа, или на втора за 8.  Когато ти останат 2 часа до края, развий  и постави ориз. Че и час и половина.

# 479
Паднало тефлоново покритие се рециклира. Скоро ми оправяха купата на кукъра. Бях откачила - няма никъде резервни за Дипломат. Пратих я в София и я върнаха като нова.

Общи условия

Активация на акаунт