На море в Гърция 2017 - I

• 126 328
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Аз също мисля на детето (2г.) да му направя и здравна карта. Че положението с тези настинки никак не е леко.

# 376
  • София
Ние си правим здравна застрахока всеки път, не са скъпи. Веднъж се наложи да я ползваме.

# 377
И ние правим застраховка за нас и за колата.

# 378
Нямаме здравна карта, правя застраховка, за всеки случай. Опитът ми е в болницата в Кавала поставиха амбулаторно система на сина ми, защото се беше обезводнил. Пристигнахме там в събота в 23:00 ч. лекарката дойде бързо и без да ни се цупи, или да прави фасони ни прегледа. След около 2-3 часа си тръгнахме свестени. Казах, че имаме застраховка, не ни я поиска, не ни взеха и пари. Отношение, каквото вече не можеш да срещнеш у повечето наши лекари. Вторият ми случай е в Катерини,  при курортен лекар при тежка алергия от нахапване. Също много внимателни, взеха номера на полицата, но отново не ни поискаха пари. Като цяло при тях децата са според мен на особена почит. И на двете места бяха много търпеливи, не реагираха на пясъците и ревовете по никакъв начин.

# 379
Случили сте. На нас веднъж ни е било нужно да ползваме лекарска помощ в Лутра Едипсу на Евия. Хазяйката ни прати при един, който не говореше английски и се оправихме по ръчно крачния метод с обясненията. Детето го беше убола риба-дракон. Но тогава аз не знаех какво е. Бях дала противоалергично. Пича започна да изписва и той такова и като му обясних, че вече съм дала каза, че е Ок и да продължавам. Изписа и кремче Фенистил. Та за това нещо - един поглед на крака, изписване на капки и крем - 30 евро. Застраховката дори не я отрази. Касова бележка или друг документ - Ц. Но детето толкова мрънкаше, че не ми се занимаваше.

# 380
  • София
Когато се налага да се ползва застраховката, се уведомява застрахователя и той казва къде да се отиде.
Този лекар вероятно не е имал договор с този застраховател.

А с европейска здравна карта се дължи потребителска такса и сам си търсих лекар или лечебно заведение, което да работи с местната здравна каса.

# 381
Когато се налага да се ползва застраховката, се уведомява застрахователя и той казва къде да се отиде.
Този лекар вероятно не е имал договор с този застраховател.

А с европейска здравна карта се дължи потребителска такса и сам си търсих лекар или лечебно заведение, което да работи с местната здравна каса.

Какво трябва да се прави при застраховките ми е пределно ясно от чисто професионална гледна точка.  Wink Mr. Green На Евия нямаше такава опция, а на доста километри от там където бяхме. Има опции освен това в някои затраховки да си вземеш документите и да си ги осребриш при връщането.  Wink
В конкретния случай беше комуникационно трудно да установим дали има и какъв му е договора дори с местната здравна каса.  Wink Като отворихме дума за касов бон и амбулаторен лист стана още по-неразбиращ. Но беше единствената опция в Лутра.
Забележката ми беше заради твърдението, че към децата са много ларж. Не винаги и не навсякъде е така.

# 382
  • софия
Европейската здравна карта се вади освен от касата и от всички клонове на ДСК. За деца валидността е 5 години.
Но наистина е по-добре застраховка.
валидност 1 година
и ако си клиент на дск може да получиш карта там
И без да си клиент се получава в клона, където е подадено заявлението. За възрастни валидността е една година, да.
И валидността за деца е 5 г., да.

# 383
Би ли казала какво включва застраховката за автомобил, че М се чудеше тази седмица, дали е само транспорт или включва и ремонт.

# 384
Децата наистина са на особена почит и не само, заради това, но чисто човешки няма да ви откажат преглед. Друг е въпросът, че на частно се плаща, бележка рядко се дава. И нашият педиатър струва 30 евро на преглед, в болницата е без пари, както желаеш.

# 385
Би ли казала какво включва застраховката за автомобил, че М се чудеше тази седмица, дали е само транспорт или включва и ремонт.
Правим застраховка с асистанс и всичко е включено, за една седмица излиза някаква смешна сума, но сме спокойни.
Миналата година го обсъждаха тук момичетата и ние така решихме, вече при всяко пътуване сме застраховани.

# 386
  • София
Ние имаме абонамент към СБА за пътна помощ в чужбина.

# 387
И ние правим застраховка преди всяко пътуване.

# 388
  • София
дай малко повече инфо,за кемпера говориш,нали?
налагало ли се е да я ползвате?

# 389
  • София
дай малко повече инфо,за кемпера говориш,нали?
налагало ли се е да я ползвате?

Честно казано не знам много подробности.
50 лева годишно е. Май не е за кемпера, а е на името на мъжа ми. Но трябва да го питам по-подробно.

Общи условия

Активация на акаунт