Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 61 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Германия
Миналата седмица минахме през Румъния именно заради чакането на унгарско-сръбската граница. Завидях им на румънците за магистралата. Дори като се отклонихме от нея, пак по хубави пътища карахме.

# 466
Здравейте момичета,
има ли мами в Оберурсел, Шмитен или Кьонихщайн - област Хесен? Питам защото ми предстои преместване там и ми трябва информация за приема в гимназиите в тази област. Имам дъщеря, която завърши тук в България 5-ти клас и предстои записване. Ще се радвам ако има хора от там, които вече са минали по този път.
Лек ден!

# 467
Какво носите като ви поканят на грил? Ние сме канени на грил парти в работата на мъжът ми. Шефът е казал, че той ще приготви всичко, но на мен ми е неудобно някакси да идем с празни ръце.

# 468
  • в сърцето на един мъж...
Мама Ени, аз нося или салата, или нещо типично българско.И някаква бутилка

# 469
Когато е организирано от работата на мъжа ми, не носим нищо, както и другите му колеги. Но иначе за училищни празници или събирания с приятели, се разбираме предварително кой какво ще носи - салата, хлебчета и т.н.

# 470
Преди време ви бях питала за слънцезащитен лосион за бебнце. Вчера намерих. Simple Smile Консултирах се с една аптекарка, която ми каза същото, което и вие - че повечето слънцезащитни мазила са за деца над 3 годишна възраст. Препоръча ми едно от серията на A-Derma/която, признавам си, чувам за пръв път/. Но това ставало за бебешоци.

Иначе, за грил и аз също като Гея - нося салатки и бутилка вино. Макар, че за грила бирата върви повече.

# 471
  • Germany
Ако грила е организиран от работата на мъжът ми не носим нищо. Ако е в училище, приятели, познати - предварително се разбираме кой какво да носи.

# 472
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Шефът е казал, че той ще приготви всичко, но на мен ми е неудобно някакси да идем с празни ръце.

щом шефът ще прави всичко, то явно е малка фирма.
аз също не нося нищо на грилването на фирмата на мъжа ми, има си кетъринг.
в такъв случай бих занесла някакви хапки или ако знаеш колко хора ще сте, нещо, което всеки да може да опита.

# 473
А знаете ли откъде мога да купя хубаво българско вино? По-рано имаше "Черга" в Кауфланд  ми вършеше идеална работа, но вече отдавна го няма /поне в нашия Кауфланд/.

п.п. Вчера в Лидл видях българска баница на Бела /от замразените/ и ми стана приятно, че са пробили на тукашният пазар.

# 474
  • München, Deutschland
А знаете ли откъде мога да купя хубаво българско вино? По-рано имаше "Черга" в Кауфланд  ми вършеше идеална работа, но вече отдавна го няма /поне в нашия Кауфланд/.

п.п. Вчера в Лидл видях българска баница на Бела /от замразените/ и ми стана приятно, че са пробили на тукашният пазар.
Не казваш в кой град си (или аз не виждам подписите), но нямате ли Бг магазин? Наистина чергата я спряха в Кауфланд, и аз я купувах. Сега вече само в Бг магазини има...
В Лидл беше баница, но произведена от румънска фирма, специално погледнах, че ми стана интересно. Купих и аз една за проба. Имаше и мини банички със спанак и сирене или спанак и извара, не запомних.

# 475
  • Deutschland/HE
Зимата купихме българско червено вино от "Глобус", но не си спомням производителя.

# 476
Аз бих занесла някакъв сладкиш или огромна диня. Grinning

# 477
Криси, голямата вита баница и малките банички са на Бела, аз гледах специално Simple Smile Иначе сиренето е румънско.

# 478
  • München, Deutschland
Ааааа, права си, аз погледнах сиренето, не баницата. Голяма съм шматка. Expressionless Rolling EyesSimple Smile

# 479
Витата баница е страхотна, мисля да ида да купя още една Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт