Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 375
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Аз си мия лицето точно с каквото ми падне, включително и със сапун. Е, хубав сапун, не Палмолив или Дав, които не ползвам и за тяло. Не виждам какво може да направи едното миене за лицето ми освен да го измие. За мен тези продукти са маркетингови трикове.

# 661
Благодаря!
Aз в момента съм с измиващ гел на Билка Blush
Ползвала съм и по-скъпи, предимно медицинска козметика ( напр. Виши, Юсерин), но не намирам разлика.

# 662
Има питане.Как точно ползвате витамин Ц със серум?След почистване ли мажете лицето и всяка вечер ли?Знам,че въпросите ми са глупави,но все пак бих се радвала,ако някой ми отговори.

# 663
Check Please, до някъде е така, но не точно. Целта е не само да измие повърхността, ами да почисти без да премива. Поставянето на крем отгоре не компенсира, особено ако имаш проблемна кожа. Измиващите за проблемна кожа могат да са доста агресивни и изсушаващи.
Имала съм нежни измиващи - пенещи се, които не ми изсушават, но и не измиват, имала съм такива, измиващи супер, но яко изсушаващи та не всички мият по един и същ начин.

Предубедена съм към измиващи с безбожни цени и "полезни съставки", които така или иначе отиват в канала и за минутата, в която са върху кожата, не могат да свършат нищо полезно.

Аз ползвам ето това измиващо когато ме мързи или бързам.
Масло е, разтваря много добре всичкия грим, включително и спирала, с малко вода се разпенва с много фина пяна приличаща на мляко. Отмива се отлично само с вода, и оставя кожата чиста и мека без мазен филм и без да премива. Не люти на очите и мирише на масла.

Все пак предпочитам обикновените масла, с които си правя и масаж и после отстранявам с кърпа.

sisi72, вит.С церум след почистване първото нещо върху кожата. Аз го ползвам всяка сутрин, защото казват, че подсилва слънцезащитата, а аз имам пигментни петна и си пазя лицето като дявол от тамян.

# 664
благодаря

# 665
Аз използвам мицеларна вода на Биодерма, много добре ми почиства лицето.

# 666
Продуктите с вит. Ц се нанасят задължително вечер. И е хубаво да се ползва вариант, който е на прах и се разтваря в емулсия за ползване определен брой дни.

# 667
Не е задължително вечер, има предимства при ползване през деня и други вечер, така че е по-скоро въпрос на избор. Може да се ползва и два пъти дневно.
Най-ефективен е под формата на аскорбилова киселина, но в същото време тази форма е най-нестабилна във воден разтвор - продуктите оксидират много по-бързо в сравнение с други форми, за това по-често се предлага под формата на прах, който се разтваря в емулсия непослредствено преди ползване (или за определен период от време) или в силиконово базирани продукти.
В тази му форма се усеща и шипкане при ползване, съответно може да раздразни по-чувствителни кожи.

Най-добре е да се чете препоръката на производителя и спрямо вида на вит. С в продукта, кога е най-удачно да се ползва.  Peace

# 668
Продуктите с вит. Ц се нанасят задължително вечер. И е хубаво да се ползва вариант, който е на прах и се разтваря в емулсия за ползване определен брой дни.

И кои са тези продукти?Thinking Освен Клиник?

# 669
Boots No7 имат серумче, което се ползва 15 дни.  Аз лично не видях ефект от него и наистина за 15 дни се окисли, освен това беше силно парфюмирано.
Има и разни други, скъпички са ми и не съм ги пробвала - например Dr Sebagh - Powder vitamin C и Julia Hunter - Pure vitamin C powder

# 670
  • Sofia
Някой питаше за крем след 40 години. Това е доста индивидуално, както се вижда. Според мен, трябва да се пробва и то в къщи. Аз например съм страшно доволна от бялата козметика на Estee Lauder, но не от базовите линии, а от Re-nutriv. Винаги, когато използвам от тях, виждам огромна разлика. Както и ползвам някои неща от ANR серията, но само което, след доста опити съм видяла, че има ефект върху моята кожа. За съжаление, поне според мен, за ефект си трябва скъпа козметика.

# 671

И кои са тези продукти?Thinking Освен Клиник?

На Filorga съм ползвала, не бях доволна между впрочем.

Скрит текст:

# 672
Витамин С серум съм ползвала и сутрин и вечер, сега съв разредила ползването от време на време по някоя ампула.
Зависи от състоянието на кожата някой път слагам крем друг път не, решавам на момента.
През лятото става кошмар иначе та серум та крем та слънцезащита.
Витамин С се смята все пак, че макар и малко защитава кожата от фотостареене

# 673
За Charlotte Tilbury понеже попитаха в другата тема: декоративната козметика е хубава, без да е нещо впечатляващо за мен. Освен това като цветове "въртят" няколко гами и липсват по-леки и естествени цветове, но предполагам е нормално тъй като е предимно козметика за вечер и събития (Тилбъри е професионален гримьор на ревюта и награди).

Бялата козметика няма голям избор, но дневния крем например съдържа пептиди, което е доста трудно да се открие в дневен крем на други марки. Не е подходящ за мазна кожа според мен.

Калната маска е уникална, това е една от най-страхотните маски, които съм ползвала. Бронзиращите продукти не съм ползвала, отзивите са противоречиви в нета.

# 674
  • На остров
Вчера разглеждах он лайн какво се предлага при нас крема на ЕЛ от серията реуинитив при нас е 350 евро което за мен са много пари дадени само за един крем.
Не става въпрос дали мога да си го позволя а за вътрешното ми усещане и граница.

Общи условия

Активация на акаунт