Изпъкнало кокалче на крака

• 1 295
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, имам изпъкнало кокалче на единия крак. Търсих подобна тема, но има само отпреди няколко години. Предполагам, че вече има по-нови средства за справяне с проблема. Ще се радвам да споделите как се справяте с проблема..

# 1
  • Бургас
аз също имам от над 15 години, единственото средство е операция, моя позната си прави, много боли, няколко месеца с патерици и не се знае след време дали няма пак да пораснат,  консултирай се с ортопед

# 2
  • Plovdiv, Bulgaria
операция правят, но си иска възстановяване после. не е шега работа.

# 3
Знам за операцията, но ортопед ми каза, че 90 процента от операциите са безуспешни, защото след време излиза пак. При мен изпъкването все още не създава проблеми, и търся вариант да не се усложняват нещата

# 4
Ортопедични стелки, специално за твоя крак, и никакви високи токчета и остри върхове на обувките. Това е единственото, което може да забави леееко процеса, иначе с възрастта само по-лошо ще става.

# 5
И аз имам кокалче...на единия крак. Тези разни реклами на силиконовите неща - не помагат...А операцията прави някога моята позната, която имаше кокалчета и на двата крака. Казва, че са й фо махнали под местна упойка и е чувствала, как са отсекли това кокалче от ямката, в която то се намираше...След това я боляло много, че за другия крак на операцията не е отишла...Но кокалчето отново не е израстнало...Извинете за грешките в езика, от чужд произход съм.

# 6
  • София
Имам бунион на десния крак, който сама съм си докарала от носене на тесни и неудобни обувки...
На операция никога не бих се подложила. Вече купувам 1 номер по-големи и достатъчно широки обувки (пръстите на краката трябва да могат да се мърдат в обувката). И никакви високи токове.

Общи условия

Активация на акаунт