Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Germany
Веселче, ако имаш възможност си направи зъба в БГ. Тук е ужасно скъпо и обикновенно не се борят да задържат зъба, а веднага вадене и имплант. На мен ми казаха цена за имплант 2500евро и касата не го поема. На учителката ми по немски й взеха 3000евро за преден зъб...

# 76
  • The QC to be!!!
мислех да си замълча за зъбите, но ме засърбяха ръцете. В зависимост колко е малко отчупването, как точно и къде е, може да се доизгради зъба, и нито имплант, нито мост ви трябва, стига да няма някакви други проблеми с него! Търсете поне 2-3 мнения, а не сядайте под инструментите на първият ви предложил да седнете и да ви направят нещо, и то много евтино, защото това нещо ще ви е в устата за надявам се много дълго време. Импланта си идва с проблеми, както и моста.

# 77
Точно така - имплантите не са нещо безобидно. Търсете още мнения, преди да вземете решение.

# 78
Baby, служителя от касата и той това предложи но мъжът ми не иска да спира да работи дори за временно. Така че няма начин ще трябва да минем през БГ здравна каса. Дори казаха като дойде тук направо да си кара със синята карта от БГ нямало нужда да се записва към немска здравна каса. Аз обаче бях чела точно тук че така не е много легално.  newsm78
Тогава той веднага ще трябва да се регистрира като self-employed, така ли да разбирам? Като такъв, той така или иначе е задължен да си плаща собствена здр. застраховка.
Да, така е, като freiberuflich ще се регистрира. Принципно когато за първи път започнеш работа в ДЕ на договор няма значение каква застраховка си имал преди това. Това правило обаче не важи за самонаетите лица. Така или иначе сам плаща цялата сума мисля 15-16% но ние държим да е държавна.

# 79
Във Франкфурт има зоологическа градина.
Ето техния сайт за повече информация. Работят от 9 до 19 ч. :
https://www.zoo-frankfurt.de/ihr-zoo-besuch/eintrittspreise/tageskarten/
Има и Ботаническа градина :https://www.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=5021895&_ffmpa … inhalt%5D=5020969

Ако харесва динозаври, Природонаучният музей е добра идея:http://www.senckenberg.de/root/index.php?page_id=14899

Благодаря, на музея сигурно ще отидем този път. А на Experiminta Science Center някой ходил ли е? Виждам че е близо.

За зъбите и аз подкрепям-нещо което е некачествено изработено сега ще ви създава по-големи проблеми в бъдеще. Изберете много добре зъболекаря. В България е много изгодно ако можете да чакате.

# 80
Да споделя и моята зъбна драма отпреди 3 месеца. Счупи ми се кътник, който беше умъртвен. Докторът ми направи рентгенова снимка и заяви, че корена бил счупен и няма надежда за корона - или мост, или имплант.
Аз подивях, защото не смятах въобще, че положението е толкова зле. Даде ми снимката, пратих я на моя зъболекар в България, който ми каза - идвай, слагам корона.
Отидох, сложи ми корона, но без щифт, за да не се нацепи целия корен, защото все пак има пукнатина, но не е счупен. Да чукам на дърво - още държи.

Мой съвет - ако имате доверен лекар в България, по-добре се приберете на място да проверите как са там нещата, аз мост лично никога не бих сложила, защото това е похабяване на 2 здрави зъба допълнително.
Ако трябва да се сложи имплант - по-добре в България. Пак излиза по на сметка дори със самолетните билети, а като си вземете разписките за лечението там, може да ги представите в здравната каса и тя ще ви изплати процента, който плащат по принцип за това лечение тук, което пак не е зле

# 81
 Много е сложно с мухъла. Много са сложни тези разправии. Много 4есто нещата не може да се направят без саниране, а това са огромни разходи. мога да ти предложа следното. Опитайте се по възможност вие да намерите проблема и когато сте сигурни от къде е тогава извикайте вещо лице. Може да е някой архитект или строителен инженер. Вижте местните сайтове. Той ще ви каже и цената на санирането и какво трябва и как да се поправи. Вие питайте подробно за да може да обясните на майсторите и без това си плащате. После намерете някой български майстор , който работи в Германия или някои поляци  ... и помолете за оферта за ремонта на няколко места. Няма да се изненадам да излезнете на !1/2 от цената предложена на собственика. Ако имате 4-5 оферти може да отсеете добра цена. Ние сме полу4авали оферти с пъти разлика. За покрива: може да не са из4истени улиците и да подлива по стените и връща вода между керемидите, може да е уплътнение край комина .
ако е ниска цената той може да гонаправи.

# 82
Baby, служителя от касата и той това предложи но мъжът ми не иска да спира да работи дори за временно. Така че няма начин ще трябва да минем през БГ здравна каса. Дори казаха като дойде тук направо да си кара със синята карта от БГ нямало нужда да се записва към немска здравна каса. Аз обаче бях чела точно тук че така не е много легално.  newsm78

Ако немците са съгласни на бг трик  Twisted Evil работодателя да го пише в на4алото на ниска заплата (пробецайт или подобно да го води ) под някакъв доход 4астното не е разрешено ....

Псоле да си донапасват заплатат с бонуси и награди Simple Smile

# 83
  • The QC to be!!!
Скрит текст:

Ако немците са съгласни на бг трик  Twisted Evil работодателя да го пише в на4алото на ниска заплата (пробецайт или подобно да го води ) под някакъв доход 4астното не е разрешено ....

Псоле да си донапасват заплатат с бонуси и награди Simple Smile
Да не би да са се променили нещата за това?  newsm78 Преди няколко години беше така - застраховката в германия, ако си новодошъл от друга ЕС страна, и заплатата ти е над минимума при който имаш право на частна, можеш да избереш - частна или не. Но си зависи от теб, а не те карат на сила да избираш частната.

# 84
ами май не идва от ЕС ами от САщ и затова, но пък е длъжен в на4алото да направи полица, ако дори първия месец е с по-ниска ... по някакви при4ини ... не знам ще може ли да го сложат на 4астна  newsm78 newsm78 newsm78 Ама не знам да не скокнат синдикатите да го за9итават (квалификация/раб.място/ заплащане ... ) . Не знам . Само преположение и идея беше.

# 85
аз да попитам, защото синко драпа да му вземем пес  Twisted Evil някой има ли животинка в къщи и големи ли са грижите и разходите? Взимали ли сте от Tierheim ?

# 86
ами май не идва от ЕС ами от САщ и затова, но пък е длъжен в на4алото да направи полица, ако дори първия месец е с по-ниска ... по някакви при4ини ... не знам ще може ли да го сложат на 4астна  newsm78 newsm78 newsm78 Ама не знам да не скокнат синдикатите да го за9итават (квалификация/раб.място/ заплащане ... ) . Не знам . Само преположение и идея беше.
Да, така е, ако идваше от БГ може да избира каква иска. Мислим документите от БГ да ги оправим преди да е дошъл, имаме 2 месеца, дано да стигнат.
Благодаря ви, много сте отзивчиви!

# 87
  • The QC to be!!!
аз да попитам, защото синко драпа да му вземем пес  Twisted Evil някой има ли животинка в къщи и големи ли са грижите и разходите? Взимали ли сте от Tierheim ?
Не знам на колко год. е синковеца ви, но да имаш куче си е много разправия, но поне лесно минава граници и ги взимат в самолетите (сравнено с някои др. домашни любимци). Представи си задължително да го разхождаш всеки ден поне по 1 път на дълга разходка, + поне 2 пъти на ден (след като вече е пораснало и това без значение колко е топло, студно, дали вали и т.н., дали е през ноща защото му е дало зор) да го разхождаш за тоалетната му, да му чистиш, ако тръгнеш на където и да било за повече от 8-10 часа да търсиш кой да го гледа, или да го водиш на кучешки хотел, или да го взимате с вас, но пък тогава трябва да си търсите вие място където приемат кучета. Ваксини, прегледи, разбира се задължителният чип, с който би трябвало да го купите. Ами ако се разболее (дано никога не се случва, но е риалити)? Ами ако не може да бъде тренирано от тези специални тренировъчни центрове в германско и съседите ви се оплакват защото лае, или хапе, или ходи да пишка където те не им харесва? Ами ако се окаже някой от вас алергичен? Към пуделите няма алергии де. 

# 88
На 11 е. Знам , ужас! Не знам какъв заместител да му предложа? Има ли право например да разхожда ку4ета на съседите срещу малко заплащане например ? Не е въпроса за пари, а да не мрънка за ку4ета в къщи? Имахме спонсорство на животни в зоопарка и имаше 1 път годишно възможност да гледа и да се грижи за животните си, но пък само 1х годишно  Sad Дали Tierheim нямат програма деца да се грижат и разхождат ку4ета? щ€ попитам.

# 89
  • Германия
Във Франкфурт има зоологическа градина.
Ето техния сайт за повече информация. Работят от 9 до 19 ч. :
https://www.zoo-frankfurt.de/ihr-zoo-besuch/eintrittspreise/tageskarten/
Има и Ботаническа градина :https://www.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=5021895&_ffmpa … inhalt%5D=5020969

Ако харесва динозаври, Природонаучният музей е добра идея:http://www.senckenberg.de/root/index.php?page_id=14899

Благодаря, на музея сигурно ще отидем този път. А на Experiminta Science Center някой ходил ли е? Виждам че е близо.

За зъбите и аз подкрепям-нещо което е некачествено изработено сега ще ви създава по-големи проблеми в бъдеще. Изберете много добре зъболекаря. В България е много изгодно ако можете да чакате.
Аз водих децата преди 3-4 години в Експериментални музей . Беше забавно и за възрастните.

Общи условия

Активация на акаунт