Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 61 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ася, турските не може да са със желатин. Те нали не ядат прАсе Simple Smile
За немските мога да го повярвам. Вкл. някои от сирената за мазане са сякаш някакво Götterspeise бяло и непрозрачно се тресе  Sad

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 11:17 от Bandiera rossa

# 511
  • в сърцето на един мъж...
При нас има бг магазин и основно пазарувам кисело мляко и сирене. Не знам в другите какво зареждат, но тук има едно, което е само за износ и е толкова добро, че аз от години не бях яла толкова хубаво сирене. Отделно киселото мляко е истинско - има биволско, има и смесено. Няма нишесте, а е вкусно и си прилича на мляко Simple Smile Кори рядко купувам, защото в последно време залежават, няма кой да ги направи на баница Simple Smile

# 512
Мдам... човек с времето се научава кое откъде да си купува.

ДжейДжей, дай рецепта за луканка, моля. Simple Smile Такова също не съм яла от поне 15 години.
И за производителя на овче кисело мляко кажи, моля. Мисля, че не си много далече от мен и може и да имам възможност да си купя някой път. Аз търся откъде да си купя сурово овче мляко, но още не съм намерила. Sad

Сладко и ние си правим, половинката по-точно. Вече имаме тазгодишно от ягоди и от праскови. Следва от боровинки... ако си наберем. Laughing Според мен в магазините има достатъчно хубави сладка, но народът искал домашно.

Българско вино пия само в България, френско – във Франция, в Германия – немско. Има много хубави немски вина, аз съм им фен. И тях директно от производителя ги купуваме.

Bandiera rossa, има и говежди желатин.

# 513
не знаех за говеждия .

# 514
  • DE
Нищо не ми липсва, тук има всичко. Имаме български магазин, в голям град сме, но изобщо не ме влече да ходя там. Почти всичко си правим по български, но с немски продукти, дори луканка. Кисело мляко купувам от Едека, гръцко. Не е лошо, но аз не го ям много, детето слага на ориз и мъжа ми го хапва със закуски.
От турските не обичам да пазарувам, защото ми е мърляво, само пакетирани продукти взимам, кори и един страхотен ориз, понякога плодове.
Само чубрицата ме затруднява, няма никъде, затова зареждам когато се прибираме. Другите подправки тук са по-хубави.
Доматите от двора на мама няма кой да ги замени  Heart Eyes , но то и в бг. не винаги уцелвам хубави, та все тая. Като се приберем лятото ще си хапнем на воля  chef

# 515
Тези кори на Танте не знам си коя не съм ги мяркала, трябва да обърна внимание. Благодаря за информацията!

Иначе на мен не ми липсва нищо, освен българските плодове и зеленчуци. То да са само доматите... чубрица и шарена сол тук има в Галерия Кауфхоф на българското рафтче (заедно с лютеница, която обаче не е вкусна, сладко от рози и разни други подправки). Там има и българско сирене и кашкавал - козе, овче и краве, но излизат доста скъпо. Чубрица предимно си вземам голям пакет от България или майка ми ми праща със Спийди. Така се зареждам и с други неща, които обичам, но както казах само плодовете и зеленчуците ми липсват.

# 516
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Само чубрицата ме затруднява, няма никъде,

последно взех от турците Peace

# 517
  • В страната на мечтите
Чубрица има даже и в Кауфланд, но при турците е по-изгодна Simple Smile

На мен храната не ми липсва, свиква се. Липсват ми обаче природата и хората...

# 518
Как се справяте с цели пакети чубрица?  Ние имаме и ползваме за пица, за зелен боб ... но остава и не съм тзрсила тук.

# 519
И аз май само на боб слагам чубрица и то не винаги. Детето понякога си ръси на филийки. Едно бурканче го ползваме с години...

Бъдещият ми първокласник днес трябваше да нощува в детската градина, но ще пропусне. Sad Взех си го с температура... уффф. А сутринта беше толкова ентусиазиран.

# 520
  • Berlin
Доматки ядем всеки ден, че и по два пъти понякога. 😊 Тук има много видове чери, доколкото виждам на щанда в близката Едека, та такива взимам, сладки са. За сиренето залагам на някаква фета. Иначе ме изумяват видовете млечни от типа на сметаната.
Енира каберне ни е едно от любимите вина.

# 521
Чубрица в малки бурканчета по 69 цента има в Норма. Bohnenkraut се казва и стои до ригана и розмарина.

# 522
  • На зелено
Много благодаря на всички момичета с включване за вината.Simple Smile Енира имат голям избор и някои са много добри. От немските вина по-рядко имам попадения. Мерси за съветът за Амазон, не се бях сетила да проверя, защото от там купувам предимно книги и  Wear High Heel. Въпреки, че и за книгите избягвам, защото те от своя страна ги поръчват от bookdepository, а те пък от своя страна имат доста кодове за намаления и напълно безплатна доставка в цял свят.

След като сме на вълна "пазар", някой има ли инфо какво се случи с онлайн магазинът на Проктер енд Гембъл. От там имаше добри попадения на цени, допълнителни намаления при повече бройки, бърза доставка, а отделно и ваучери пускаха понякога. Беше ми доста удобен вариант при по-голяма поръчка. Обаче от известно време насам, няма имейли и се отваря само амер.страница.

От бълг.продукти ми липсват само доматите Flowers Tomato. Обикалям, гледам, мириша, ходих и по бауернхофите, но такива домати няма. Миналата година в бълг.магазин бяха заредили и веднъж се доредих, след това нищо...

# 523
  • Стара Загора
Здравейте ,извинявам се че нахлувам така в темичката с въпрос.Но ММ ми започва работа в немска фирма от септември и организираме пътуването.Ние с детето  от януари ще пристигаме.
Интересува ме колко взимат на км такситата в Германия .Има ли точни тарифи?
По-точно от летището в Щутгарт до ТитиЗее ( мисля ,че така се чете  градчето  Embarassed) около 150 км ми излиза разстоянието

# 524
Здравейте ,извинявам се че нахлувам така в темичката с въпрос.Но ММ ми започва работа в немска фирма от септември и организираме пътуването.Ние с детето  от януари ще пристигаме.
Интересува ме колко взимат на км такситата в Германия .Има ли точни тарифи?
По-точно от летището в Щутгарт до ТитиЗее ( мисля ,че така се чете  градчето  Embarassed) около 150 км ми излиза разстоянието
Нормално такси ще ви излезе много скъпо, ако е за такъв маршрут. Мъжът ти може да провери за извозвач от типа Flughafenzubringer, които имат съвсем различни тарифи и могат да те чакат в определен ден и час и да знаят адреса, на който след това ще те возят

Общи условия

Активация на акаунт