Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 482
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Deni-meni  децата са толкова разли4ни, 4е твоите може да се справят на 5 г. други може на 6 да не се заинтересуват, но пък на 7 да му намерят смиъла ...
Не знам дали става въпрос за деца, които така или ина4е няма да се справят, защото семейството им е такова и нивото ще остане ниско. Защото на всеки м уе ясно, 4е и 10г. да останат в 1 клас пак ще е същото.
Би било логи4но регулацията да служи за деца, на които има смисъл да се даде шанс.
Но това си е мое мнение , разбира се.

# 346
Скрит текст:
Да попитам  Simple Smile,
ще имам ли проблем ,ако си изтегля антивирусна ?Вие какво и как  ползвате?

Ако си е безплатна или демо версия, няма проблем.
Вкъщи не ползваме никаква, най-малко от 10 години не съм се занимавала с антивирусни, вкл. и докато бях в Бг. Не виждаме смисъл от тях.

Благодаря  bouquet

# 347
Bandiera rossa,
по принцип съм съгласна с теб, просто споделям моите наблюдения, които показват, че не всичко зависи от възрастта. Лично аз, ако смятах, че детето ми не е готово за училище, щях да опитам да го отложа. За моя син, обаче, беше важно той да тръгне с приятелите си в първи клас и той сам искаше да бъде наравно с тях. По една случайност всичките му приятели от ДГ са родени януари-май същата година. Той винаги се е чувствал най-малък, защото е роден края на юни и все иска да ги настигне.

# 348
Здравейте! Има ли мами в Хамбург? Тук сме с децата за една седмица, но им е скучно и ще се радваме да си поиграят, ако имате възможност Simple Smile

# 349
Добър ден, бърз въпрос-формуляр Е104 от здравната каса в България превежда ли се на немски или директно се праща на немската здравна каса? Благодаря ви предварително!
ние не сме го превеждали  Simple Smile

# 350
Да, може би трябваше да се опитам и аз. Да отида и да кажа : Я как си харесва детската градина и как го оби4ат възпитателките и той тях и как не му се мисли още за букви и цифри, ами му се играе на двора или с автомобил4ета ... Айде още една година поне да си поиграе на воля ...
Знам си аз 4е аз съм виновна  Sad

# 351
  • Немция
Да попитам  Simple Smile,
ще имам ли проблем ,ако си изтегля антивирусна ?Вие какво и как  ползвате?
Ползваме безплатната версия на Antivir, не ми е известно някой да е имал проблем заради безплатното сваляне.

Бандиера, при нас отлагането с една година е трудно, налага се преглед от лекар и трябва да има конкретна медицинска причина, за да е възможно отлагането. Преценката на майката не е достатъчен аргумент.

И на мен ми е любопитно за какво се показва и акта за раждане на летището?

# 352
Ние сме показвали акта за раждане на излизане от България, когато хлапето още нямаше българско гражданство. С различни фамилни имена сме. Трябваше да доказваме, че аз съм му майка, въпреки че не би трябвало да ги интересува, щом детето не е българче по документи (тук бяхме в нарушение, но това е друг въпрос).

Аз ви се бях похвалила, че отложихме нашето дете без проблеми. Само изявихме желание и те казаха добре. Без обяснения, без нищо. Но той е роден втората половина на септември. Част от приятелите му тръгнаха тогава на училище; не е страдал за тях. Ако не можеше да остане в детската градина или пък беше изявил желание да ходи на училище, щяхме да го пратим. Но той беше толкова далече от идеята... даже и сега не знам дали схваща съвсем добре за какво става въпрос. Laughing В нашия случай отлагането беше правилното решение. Тази година ще има 3 паралелки с по 20 деца, миналата са били 2 с по около 30. Най-добрият му приятел ще е в неговия клас. Доволна съм... засега. Simple Smile

Deni-meni, браво на момиченцето ти! Младежът може да те изненада и да успява да си пише домашните в занималнята. Wink
На родителската среща казаха, че при нас в занималнята уж имало квалифицирани педагози, които проверявали домашните на децата и се подписвали, че всичко е вярно написано. Rolling Eyes Но надали обясняват нещо при нужда...

sweating

# 353
При нас нямаше да стане така лесно. Средата на април е роден . Както и да е , станало е ве4е и сега я караме . За сега добре Simple Smile

# 354
Ако бях със сегашния си опит, когато първородния тръгваше в 1 клас, бих се опитала със зъби и нокти да го отложа. Определено беше незрял за училище. Не е проблемът в несправяне с материала, но ако беше тръгнал  по-късно, за всички ни щеше да е по-леко и безпроблемно. С малките имаме големия късмет да са родени в края на годината и започването на училище при тях беше малко преди навършване на 7 години. Ами разликата с големия е от земята до небето.

# 355
Според мен цената беше да се втурнем да изкараме здраво и умно дете бавно развиващо се и не се занимавахме. Но и аз съм на мнение , 4е по- лесно би преживял промяната ако беше останал още една година в градината.

Акта за раждане показваме защото сме с разли4ни фамилии в паспортите. Рядко ни го искат, но се слу4ва.

# 356
Имам малко тъп въпрос ,но много ми е важен опита ви по темата.
  Пуснах едни изследвания,днес се обадих да питам за резултатите и дамата каза ,че лекарят ще ми се обади по-късно да ми каже.Това така и не се случи,а те работят днес до 12.Сега се чудя кога се обажда лекар,като са лоши резултатите или винаги(примерно защото на  сестрите не им е това задължението).Сега трябва да чакам  до понеделник и хем съм ядосана,че са толкова несериозни относно моето здраве,хем съм притеснена. Sad

# 357
  • München, Deutschland
А, че то това да кажат, че ще се обадят и да не се, си е нещо стандартно.  Wink Лекарят, с когото имам опит е много зает и често влиза в непланирани операции, съответно няма как да звъни от операционната. Така че споко, изобщо нищо не значи за резултатите, даже напротив - бяха ми казали ако не успеят да ми се обадят, да не се притеснявам, значи няма нищо, ако се обадят, тогава нещо вече искат да обсъдят.

Спокойно си изчакай уикенда и им се обади в следващите приемни часове, които имат.  Peace

# 358
При мен става въпрос за кръвен тест за бременност.Правих един във вторник и сега трябваше да се разбере дали се удвоява и расте правилно.Имам една извънматочна декември и 3 спонтанни аборта и се притесних дали лекарят трябва да ми съобщи лоша новина,а сестрата няма право . И сега има да се чудя до понеделник,дали няма да ми се спука тръбата всеки момент. ooooh!А пък от друга страна,ако е имало такава опасност,дали нямаше да намерят време да ми се обадят.Много ми е притеснено,ама още повече се ядосвам на лекарите тук,а моят опит е доста голям.

# 359
  • Germany
Чъки, все си мисля, че ако имаше проблем, щеше да се обади лекаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт