Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 832
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Ася според мен е архитектурен проблема, даже може да не е покрив. Както го описваш само външни ъгли ... и то все горе може дае конденз, но не е казано, 4е вие сте виновни.
Мухъл с боя не се оправя. Но на него явно с проблема не му се занимава, мноог вероятно е в конструкция или изолация ... Няма непоправими неща , въпроса е за колко. Виж в интернета какво пише по този повод и кои фактори са за виреене на мухъла. Вземете си уред и премерете влага/ темп. в помещението и по проблемните ъгли ... ако има голяма разлика може да е при4ина. Ако проблема в конструкция то може и изолация д не го оправи. Не знам. Не съм с такава специалност.    
Някъде гледах, 4е 80% от стоителната субстанция в Германия мухлясва   Shocked Строителни дефекти & влажен климат.
факта, че санират даже нови жилища, и често неправилно, води до тези проблеми. А нали наложиха и на мн. др. държави да санирват… да, климата допринася, но е начина на строителство голям проблем. Говорили сме с архитекти по този въпрос доста, и ако се санирва, всички препоръчват каменна вата, а не начина по който го правят на повечето места в немско (и в Бг. и в др. държави).

Скрит текст:
Е, някои имаме само дебитни карти. Според мен, всеки се опитва отвсякъде да изкара пари.
Досега не знаех, че немците били от моята партия и предпочитали да плащат с пари, а не с карти. Явно съм останала с погрешно впечатление.
Скрит текст:
Освен в Реве, при нас може и в Алди мисля да изтеглиш пари на касата, но не помня колко беше сумата на покупката.
а аз много се учудих, че точно в герм. предпочитат повече в кеш да плащат, което също ме учуди в Япония. Не мога да си обясня за германците защо са толкова изостанали в ползването на кредитни карти!  newsm78 Като ми обясняват логиката им, и се чудя, толкова ли не могат да се контролират колко $$ харчат, та има такива драконови почти мерки взети да ги дестимулират да ползват кредитни карти.

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася според мен е архитектурен проблема, даже може да не е покрив. Както го описваш само външни ъгли ...

от всяка страна има по още една такава къщичка с по 3 жилища и те нямат този проблем.
проблемът се появи след като дойде фирма да изгони един marder... Whistling
dachdecker предположи, че са разместили уплътнението. къщичките са от 80те г. и до сега не са имали подобен проблем.

днес получихме писмо, че ще идва някой да отсрани проблемът. явно е бояджията това...

Освен в Реве, при нас може и в Алди мисля да изтеглиш пари на касата, но не помня колко беше сумата на покупката.

20Е, aldi süd

Не мога да си обясня за германците защо са толкова изостанали в ползването на кредитни карти! 

с карта плащам само ако нямам достатъчно в брой и мноого ми е необходимо нещото.  Wink
бензинът го плащам с карта, но това е едно от малките неща, също големи/скъпи неща - мебели т.н. но тях не ги купувам всеки ден.
дрехи, храна - само в брой.

# 137
Може , може също така да се е разместило някъде и да избива водата другате. Водата се сти4а по мин. наклон и в малки улеи даже. По изхода не можеш да разбереш къде е входа. При сестра ми така уплътниха изолацията около комина и спря да те4е. Има една ламарина или гума уплътнена със силикон ... може там да влиза. Както ти писах при запушени/ разместени улуци може също да връща нагоре, между керемиди. Не знаеш какво е.  Затова си има дахдекер - идва, прави и си отива. Дано се реши проблема за да не е дълга игра на нерви и конфликт.

# 138
  • Немция
И аз предпочитам да плащам кеш, ама не съм германка(макар че съм с двойно гражданство вече Mr. Green). Плащайки в брой успявам по-добре да контролирам харчовете си. Mr. Green

Ася, дано се справите с "мухлясалия" проблем.

Един въпрос към майките с по-големи деца- до каква степен участието в клас играе роля в оценяването на децата ви в у-ще? Още не е толкова актуална темата при нашия второкласник, оценки ще има от трети клас нататък, но е много плах и стеснителен, което в бъдеще ще е в негов ущърб за съжаление. Иначе в писмената част е много добър и старателен ученик.

# 139
За мен плащането в брой е изключително досадно. Винаги трябва да имам кеш, тоест трябва да ходя до банкомат да тегля пари. Много по-удобно ми е просто да извадя картата. В Америка ми харесва, че навсякъде може с карта. Тук примерно ми се е случвало да имам 20 кеш евро, а да искам да купя нещо за 22. В ресторанти също често може само кеш, да не вземе човек да реши спонтанно да седне да яде и да няма кеш. А с разни суми от по 200-300 евро не ми се разхожда. Като цяло при положение, че парите ми пристигат по електронен път бих искала и така направо да ги употребявам.

# 140
Между 30 и 50 % от общата оценка за срока/ годината е от работа в час и участие. Зависи от предмета, класа, учителя.

# 141
  • Немция
Скийтър, въпрос на вътрешно усещане. Плащането с карта е удобство, плащането с пари в брой- навик. Simple Smile

Сбъдваща, благодаря за отговора. Аз също така го подразбрах, но е друго да чуеш мнение от родител. Ако оценката е между 1 и 2, липсата на участие в клас накланя везните към 2. Което за несигурни и по-пасивни деца не е поощрение, а "заколение". От една страна ми е ясно, че подкрепят инициативността на учениците. От друга страна не всички са еднакво активни и самоуверени.

# 142
.Бибит., и аз намирам за ужасно такъв вид оценяване. Tired Моето хлапе най-вероятно ще е от неучастващите... като го гледам. Но то няма и на кого да се метне другояче. Никога не съм вдигала ръка в училище, никога. Баща му също е бил захлупен в училище. За съжаление в днешния свят няма място за интроверти...

Аз почти никога нямам пари кеш. Много съм разсеяна и предпочитам с карта да плащам.

# 143
  • The QC to be!!!
За мен плащането в брой е изключително досадно. Винаги трябва да имам кеш, тоест трябва да ходя до банкомат да тегля пари. Много по-удобно ми е просто да извадя картата. В Америка ми харесва, че навсякъде може с карта. Тук примерно ми се е случвало да имам 20 кеш евро, а да искам да купя нещо за 22. В ресторанти също често може само кеш, да не вземе човек да реши спонтанно да седне да яде и да няма кеш. А с разни суми от по 200-300 евро не ми се разхожда. Като цяло при положение, че парите ми пристигат по електронен път бих искала и така направо да ги употребявам.
Абдолютно съгласна! Преди в щатите нямаше място почти където да не може да се плаща с карта, но последните няколко години, някои дребни търговци и малко мом&поп ресторанти, почнаха да имат лимит от мин $10 да е сметката, за да приемат плащане с карта. То и преди имаше тук-там такива лимити, но беше по рядко.

Носенето на кеш ме дразни, и само ми е пълно портмонето! А как купувате мебели (някой спомена за мебели) с кредитни карти не ми е ясно! Ние преди когато ходихме да си търсим, не намерихме магазин който да взима кредитни карти за мебели, ИКЕА ни шокира с това в герм., както и Медиямаркет магазина!!!  Sick

# 144
Кредитните карти влизат в Шуфа, може би това също е причина да не ги ползват. А и не всеки бива одобрен за кредитна карта. Аз опитах например в DKB да поръчам таква онлайн, но ми отказаха по неясни за мен причини и ме хвана яд, че тъкмо бях закрила българската си. Човек да не може самолетните билети да си плати  Simple Smile 
Отделно като гледам условията по повечето карти са ужасни, по-добре да си плаща човек в брой. Но за повечето плащания аз си ползвам дебитната карта без проблем, рядко ми трябва кредитна предимно за самолетни билети.

# 145
Аз кредитна нямам, имам VISA дебитна (и за тук EC карта) и ми стига за сега. Извън Европа където и да съм била винаги ми я приемат, защото е VISA така че не мисля скоро да си правя кредитна изобщо. А и аз обичам да знам, че използвам пари, които реално имам и веднага да си ги виждам на Контото. ММ с неговите кредитни като му дойде в края на месеца или началото на следващия, не помня, "сметката" понякога се удивява колко е изхарчил без да е разбрал  Mr. Green но пък понякога прави големи покупки в някакъв срок, защото знае, че преди да му ги букнат от кредитната ще мине време и ще е взел заплата, тоест има и удобства.

# 146
  • The QC to be!!!
Аз и преди бях давала инфо за кредитна карта със СУПЕР условия, но ето я пак (може би Сбъдваща да я сложи на 1ва страница на следващата тема?) : https://www.gebuhrenfrei.com/Home/

Няма никакви годишни такси, има 67 дни грейс период, няма никакви допълнителни плащания когато плащате в чужда валута, и никакви допълнителни % като такси за това. Имат сървис и на немски, и на френски и на англ. Супер коректни са били винаги, ние от години ги ползваме. Един тон познати съм рефърнала, и на никой от тях не са отказали да му дадат карта. След първото плащане на 100% на баланса, веднага ви дигат лимита на повече от 100%. почват с нисък лимит към 500 евро, но веднага след това много бързо стигате до няколко хиляди лимит, ако плащате винаги на 100% баланса си, в рамките на 20 дни като ви излезе сметката. Simple Smile

# 147
по повод картите готина информация тук:
http://www.faz.net/aktuell/finanzen/digital-bezahlen/berliner-fi … nny-14978527.html

# 148
Момичета,а когато планирате почивка към кой сайт се насочвате най-често за резервации-Booking или друг?  Crazy

# 149
  • Германия
Аз имам виртуална предплатена кредитна карта именно заради самолетните билети. Не ми струва нищо допълнително, просто при нужда зареждам определена сума и така си плащам билетите например, като преди да мине трансакцията получавам мейл за потвърждение, иначе не се осъществява плащането.

Общи условия

Активация на акаунт