Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Синьо,
при нас децата родени след 2 юли до 31 декември се отлагат за следващата година задължително. Никой не се занимава с тях. Отлагане на дете искат родители на деца родени 1 януари до 1 юли.

За изследвания лекарите ми казват, че, ако няма нищо тревожно и спешно, няма да ми се обадят. Ако има нещо, но не е спешно, ми пишат писмо. Ако всичко е наред, въобще не се обаждат.

# 361
Deni-meni, при нас Stichtag е 30 септември. Tired

Чъки, при проблем се обаждат, все пак носят отговорност. Дано всичко е наред. fingerscrossed

# 362
Здравейте!Благодаря ви за отговорите за документите за пътуване-в крайна сметка взеха и акта за раждане,за всеки случай...  Peace
Чъки,дано всичко е наред!  Peace
Аз напоследък се чувствах доста уморена,отпаднала,дори в лека депресия.Направиха ми кръвни изследвания и се оказа ,че желязото ми е силно занижено (при стойности 13 до 130 моето е 4)!  Shocked Лекарката ми изписа някакви капсули та да видим,аз като бях бременна не съм имала ниско желязо-сега кой знае от какво е!  ooooh!

# 363
  • Германия
Здравейте на всички. Извинявам се ако повтарям, но не намирам информация. Ще вадим пасаван този месец за малкия и исках да знам специално за консулството във Франкфурт на место ли снимат или Вие носите снимките. Четох, че приемали и вече готови, но все пак... и другото което ме интересува когато единия родител пътува с детето се иска декларация, че другият е съгласен. Трябва ли да го превеждам на немски или не е нужно ?
Благодаря предварително и се извинявам ако е обсъждано вече.

# 364
Тъй като повечето сте майки на малки дечица, да ви попитам - кой слънцезащитен крем е за препоръчване за бебенца? Искам да купя за внука ми, но изобилието е голямо и се чувствам объркана.

# 365
Аз от слънцезащитните за малко бебе ползвах медицинска козметика,а след това съм доволна от марката на DM!
Скрит текст:
  Peace

# 366
Бебе не бих (и не съм) мазала със слънцезащитни кремове. Бебето трябва да е на сянка в часовете с най-силно слънце. Иначе мнооого тънки дълги дрешки и шапка вършат чудесна работа. Рано сутрин и привечер слънчевата светлина е особено полезна и тогава не бих го крила с нищо. Ако все пак човек държи да маже с кремове, по-добре да са без химични филтри. Peace

# 367
  • Немция
Големият ми син(на 7 години) е с много чувствителна кожа и не понася какъв да е детски слънцезащитен крем, затова и този, който ползва, без да се обрине е за мен символ за добро качество Simple Smile- това са аптечните слънцезащитни кремове/млека за деца на Ladival, Eucerin, Daylong. Сигурно има и други подходящи, например в био магазините, но не сме купували от тях. Но и аз знам като Синьо, че при бебетата не е желатено директно излагане на слънце, за по-дълго време.

# 368
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бебе не бих (и не съм) мазала със слънцезащитни кремове. Бебето трябва да е на сянка в часовете с най-силно слънце. Иначе мнооого тънки дълги дрешки и шапка вършат чудесна работа. Рано сутрин и привечер слънчевата светлина е особено полезна и тогава не бих го крила с нищо. Ако все пак човек държи да маже с кремове, по-добре да са без химични филтри. Peace

абсолютно съгласна.
по-добре дрешки с фактор 50+, има много на пазара.
отделно, че мазането препятства образуването на вит.Д - всяко нещо е нож с две остриета.

детски слънцезащитни кремове не съм купувала, Ladival го ползваха в яслата, но не съм го купувала, защото всичките са с нано-частици. дори и Alverde на ДМ, рекламират, че е без химични филтри, но са с нано-частици (titan dioxid по-точно).
всички вкъщи си мажем с един на Lavera, но той се размазва трудно и остава бял филм - мажа лицето, ръцете са покрити до лактите, краката до коленете и не мажа. ако сме на плаж мажа лице, гръб, рамене и отпред.
мъжът ми го мрази, но като поизгори малко и веднага се мацоти, защото блокира слънчевите лъчи.
edit: скоро на един fest една жена рекламираше някакъв био слънцезащитен крем, който е без хим. филтри и нано частици, но не запомних името. понеже съм доволна от Lavera и не съм търсила алтернативи.
ние се мажем относително малко и една туба издържа доста. НО кремът също издържа доста, остава понякога и след душ хахахахааа

Чъки, всичко наред ли е?
силен гуш от мен  Hug

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 11:41 от asyalein

# 369
Аз използвам Eco Cosmetics от био магазина, без химии е, както и без нано частици. Като беше съвсем малка Мила не съм я излагала на слънце изобщо, но вече 9-10-11 месечна е била на детски площадки, на разходка и т.н, и е имала части на лицето, ръцете или крачетата, които са били навън и съм я мазала. Много съм доволна от крема и още го използвам.

# 370
  • Germany
И ние ползваме на Лавера и сме супер доволни. Ползваме го от години и никога не се е случвало да изгорят, а си хващат и тен  Peace

# 371
Здравейте на всички. Извинявам се ако повтарям, но не намирам информация. Ще вадим пасаван този месец за малкия и исках да знам специално за консулството във Франкфурт на место ли снимат или Вие носите снимките. Четох, че приемали и вече готови, но все пак... и другото което ме интересува когато единия родител пътува с детето се иска декларация, че другият е съгласен. Трябва ли да го превеждам на немски или не е нужно ?
Благодаря предварително и се извинявам ако е обсъждано вече.

За снимките не мога да ти помогна. За декларацията: Ако всички сте български граждани, тя е нужна само, когато детето излиза извън България, на немската граница не се интересуват от деца, чужди граждани. Ако детето е немски гражданин - не знам.

# 372
Аз получих обрив от детски слънцезащитен крем на Eco Cosmetics. Confused Миналата година го пробвах на вътрешната страна на едната ми ръка в магазина и ми се появи ужасен, сърбящ обрив. Бях яла доста ягоди същия ден и се изплаших, че може да е от тях, но не беше – след седмица-две пак го пробвах и пак обрив. По принцип нямам никакви алергии и непоносимости.

Ние по принцип гледаме да не се мажем със слънцезащитна козметика, защото се блокира образуването на витамин Д (тен =/= витамин Д). И много бяла кожа може постепенно да привикне към слънцето и да не изгаря, трябва обаче разумно излагане на слънце и то не само 2 седмици в годината. Ние също имаме крем на Lavera, но го ползваме само в много, много краен случай. Предпочитаме дрехи и сянка. Peace

# 373
На еко козметикс за деца има два варианта, единият е за чувствителна кожа без парфюм. Аз използвам него и дъщеря ми не е имала реакция, но си е до кожа. Но сравнявах много тестове и статии преди да избера крем и този според тях е един от най-добрите на пазара. Все пак отново - всяка кожа си е различна.

# 374
  • Germany
На Лавера слънцезащитния крем има защита само срещу UVA лъчите и затова с него се хваща тен, съответно се осигурява вит. Д  Peace

Общи условия

Активация на акаунт