Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 743
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Аз за това и някъде бях писала дали ще съм с нивея или филорга все й е тая на моята кожа. Никаква разлика. Купувам за собствено успокоение скъпите. А тия CeraVe ги има и в супермаркета до нас. Мога и него да си взема. Днес загледах и някакъв сапун с масло от карите. Чудих се дали да не си го взема и него. Благородно ви завиждам на мазните кожи. Все си мисля, че са по-малкото зло. Ама то сигурно, защото не ми е на главата.

# 286
Благородно ви завиждам на мазните кожи. Все си мисля, че са по-малкото зло. Ама то сигурно, защото не ми е на главата.
Баш  Laughing  Joy
Има дневен със фактор и нощен без фактор.

# 287
 JoyЕми, кой каквото си няма....

Чудесно, тъкмо погледнах. Обаче в дневния сложили ретинол 1%. Хем е с spf 30 хем с ретинол. Гледам обаче, че има и лосион за лице пак с такава защита, но няма ретинол. Но каква е разликата между едното и другото? Само този лосион дали е достатъчен на вместо дневен крем. Че е и по-евтин.

Прочетох упътването. Лосиона си е направо слънчева защита.

# 288
Гледах, че някои ползваха нощния като дневен + отделно слънцезащитен, така че може и този вариант. Не знам подробности, защото тук ми идва скъп с транспорта и не съм правила по-детайлно проучване.

# 289
Миоки, точно поради тази причина, че има защита от слънчевите лъчи, се насочих към Обаги. Ще споделя отзиви. Но съм доволна, че успях да хвана промоцията и доста тънко минах откъм цена.

# 290
Защитата в самия крем ли е? Какъв продукт точно взе?

Аз си поръчах от един препоръчан ми сайт. Пратката трябва да пристигне от Индонезия, чакам я с нетърпение вече. Цената е просто без коментар - 16 долара и безплатна доставка. То като цяло цената на третиноина не е висока, само че козметичните компании надуват яко. Хубави неща съм чувала за Обаги, но ми идват доста скъпи дори с намалението.
Реших да заложа на базов третиноин и отделно слънцезащити.

# 291
vici75, не помня пробвала ли си Пола? Те Американска компания и цените са средни, не толкова извънземни като други, а са доста добри? Извинявам се, ако се повтарям.

# 292
  • Чукарландия
Аз да препоръчам един фдт, някой също ми го препоръча, за което много съм благодарна! На 45 г. съм. Страшно доволна съм, че го открих.
Chanel Vitalumiére Aqua Heart Eyes
Идеален за лятото, подходящ за суха кожа, лек, хидратиращ, озаряващ, но и незабележим. Има си и фактор 15.
Нанесен след база за грим е перфектен. Peace

# 293
Stardust@ bouquet да пробвах Пола. Преди месец може би си взех мостри на доста продукти.АХА-та ѝ ми идва слаба (10% нищо не правят, намерих друга с 14% нея ползвах до сега), сивия ретинолов ми хареса, че не ми изсуши, но ще го подновя на есен, че сега лятото да не петнясам, маската ми хареса, че мога цяла нощ да я оставя, не ѝ отделям специално време и на нея. Нея ще си я взема пълноразмерна определено. Остана ми мостра на някакъв крем с 15SPF защита нещо за redness беше. И него ще измажа. Гледам, че доста промоции пуска, та може и да си взема нещо нейно пълноразмерно по нататък (ретиноловия ме влече като че ли). Но се чудя сивия ли, лилавия ли newsm78. Искам по-силния, но не мога да преценя кой от двата е.

Преди години някой ми беше препоръчал някой от кремовете ѝ с киселина за кератоза пиларис на ръцете отзад нали се сещаш. Взех си пълноразмерен дори. Но никаква работа не ми свърши, освен че миришех на оцет постоянно. Измазах си го до дупка все пак. Хем не ми е кой знае какъв проблема. Сега ексфолирам с ръкавицата от сурова коприна от време на време, мазна с вазелин и проблем няма.

# 294
vici75, синът ми има кератосис пиларис и на личицето, и на ръцете.
Личицето му беше много червено и с твърда кожа, всички лекари ми казваха, че няма много какво да се направи.
После една дерматоложка ми препоръча крем с уреа 5 процента и с първите намазвания забравихме, че някога е имал нещо.
Кремът е на Eucerin, с други кремове със същия процент уреа на други марки намаше ефект. Може да опиташ, ако искаш. Четях форуми и на английски и всички ми изглеждаха много отчаяни, че няма оправия, а се оказа много лесно с точния крем.

# 295
marigold_  bouquet
Хм, тази година ходихме на дерматолог и той каза, че кератозата само с хидратация се оправя. Видях го този крем. Гледам, че има и за лицес точно с тази съставка. Мога да взема и аз за детето, че пубертета младежки пъпки не му донесе, но кожата му е една много странна с едни ситни пъпчици, даже не знам дали и пъпки да го нарека. По-скоро грапава. Но не иска с нищо да се маже, особено пък ако не мирише и на нищо или мирише гадно...

# 296
vici75, така пише навсякъде и никакви хидратации не помогнаха на детето. С този крем се оправи като с магическа пръчка.

# 297
При пиларната кератоза само овлажняването е задължително ,но недостатъчно.Добре е да бъде комбинирано с нежна ексфолиация.Кремът на Юсерин комбинира силно овлажняваща урея и ексфолиация от млечната киселина.Действат синергично.Взаимно засилват свойствата си.Въобще киселините в козметиката са основен и много важен компонент за ефиктивност.Постоянно обяснявам,че е мит ,битуващото мнение ,че не се използват целогодишно,че пигментират кожата и т.н.В подходящи концентрации и продукти,могат да донесат само ползи.Изключение правят потребители с доказана непоносимост към такъв тип активни съставки.

# 298
Ей загубена работа пак Twisted Evil. При нас я има цялата серия под път и над път, но не и крема с урея. Пак ще трябва онлайн да се поръчва. Пууу едно нещо не може човек да си купи на спокойствие.

Marigold_ може ли линк към точно този кремс уреа?  Разглеждам, но те са доста дневен, нощен, слънцезащитен. На някои уреа пише в състава, не отпред. Ще поръчвам онлайн се е видяло и не ми се ще да взема нещо друго или подобно. Благодаря ти.

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 05:45 от vici75

# 299
Момичета, препоръчайте ми някакъв крем,серум или нещо друго,с което бих могла да залича изморения вид на лицето си.Pаботата ми е такава,че ставам сутрин много рано,в 4, и работя на студено,не е много тежка работа,но вече по обяд изглеждам като камила с анорексия Close Close Close.даже и да не ce чувствам изморена всички ми казват имате много работа нали,изглеждаш уморена.да не е фон дьо тен, защото не мога да ходя на работа с грим, не ни е позволено.

Общи условия

Активация на акаунт