На море в Гърция 2017 - I

• 126 145
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • UK
Аз резервирах на Комица къмпинг.  Grinning Какво толкова му мислих, не знам. Благодаря на всички за споделените мнения и съвети. Благодаря на Параход за конкретното предложение.
Ще следя темата с удоволствие, да поопозная малко гръцкия бряг. Смятам да прекараме голяма част от престоя в разходки и до други места, като наближи ще направя план и ще се посъветвам пак с вас.
 bouquet

Как вървят цените на храната в таверните, някой може ли да ме ориентира?

# 91
Поради здравословни причини нашите планове отпадат. След спешното прибиране от Тасос на Великден ММ е толкова наплашен, че не ще и да чуе да пътуваме повече. Аз все още имам надежда, че лекарите след 2-3 месеца ще ми позволят поне на кратки разстояния или със самолет да пътувам. Спретнах набързо една програма с полет до Атина и седмица под Нафплио, но ми се иска и вариант с кола в близките до България дестинации. Никога не са ми били в предпочитаните, защото големи плажове с чадъри и народ, на чиито разговори и драми ставаме свидетели, ни потрисат. Има ли шанс около Солун или Кавала поне през юни да намерим малко непопулярно плажче без народ гъз до гъз? Не държим на плитък, пясъчен плаж, важното е да става за гмуркане и шнорхелинг, риболов и харпунджийство.

# 92
Поради здравословни причини нашите планове отпадат. След спешното прибиране от Тасос на Великден ММ е толкова наплашен, че не ще и да чуе да пътуваме повече. Аз все още имам надежда, че лекарите след 2-3 месеца ще ми позволят поне на кратки разстояния или със самолет да пътувам. Спретнах набързо една програма с полет до Атина и седмица под Нафплио, но ми се иска и вариант с кола в близките до България дестинации. Никога не са ми били в предпочитаните, защото големи плажове с чадъри и народ, на чиито разговори и драми ставаме свидетели, ни потрисат. Има ли шанс около Солун или Кавала поне през юни да намерим малко непопулярно плажче без народ гъз до гъз? Не държим на плитък, пясъчен плаж, важното е да става за гмуркане и шнорхелинг, риболов и харпунджийство.

Здравей!
Може ли да споделиш малко повече за Тасос, къде отседнахте, доволни ли сте...

# 93
Здрасти момичета, Ситония ни тегли и тази година Simple Smile, някой с впечатления от това място ?                      

http://www.halkidikivillas.com/sithonia/sarti/afisia-magnum
На сайта им пише отдалеченост от плажа 800 м., но в Гугъл мапс ми излиза повече. По принцип ми се вижда малко отдалечено, но все пак зависи какво търсите, с кола ли ще обикаляте, вечерно време ще искате ли да се разхождате, с деца ли сте, компания ли сте.... За самата вила нямам впечатления.

# 94
Здравейте,планирам пътуване до Наксос,все още не съм избистрила идеята ,но имам питане .Намерих ферибот от Кавала до Наксос /Хеленик/ ,за края на Август -началото на Септември ми дава цена 19 Евро /човек ,което ми се вижда добре,особено сравнено със самолетните билети.Има ли някакви допълнителни такси,трябва ли да купим място за нощуване задължително,или може да изкараме една нощ на седалките. Има ли такси за багаж /куфар/ и ограничения за него ?Изобщо как се пътува със фери толкова дълго /почти 24 ч./ ,постижимо ли е?
Благодаря  bouquet

# 95
Sunshine sea, бяхме в Потос,в х-л Потос. Офертата си беше великденска на база НВ, което през лятото няма как да ни се случи. Приличен беше хотелът, храната също, но не може да се сравни с храната в таверните, пекарните и прясната риба и месо, което ние сами приготвяме на барбекю през лятото. Бяха направили хората 2 чевермета, на които се въртяха 2 агнета за великденски обяд, но ги пропуснахме заради инцидента. За след църквата вечерта срещу неделя имаше традиционната супа Магерица. Учтив и услужлив собственик. Плажът на Потос е голям, пясъчен и изглежда плитък. Беше празен сега, не знам как е в сезон, но предвид че заведенията са на алеята покрай него, не е от нашите любими.

# 96
Здравейте,планирам пътуване до Наксос,все още не съм избистрила идеята ,но имам питане .Намерих ферибот от Кавала до Наксос /Хеленик/ ,за края на Август -началото на Септември ми дава цена 19 Евро /човек ,което ми се вижда добре,особено сравнено със самолетните билети.Има ли някакви допълнителни такси,трябва ли да купим място за нощуване задължително,или може да изкараме една нощ на седалките. Има ли такси за багаж /куфар/ и ограничения за него ?Изобщо как се пътува със фери толкова дълго /почти 24 ч./ ,постижимо ли е?
Благодаря  bouquet
Цената е доста нереалистична - Атина-Наксос е 25-30 евро за 5 ч. Ще погледна сайта на Хеленик да видя за какво става въпрос. Има едни промо цени, които се пускат няколко месеца преди курса, но дори и за тях ми се вижда евтино.
Допълнителни такси за багаж няма.
Как се таксува на пътник зависи от това какво място ще изберете - економи, самолетна седалка, каюта и какви възможности дава самата компания за конкретния кораб.

Пътувала съм цяла нощ, няколко пъти, но без деца. Самолетните седалки са сравнително удобни за дрямка. Но става дума за курсове по една нощ, 6-8-10 часа, 24 е адско, задължително ще трябва каюта.
Последният ми дълъг курс е м.г. 9 часа, но дневен (от ранна утрин до ранен следобед), бяхме си в економи и се шматкахме ту в салона, ту по палубата, ядохме, филми гледахме и така.

П.П. За този маршрут ли става въпрос? https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/20

# 97
Параход ,благодаря за бързия отговор. Курса го отрих от твоя линк на първа страница /втория,първия не ми се отваря/.Избора беше между економик/19 евро/ и каюта/67 евро/ ,не видях самолетни седалки. Пътували сме до Турция толкова часове с автобус,дано изтраем и това пътуване   . И на мен ми се видя супер евтино newsm78,колко по-рано пускат промоциите?
п.п. Предполагам е същия .

# 98
Ами сега ги пускат. Няколко месеца преди плаването, като излезе разписанието за сезона.
Тези промоционални билети са на бройка - мисля, че са 20% от всички економи билети, и се продават, докато свършат. После минават на нормални цени.
Кола няма ли да возите? Щото главното разходно перо в тези фериботи е билетът за автомобила.
Иначе и аз съм пътувала 24+ часа с автобус неведнъж, но отдавна, сега със сигурност не бих издържала. За ферибот не знам, може би 12-часов курс максимум си залагам в плановете. Но хората са различни.
Сигурно без малки деца може да се пробвате, особено ако разполагате с повече дни отпуск. Цената наистина е хубава.

Но тези обиколни курсове на ХС аз лично бих го ползвала за други острови, които не са чак на срещуположния край на морето Simple Smile (Другият е с кораба "Нисос Миконос" и малко по-различен маршрут)

# 99
Параход,би ли уточнила за кои други острови става въпрос ,не че съм "вързана " за Наксос,той е просто идея за спокойна почивка. Кола и деца няма да има с нас,а и аз и ММ със сигурност сме доста по-възрастни от теб  Embarassed,но и доста по неопитни за Гърция .

# 100
Ами корабът Нисос Родос, който обсъждаме в момента, е с маршрут PIRAEUS - PAROS - NAXOS - PATMOS - AG. KIRYKOS -FOURNI - VATHI - CHIOS - MYTILINI - LIMNOS - KAVALA WITH NISSOS RODOS
Както се вижда по-близо до Кавала са северноегейските - Лимнос, Лесбос, Хиос, Самос, те са и по-на нормален брой часове път.
Парос и Наксос са по-близо до Пирея, откъдето сме ходили и ние. Патмос, Фурни и Икария са далече отвсякъде Simple Smile

А ето това е маршрутът на Нисос Миконос, другият обиколен:
PIRAEUS-SYROS-MYKONOS-EYDILOS-AGIOS KIRIKOS-(FOURNI)-KARLOVASSI-VATHI-CHIOS-MYTILINI-LIMNOS-KAVALA
Пак от Кавала обикаля северноегейските в ред Лимнос-Лесбос-Хиос-Самос (и двете пристанища)- Фурни-Икария и после са Миконос, Сирос и Пиреас.

Иначе аз съвет не мога да дам, защото на кьорав северноегейски остров не съм ходила (от маршрутите на тези само по Цикладските, и сме ги атакували както е обичайно от Атина), но и за Лимнос, и Лесбос, и Хиос, и Самос отзивите са много добри. Големи острови с много за разглеждане, и история, и плажове, и природа. Но като за големи острови ще трябва наемане на кола. То всъщност и на Наксос или Парос не знам какво бихте видели без кола.

# 101
  • софия
Здравейте, със сигурност е обсъждано назад по темите, но ми е малко трудно да намеря, може ли впечатления от Никити - и като селище за разходка и ресторанти, и като качество/пренаселеност на плажа? Благодаря!
http://---shorntner223-BOe9

# 102
Цитат
Иначе аз съвет не мога да дам, защото на кьорав северноегейски остров не съм ходила (от маршрутите на тези само по Цикладските, и сме ги атакували както е обичайно от Атина), но и за Лимнос, и Лесбос, и Хиос, и Самос отзивите са много добри. Големи острови с много за разглеждане, и история, и плажове, и природа. Но като за големи острови ще трябва наемане на кола. То всъщност и на Наксос или Парос не знам какво бихте видели без кола.

Северноегейските острови нещо не ме привличат,искаше ми се на Цикладите,но ще ги разгледам все пак.То кола ,че ще вземем на острова е ясно,но как да стигна до там.Имах  и план да отскочим за 1-2 дни от Наксос до Санторини. Проблемът е ,че не пътуваме от София и минаване през Атина съвсем усложнява нещата.Гледах и самолет от Александруполи ,но цените не ми харесват  Mr. Green.Дори и да платя каюта на ферито е по-евтино. А как са условията на ферибота,чисто ли е ,може ли да се излиза на открито?Може пък да зарибя ММ с такъв вариант за придвижване  Laughing.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 16:32 от medlab

# 103
А как са условията на ферибота,чисто ли е ,може ли да се излиза на открито?
Разбира се. Има няколко палуби, пластмасови маси и столове навън.
Салонът е така https://www.flickr.com/photos/knobbygb/5125117049/in/dateposted/ и така https://c1.staticflickr.com/2/1329/5125116669_8620fc76c0_b.jpg
Има напитки и манджа за на крак - сандвичи, тостове, десерти и т.н. https://www.flickr.com/photos/knobbygb/5125117355/in/dateposted/
Горе на палубата https://www.flickr.com/photos/knobbygb/5125118923/in/dateposted/

За местата нещо да обясня. Самолетните седалки са по-удобни за почивка и дрямка от економи, макар да не са легла. Но те са със запазени места. Ако фериботът е полупразен, можеш да седнеш спокойно на тях и никой не те пита, дори да си с икономичен билет. Ако обаче се напълни, хората си имат номерца на седалките и те пъдят. Те са незначително по-скъпи от икономичната класа, но не знам дали влизат в промото.
Вече за каютата ти ще си решиш, ако прецените, ще си вземете - няма спор, че е най-удобно.

# 104
Здрасти момичета, Ситония ни тегли и тази година Simple Smile, някой с впечатления от това място ?                      

http://www.halkidikivillas.com/sithonia/sarti/afisia-magnum
На сайта им пише отдалеченост от плажа 800 м., но в Гугъл мапс ми излиза повече. По принцип ми се вижда малко отдалечено, но все пак зависи какво търсите, с кола ли ще обикаляте, вечерно време ще искате ли да се разхождате, с деца ли сте, компания ли сте.... За самата вила нямам впечатления.

Да компания с деца сме Simple Smile Нямаме проблем с плажа, знаем хубавите плажове и ги обикаляме с колите, търсех някой с впечатление от самата вила.

Общи условия

Активация на акаунт