Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 771
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Вие предпазвате ли си кожата от слънцето? Какво ползвате?
Абсолютно задължителна е защитата от слънце при ползването на ретиноиди, иначе няма смисъл.

B.U 2 аз още не съм започнала, но със сигурност ще водя дневник. Моите резултати след година Simple Smile

# 271
Аз само да докладвам за BB крема на Есте, след всички оплакваници от вчера Grinning. Значи половината ден мина, не го виждам врязан в бръчките, което много ми допада  Peace Peace Peace(вероятно защото няма много пигмент в него). Основния проблем при мен. В едно нещо не съм сигурна обаче. Да нанасям ли дневния си крем под него или само серума си и BB-то newsm78? Доста гъст е BB-то. Едва го размазах, все едно слънцезащита...И понеже бях нанесла и дневния и отгоре BB-то, мисля, че дневния ми се излющи и като кир ефект се получи Mr. Green. Лекичко, лекичко с влажен beauty blander пооправих положението. Хем изчаках дневния да попие 30 мин. Та не съм много сигурна как да процедирам. Цвета горе долу бива. Като че ми светлее малко 01, но с руж и лек хайлайтър се блърва добре. Мога да попитам за отливка от следващия цвят, макар че доста тъмен ми изглежда. Пудра не съм слагала отгоре, т.к. искам да преценя как стои. Определено е за хора с чиста кожа. Няма никаква покривност, но изравнява тена чудесно. В началото стоеше като плътен сух слой, но в продължение на деня като че ли попи или вероятно с естествената мазнина на кожата се овлажни и стои много естествено. Мисля, че ми хареса. Отсипаха ми за цяла седмица, та спокойно ще мога да го пробвам в различни комбинации.

CC крема на Есте не можах да го открия тук в Щатите Blush. И от него щях да искам отливка днес, но друга да му е опаковката ли? Не може да го няма. Явно аз не го откривам.

Аз съм спряла ретиноли и киселини, понеже и на солариум ходя (покривам си лицето, него не го пека). Та да не стане издънка. На есен ще ги почна пак. И за това снимка скоро няма да покажа. Ползвах 2-3 месеца, не видях никакъв ефект. Но аз нямам и никакви проблеми. Излющих се веднъж и това беше с ефекта. На есен ще пробвам по-продължително. Поне едно 6 месеца до другата пролет и тогава ще преценя ефект вече.

# 272
  • София
В едно нещо не съм сигурна обаче. Да нанасям ли дневния си крем под него или само серума си и BB-то newsm78? Доста гъст е BB-то.

Няма универсална рецепта, правилно или грешно.  Peace  Пробвай различните варианти, за да разбереш как се чувства най-комфортно кожата ти, а и как ВВ кремът стои най-добре.  

# 273
Благодаря bouquet
На пет минути вадя огледалце да киризя, какво се случва с BB-то Joy. Установявам, че кожата стои като хидратирана, много странно. Тази суха визия в началото която беше, изчезна и в момента е една сочна, като с нанесен пресен грим Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Продължавам да следя до края на деня как ще е. А в горещините какво ли ще е, кой знае newsm78. Силно се надявам това да се окаже моя продукт, че ми писна да купувам неподходящи неща.

Пo препоръка на denis пък съм си поръчала писалката на Yves Saint Laurent. Уж за под очите и тя, въпреки че и там нямам кой знае какво да замаскирам. Но цялостния грим стои по-добре и там като има нещо. Но пусти, все сухи ми идват и те. В началото добре и след 2-3 часа, тебешир в бръчки. Тази писалка всички много я хвалят, ще видим. Дано ми пасне на нуждите на кожата.

# 274
Аз съм спряла ретиноли и киселини, понеже и на солариум ходя (покривам си лицето, него не го пека). Та да не стане издънка. На есен ще ги почна пак. И за това снимка скоро няма да покажа. Ползвах 2-3 месеца, не видях никакъв ефект. Но аз нямам и никакви проблеми. Излющих се веднъж и това беше с ефекта. На есен ще пробвам по-продължително. Поне едно 6 месеца до другата пролет и тогава ще преценя ефект вече.

То като нямаш проблеми - бръчки, акне и петна, какъв резултат очакваш?  Laughing и да, иска си постоянство и продължителна употреба, за видим ефект, ако има на какво да   Simple Smile

# 275
  • София
Коя е "писалката на Yves Saint Laurent" и за какво се ползва? bouquet

# 276
В едно нещо не съм сигурна обаче. Да нанасям ли дневния си крем под него или само серума си и BB-то newsm78? Доста гъст е BB-то. Едва го размазах, все едно слънцезащита...И понеже бях нанесла и дневния и отгоре BB-то, мисля, че дневния ми се излющи и като кир ефект се получи Mr. Green.

Аз първо слагам околоочен, след това пръскам от серума на унгарската кралица, след това нанасям серума на Пола (сребристия с ретинол). Той е мазен и като попие леко тогава нанасям ББ-то на Ести с четка. Моят цвят е 02, при мен най-добре става като направя 2-3 дни на почивка тогава цветът ми съвпада с този на ББ-то. Сега понеше повечето време съм на изкуствена светлина пак стои добре, 01 ми е светъл. Като сложа руж и се гримирам ББ-то въобще не стои тъкмо и неестествено. Аз слагам много лека пудра отгоре, прозрачна на Криолан.

Петя, ето линк към писалката:

https://www.johnlewis.com/yves-saint-laurent-touche-eclat-comple … &gclsrc=aw.ds

Писалката е добра, но от скоро ползвам коректора на Ести и ми харесва повече, покрива по-добре.

Внимавай със солариума, аз ходех, когато бях на 20 и нещо и впоследстие се сдобих с доста бенки и петна. По-добре ползвам селф тан, това е моя приятелски съвет.  Hug

# 277
Миоки Grinning, бръчките тепърва взеха да се появяват и викам да им отложа врязването с още малко.

Петя Simple Smile, ето я писалката (YSL Touche Éclat): https://images.costco-static.com/ImageDelivery/imageService?prof … mp;recipeName=350
Не съм я ползвала още, поръчах я он лайн, че цвета който исках не се намери в магазин. Отзиви от първа ръка не мога да дам.

Stardust@ bouquet много ти благодаря за препоръката за BB-то. Мисля, че това ще е моята печаливша формула. Ще го разнося до края на седмицата (доста нещо ми отсипаха) и ще преценя. Ей тоя серум на унгарската кралица ми го даваха без пари в една Сефора и не го взех, понеже съм затрупана с какво ли не. Сега ме е яд, че можех да го взема...Ама карай. Значи определено ще си отсипя номер 02. И аз имам някакво чувство, че ми е малко светъл 01. Може ли и линк към коректора на Ести да дадеш? Да видя в магазина кое какво е като цвят.

Солариума посещавам точно 10 пъти и спирам (3 седмици). Достатъчно ми е, колкото да не съм гнусно бяла с летни дрехи. Съвсем лек и незабележим тен правя. После където и колкото ме хване слънцето в движение ми го поддържа. В никакъв случай кафява или черна. Да, знам че и толкова е достатъчно за петна, но слагам защита на лицето и тениска с 50 фактор отгоре. Дано не се окепазя.

# 278
vici75, ето го:

http://www.esteelauder.co.uk/product/642/17443/product-catalog/m … -concealer-spf-10

Досега ползвах писалката, но май не ми покриваше добре. Но я имам винаги със себе си. Не напластявай от коректора на Ести, слагай точки и размазвай.Моят цвят е warm medium, за да се слее с ББ-то иначе ще съм като панда.
Ще минеш и без серума на унгарската кралица, споко. Аз го харесах, защото придава много нежен блясък на кожата, без да мазнее и си го нося като пътувам със самолет, там нали кожата много суха става. Има малка раззфасовка от 30 мл. а и мирише божествено. Не е от голяма необходимост, но ако ти дават мостра - вземи си.
Успех с ББ-то на Ести, стискам палци да е твоят продукт! Знам, че не е финансово изгодно, но ако ти е тъмен 02, можеш да ги смесваш докато се получи твоят цвят? Просто идея. Няколко години го ползвам вече, и в жегите, държи се геройски, аз слагам и на плажа по екзотични почивки (лицето ми е под чадъра), хем защитава, хем прикрива ... аз ставам червена, също съм гнусно бяла. Hug

# 279
Stardust@ благодаря ти отново bouquet. Аз и от писалката не чакам покритие Blush. Ей така пак изравняване на тена. Установявам, че при мен проблема е изсушаване на кожата. Аз поне винаги съм си я определяла като нормална към суха. Но с всичката декоративна козметика която пробвах, се получаваше някакво пресушаване. Сега и с тази писалка ще видя какво ще излезе. Пробвах на Ланком concealer за застаряваща кожа, на MAC, на Шанел, Urban Decay, на Гарлен, но изсъхва всичко след определено време. Тебешир нищо не представлява на лицето ми. Е кралицата ще си я взема вече, ако ми я дадат пак, ама мандалото лопна дет се вика. А финансово изгодно, какво да ти кажа що нещо накупих...Аз да си знам че BB-то ми върши работа, кой знае тая тубичка сигурно цяла година ще ми отиде. А и аз честно казано май си търся продукт за специални поводи и почивки поскоро. В ежедневието не ми трябват никакви продукти освен крема. Но сега съм се заела да си открия тоя продукт за специални поводи, а стана вече половин година не го окривам. Оказа се трудна работа. В жегите са едно, в студа друго, на вън трето, на закрито отделно, вечер пък друго чудо. Мислях, че има универсален продукт, а дефакто си е цяла наука и тук.

# 280
vici75, мисля че трябва да си ревизираш крема за лице щом всичко ти изсъхва  Thinking

# 281
Миоки, ами Iso Structura на Филорга. Уж за дъртухи, но явно не е моя. Имам още малко и няма да го купувам за сегашното състояние на кожата ми. Но кое да взема после направо съм в чуденка. Ще събирам предложения. До 60 -70$ мога да отделя.

# 282
Iso Structura на Филорга. Уж за дъртухи, но явно не е моя. Имам още малко и няма да го купувам за сегашното състояние на кожата ми. Но кое да взема после направо съм в чуденка. Ще събирам предложения. До 60 -70$ мога да отделя.
Ти Изо структура ли сложи под ВВ-то,че ти стана кир ефект? На мен Изо структура не ми хареса,правеше ми кир ефект и сам по себе си,а пък връз него да положа нещо друго-забрави,веднага се свличаше на парцали.Изразходих го с не особено въодушевление.Много по-добре се държеше Тайм филъра,ако държиш на Филорга.А иначе аз за сега съм очарована от този на Ести,изобщо не прави парцали,нито самостоятелно,нито под фдт (аз го ползвам под СС крема на Шанел,много добре се съчетаха) .На мен също ми е проблем какво да подложа под тонирания продукт,за да не ми се отлага в бръчките,засега с крема на Ести кожата ми стои добре хидратирана дори и като сложа отгоре СС крема.

# 283
Да Iso-то имам в момента (+ серума му) и тях слагах и честно казано ми минаваше през ума точно Тайм филъра за втори опит. Освен като го превърша, да си взема Тайм филъра. Искам да й дам шанс на тая Филорга поне година. Но и околоочния им не ми е добре. Той пък два пъти повече ми присушава – 80$ дадох за него. Ще мисля.

# 284
Миоки, ами Iso Structura на Филорга. Уж за дъртухи, но явно не е моя. Имам още малко и няма да го купувам за сегашното състояние на кожата ми. Но кое да взема после направо съм в чуденка. Ще събирам предложения. До 60 -70$ мога да отделя.
Аз не мога да ти препоръчам, защото моята кожа е смесена и все търся кремове, които да не ме омазняват допълнително.
Все си мисля, че скъпите кремове не са кой знае какво в сравнение с по-евтините. Може би да пробваш някой по-семпъл. newsm78
До колкото разбрах си в Щатите, някакъв CeraVe много го спрягат по клиповете на мадами над 40г. в тубата. Цената му не е изобщо висока и като гледах съставките също са му добри, но при мен го няма. Споменават го жени ползващи третиноин кремове.

Общи условия

Активация на акаунт