Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 366
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
За тия пари трябва да пере и чисти къщата, освен да те направи с 10 години по-млада  ooooh!

# 676
Бронзиращи на мен не ми отиват въобще, имам чувството, че правят бръчките прекалено дълбоки ...

# 677
За тия пари трябва да пере и чисти къщата, освен да те направи с 10 години по-млада  ooooh!

Това е и моето мнение Simple Smile
След два месеца ставам на 45 г, имам късмета да съм младолика и обикновено ми дават под 40 години. Аз обаче виждам, че нещата не са точно така Simple Smile Не съм си правила никакви козметични или хирургични интервенции, разчитам само на домашна грижа с козметика от средния ценови клас и умерен, но редовен спорт, който прави чудеса за кръвообращението.
От две години ползвам серия Resveratrol Premium M. Asam (крем, серум, околоочен), много добре се чувствам с нея. Допълвам грижите с ампули с хиалуронова киселина (3-4 двуседмични курса годишно, отново в домашни условия). Харесвам и маските на Apivita, особено хидратиращата с морска лавандула (каквото и да значи това Simple Smile, озаряващата с нар и околоочната с червено грозде). Веднъж в седмицата ползвам почистваща маска ексфолиант с АНА киселини (напоследък си взимам на Vichy). И това е.

Повлияна от прочетеното тук, си поръчах от The Ordinary серума Buffet и още един - Granactive Retinoid 2% in Squalane . Снощи ги нанесох според препоръката на сайта - първо Buffet, след него - другия. Въпреки че съм с по-скоро суха кожа, въобще не можах да стигна до крем или масло като трета стъпка, защото кожата не успя да попие всичко.
Може би съм нанесла по-голямо количество или не съм чакала достатъчно между двата серума. Ще съм благодарна да получа мнение или съвет Simple Smile

# 678
  • Sofia
За Charlotte Tilbury понеже попитаха в другата тема: декоративната козметика е хубава, без да е нещо впечатляващо за мен. Освен това като цветове "въртят" няколко гами и липсват по-леки и естествени цветове, но предполагам е нормално тъй като е предимно козметика за вечер и събития (Тилбъри е професионален гримьор на ревюта и награди).

Бялата козметика няма голям избор, но дневния крем например съдържа пептиди, което е доста трудно да се открие в дневен крем на други марки. Не е подходящ за мазна кожа според мен.

Калната маска е уникална, това е една от най-страхотните маски, които съм ползвала. Бронзиращите продукти не съм ползвала, отзивите са противоречиви в нета.

Ще се радвам, ако разбера повече от Вас, след по- дълго използване на крема.
А какво точно е уникалното на калната маска? Ако може повече подробности.

# 679
  • Sofia
Вчера разглеждах он лайн какво се предлага при нас крема на ЕЛ от серията реуинитив при нас е 350 евро което за мен са много пари дадени само за един крем.
Не става въпрос дали мога да си го позволя а за вътрешното ми усещане и граница.

Поне в България правят намаления доста често, а веднъж в годината 40%. Така че цените стават по-поносими. Разбира се всеки си знае.
Аз съм казвала и преди, че съм склонна да дам много пари за серум, който има силна концентрация и действа директно. В момента ползвам Re-Nutrive Ultimate Diamond dual serum (да ужасно е скъп и е страшно малко количество), но пък кожата ми се чувства мн.добре, особено подложена на стрес, пътувания, самолети, недоспиване. След намазване, кожата ми направо грейва, блести и изтрити са следите от всичко лошо, което й се е случило.

# 680
Vetrena, от продуктите на Ординери се нанася по малко - доста са икономични.

Аз капвам на дланта 3-4 капки от воднистите им серуми, размазвам по двете длани и намазвам върху лицето и шията. Изчаквам 3-5 минути да попие и нанасям продукта с по маслена консистенция. Сквалена е масло, така че е нормално да е по-мазничко и да поддържа кожата овлажнена през ноща. Може да пробваш да го втриеш повече, но от вечерната грижа не очаквам всичко да попие идеално. За мен е важно как се чувства кожата сутрин - да не е мазна или суха. Започнах и да спя по гръб, така не ми се размазват кремищата по възглавницата, че понякога доста мазна си лягам.  Laughing

Моят ретиноиден серум от тяхната гама е Granactive Retinoid 2% Emulsion. Не е мазен, по-скоро е като воднист лосион, а след това слагам отделно някакво масло.

Преди време се оплаквах, че ми правят кир ефект техните серуми, но в момента не е така. Не разбрах какво се промени, но от нищо нямам проблем вече.

# 681

Повлияна от прочетеното тук, си поръчах от The Ordinary серума Buffet и още един - Granactive Retinoid 2% in Squalane . Снощи ги нанесох според препоръката на сайта - първо Buffet, след него - другия. Въпреки че съм с по-скоро суха кожа, въобще не можах да стигна до крем или масло като трета стъпка, защото кожата не успя да попие всичко.
Може би съм нанесла по-голямо количество или не съм чакала достатъчно между двата серума. Ще съм благодарна да получа мнение или съвет Simple Smile

И на мен не ми попива, но не ме притеснява, реално крем отгоре не е необходим. В серума има достатъчно активни съставки, сквалана е много добър овлажнител.
Аз чакам 10-15 минути между buffet-а и ретинола.

# 682
Миоки, flambe, благодаря Ви много, момичета Simple Smile

Със сигурност в количеството ми е проблемът, твърде много съм сложила и от двата продукта, а и времето за изчакване беше силно съкратено в сравнение с Вашите препоръки.
И двата серума са много приятни за ползване, а според познанията ми по козметология и съставът им е разкошен като за моята кожа. Очаквам видимо разхубавяване и подмладяване Simple Smile

# 683
Аз съм много доволна от продуктите на компанията - само прости активни съставки, без излишни пълнители, оцветители, аромати.
Днес ми пристигна поредната пратка  Crazy освен новите неща, започвам втора бутилка от ретиноидната емулсия. Слагам я на шията, защото не ми дразни докато се подготвям за по-сериозна интервенция в тази зона. За лицето ползвам други ретиноиди, които за момента ми дразнят много на шията.

Праймърът им матира кожата без да я прави абсолютно матова и ми тушира лъщенето от слънцезащитата. Избягвам да ползвам ФДТ или оцветени кремове, само праймъра за запечатване на влагата в кожата и туширане на лъскавината ми е идеален.

Чакам с нетърпение да пуснат слънцезащитите си.

Някой да е ползвал този серум на Мизон?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 13:45 от Миоки

# 684
  • София
Като чета за количествата козметика, която ползвате вечер, веднага ми хрумва да ви питам преди или след тези процедури се забавлявате с половинките си?

# 685
  • Бургас/Пз
Като чета за количествата козметика, която ползвате вечер, веднага ми хрумва да ви питам преди или след тези процедури се забавлявате с половинките си?
Хххихи, много готин въпрос Simple Smile  Mr. Green Първо забавленията, после душче и накрая мазилата хахаха Joy Joy

# 686
Даже нямам и време да изчаквам серум да съхне или поеме 3-5 минути ... за 15 мин. трябва да съм готова с целия грим, иначе трябва да стана в 3ч. да нанасям всичко ...
Моята рутина е много, много опростена, вкл/чва околоочен след почистване, серум и евентуално маска ...
Относно нощните игри - попиват до няколко минути и не пречат ... #Crazy Flutter

При мен душчето предхожда забавленията  #Crazy

# 687
  • София
Не, не ми отговаряйте. Изобщо не държа да знам. #Crazy
Някой беше писал, че спи по гръб, за да не попива възглавницата. Затова ми мина тази мисъл.
Иначе изобщо не е моя работа.

Не мога и не мога да открия продукт, който да сваля изцяло и лесно спиралата. Каквото и да опитам, на сутринта има поне малко размазано под очите. Добре че рядко се гримирам.

# 688
Ееее змия, тъкмо взех пуканки, лист и химикал и да записвам кой, кога, защо... Laughing
Сега сериозно, какви са тези спирали? Аз ползвам за най-упоритите MIXA двуфазния на памучен тампон като задържам тампона няколко секунди без да търкам за да се разтвори гримът и тогава обирам. Не съм имала грим, който да не падне. Обирам после с мицеларна вода на биодерма за да видя чист тампон. Само с тези продукти щипане нямам. Другото е почистващото олио на Хиламид, но с него трябва да се търка два пъти по-упорития грим.

# 689

Не, мажа се след забавлението. То аз ако се целуна ще избягам, не знам за мъж. Мажа се с по 3-4 серума сутрин и вечер, всичките химия та химия.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 16:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт