Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 577
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • Казанлък
На снимката сме двете със сестра ми. Аз съм вдясно и тук съм на 47. Никога не съм посещавала козметик преди.
Сестра ми е по-голяма от мен с 5 години и смятам,че изглежда страхотно за 52. Наскоро разбрах,че поне от 5-6 години ходи на козметик и си слага филъри и каквото там прецени нейната козметичка, на която има пълно доверие.  Миналият месец се съгласих да отида с нея. Simple Smile Жената ме прегледа, поразпита и накрая каза, че нямам нужда от намесата  и засега. Имам леко изразени бръчки около очите. На мен не ми харесва отпуснатия контур и леки подутини под очите, но това е за друг лекар по-скоро. Назолабиалните и гневните бръчки като че ли преди години бяха по-изразени, но се изгладиха с един серум ХК от iherb.
В последните години ползвам предимно френска козметика на Пьер Рико и Даниел Жуванс.

Скрит текст:
[/3434/KO4NAb.jpg[/img]

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:50 от valpan

# 421
Хубави сте всички
За филъри  и ботокс и аз не смятам да пробвам, ходя на козметичка обичайни процедури почистване ако има нужда, масажи и някакви терапии.
Козметика ползвам разнообразна, с годините кожата ми вече премина към суха, та основно хидратиращи продукти, нещото без което не оставам в последно време е хидратиращата маска на скинкод, ампули хиалуронова киселина и някакъв продукт с витамин С, доста изпробвах по бюджетни варианти, но ще си се върна пак към Медик 8, а може и вече кожата ми да няма нужда от него незнам ще разбера скоро.
От натуралната козметика и маслата съм напълно разочарована доста усилия положих срещу нула ефект, единственото нещо от което съм доволна но незнам дали ще повторя е елексира на terre d'oc=
От бръчките няма да избягам, намират се съсредоточила съм се върху здравия и свеж цялостен вид на кожата.
А с годините почивката и достатъчния сън започват да имат наистина благотворно влияние върху кожата и си стават наложителен елемент от грижата

# 422
  • Sofia
Ето това за мен е красота - да изглеждаш добре за възрастта си, да се поддържаш без да се изпада в крайности, защото рано или късно, корекциите отвръщат на удара.

Ето ме мен на 40г. Имам си бръчки като се усмихвам, няма да лъжа, че това ми харесва, но и не бих легнала под ножа заради тях. Все пак не си изкарвам хляба с визия.

https://www.dropbox.com/s/509sfsc3a5ngzns/_RIMG_20161223_123540.jpg?dl=0

Оказа се, че темата се събуди!
Подкрепям горното с две ръце. Не мисля,че искам да изглеждам млада, искам да изглеждам добре за възрастта си, да се отнасят с мен като с възрастен човек, да ме уважават заради възрастта.
Аз не съм мн.навътре с технологиите, снимка не мога да сложа. Но аз съм на 48. Никога не съм си правила никакви интервенции - дерматологични или хирургични, а тази есен мисля да пробвам с ретин. Дори не познавам никой с каквито и да е интервенции.
Според мен добрата грижа се отплаща. Добра имам пред вид - почистване задължително сутрин и вечер, маска всяка вечер по възможност, добра козметика за съответните нужди (не според възраст, а според състояние на кожата), аз съм голям поддръжник на многопластово мазане и хидратация и разбира се 100% предпазване от слънце.
Относно БГ блогърки - аз само 2 знам и двете са доста по-млади от мен (Densi и www.eatlovemakeup.com), ако някой знае някой подобен на Caroline Hirons  или TRINNY WOODALL, да каже, за нещо такова питам?

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 10:19 от Lolala

# 423

Иначе, моят телефон с програмата б/ти прави много хубав блър, на моите снимки от телефона нямам грам бръчка.
Със съответното приложение можеш не само да си блърната,ами направо идеална и да промениш всичко,което майката природа не е успяла или предвид годините й е непосилно да поддържа до безкрайност .  Party
Това,ако много държиш да си перфектна на снимките,в реалния живот ти сама го каза.  Peace

Миоки,за мумифицирането си с грешна представа,но иначе абсолютно разбирам страха ти от игли,наскоро в клиниката младо момиче беше дошло за филър в устните и беше в истерия от очакването за игли и бодене,не знам дали изобщо успяха да й сложат или са я отпратили.

# 424
И мен ме е страх от бодене, съответно не си помислям за каквито и да било процедури с игли.

# 425
  • София
Аз не искам да изглеждам по-млада, а да изглеждам добре за годините си - 41 ще правя след няколко месеца. Предубедена съм към корекциите, може би и поради незадълбочено проучване. Това, което правя към момента е да почиствам редовно лицето при козметик, 2-3 пъти в годината - радиочестотен лифтинг, спорт, козметика с ретинол /в момента - Неострата/ и това е. Нямам ограничения в храненето, че и пуша на всичкото отгоре Blush
- не много добро качество от телефона, но толкова си може Wink

Изглеждаш чудесно, поздравления!!

Относно поддържането за кожата, аз съм с две ръце за умерената грижа. Имам предвид да не изпадаме в крайности като лягане под ножа . По-добър вариант са редовните посещения при козметик: почистване на кожата и апаратни процедури за освежаване на лицето. От време на време си трябва и разни техники за обновяване на кожата като дермабразио, пилинги.. имат страхотен ефект.  Peace 

# 426

Не вярвам, докато не видя.

Голяма работа като не вярваш.

Аз съм прибягвала само веднъж до филъри и ботокс, преди три години и нещо. Действието им беше няколко месеца и ефектът беше очевиден, но съм сигурна, че не съм изглеждала и с един ден по-млада.

п.п. ХФ и ботокс не заменят по никакъв начин хидратацията на кожата, нито се преборват с пигментация или други специфични проблеми, най-малко пък оправят контура на чертите. Просто временно запълват конкретни бръчки.

На когото му се говори за естетична хирургия да отиде да чете и пише в съответната тема
.

Нещо си яхнала метлата напоследък.  Ясно е, че филърите и ботокса, както мезоконците и другите неинвазивни процедури не заменят хидратацията и здравословния начин на живот; грижите трябва да бъдат комплексни.  За пигментацията има други процедури. Контура на лицето се оправя успешно с филъри, мезоконци и т.н. в скули, брадичка, дори нос. Хидартация и освежаване на кожата се постига с различните видове мезо- и кислородни терапии в дълбочина, козметиката е само повърхностна.

Лично аз не съм обсебена да поствам селфита в социалните мрежи, важно ми е как изглеждам в реалността.

Подкрепям еликсир за мумифицирането, освен ако лекарят е неоптитен и прекали с количеството. Засега съм слагала 2 пъти ботокс и вендъж филър, но финансово и като времетраене ми е по-изгодно от кремове, ретини, добавки (за които няма доказателства, че помагат 100%).

Темата е Грижа за лицето ..., това е доста общо понятие, което обхваща различни видове грижи.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 12:20 от Stardust@

# 427
Да се включа и аз към отбора на тези, които не искат да изглеждат по-млади, а добре за възрастта си.
В последно време се ужасявам от жени, които в стремежа си да младеят са превръщат в гротеска и всъщност това ми е най-големия страх, а не бръчките. Майка съм на две големи деца и предпочитам да се отнасям към възрастта си спокойно и с ирония както е било така.

На 48г.,в последните 2-3 години видимо остарях, хормоните ми играят, на всичко отгоре цялата козметика и грим, която ползвах вече ми е неподходяща. Най-тежко е около очите -всичко, което съм ползвала до сега ми е слабо - буквално го изпиват, каквото ми препоръча козметичка малко или повече не ми пасна, но все ще намеря с проби и грешки нещо подходящо.
Та затова чета темата - просто да си сверя часовника и да науча другите как се справят.

# 428
Несъмнено изглеждам малко по-млада от реалната си възраст (съдя по реакции на чужди хора, по институции, където по принцип нямат време за комплименти). Друг е въпросът каква е моята самооценка и как се виждам аз в собствените си очи. Това преди да прибягна до каквото и да е преди януари тази година. Писах някъде назад, че винаги съм се грижела и държала на външния си вид до един момент, в който каквато и козметика да използвах започнах да губя обем (не говоря за изхвръкнали скули, а по-скоро в долната част на лицето), което води до увисване на ъглите на устните и общ уморен и повяхнал вид. Бръчки не съм имала много, най-много ме дразнеше гневната, назолабиалните (има си ги още), както и торбичките под очите. Кожата ми е много тънка и съм пробвала доста козметични маски, почиствания и какво ли не, когато бях на 25-30г. Имах колежки, клиентки и приятелки, които изглеждаха много добре, на моя възраст и се чудех как го постигат, каква козметика ползват, къде греша аз - уж всички сме с деца, работим, ставаме рано и т.н. Докато една от тях не ме осветли, че от 5г. посещава дерматолог няколко пъти в годината. Моят извод, за себе си беше, че е трябвало по-навреме да потърся информация и да започна по-рано, преди да има оформени линии и т.н.

Със сигурност има какво още да се желае, но определено изглеждам доста по-млада от жени, които нищо не правят (говоря за болшинството, не за единичните случаи като съфорумките, които имат добър ген) и са дори по-млади на години и с кремове и серуми не ми се получаваше. Виждала съм голяма разлика при ползването на определена козметика, но не достатъчно добра, за да постигне ефекта от инжекциите.
Разбира се, всеки е щастлив и се харесва по негов начин и взима решение как да се поддържа.

# 429
  • Велико Търново
Привърженик съм на умерената грижа във всичко - и за кожа, и за тяло, и за коса...вманиачаването е крайност, която лично аз не одобрявам....а съм виждала жени, които в стремежа си да имат перфектно тяло, перфектна кожа и визия, на какво заприличват.. Stop  даже да се усмихнат не могат от ботокс..

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:41 от *Biskvitka*

# 430
За мен липсата на движение в някоя част на лицето си е мумифициране. Разбира се, допускам, че някои специалисти слагат такова количество, че да не блокира напълно мимиката, но първо не е лесно да попаднеш на добър специалист и второ, мисля че ми е рано от гледна точка състояние на кожата.

Аз съм заложила на ретиноидите изписвани по рецепта и резултатите са повече от впечатляващи при мен. Снимката по-горе е правена няколко месеца преди да започна
Нямам отпускане на контура за сега, а тези мимически бръчки около очите си ги имам от край време - винаги са ми били по-изразени от на други хора. Майка ми няма такива тип пачи крак, а е на 63г, взела съм ги от баща ми.
Ретиноидите са доказани, просто действието им не е мигновено като при ботокс примерно и не "лекуват" дълбоки, вече формирани бръчки, а са по-скоро превенция на такива. Вече съм в края на месец 3, без кой знае какви странични ефекти и имам просто друга кожа в сравнение с преди 3 месеца. Текстурата и вида ѝ няма нищо общо с това което беше. Очаквам още подобрения в идните 9, а след година ще правя рекапитулация.
Пуснала съм специална тема, заради това, че някои дами се дразнеха от това, че пиша много за тях, за това няма да се отплесвам, но това е моят избор за момента.

# 431
Да изглеждаш добре за годините си е комплексна грижа, лице, коса, облекло, както и да се чувстваш добре в кожата си, с годините организма има по-голяма нужда от почивка, уморява се по-лесно.
Израза в очите и той си казва своето, затова често млади момичета изглеждат възрастни, прекаляването с грим също не одобрявам.
Все пак не разполагам с целия ден сутрин един час в козметични грижи, вечер пак, пък и спорт, пък и мисли какво да ям и какво да пия- не се фиксирам на тази тема и не съм склонна да отделям часове всеки ден.

За филърите и ботокса познавам жени, които от години го правят, има един преломен момент, в който просто си личат всичките тези интервенции и се получава някакво уеднаквяване в израза на лицето, аз си искам индивуалността.

# 432
Съжалявам, но не е вярно, че на 38 задължително, за да изглеждаш добре, са нужни филъри, ботокс или процедури дори.
Нито, че до жена на 25 не може да се сравняваш.
Изкушавам се да сложа снимка, но не обичам да се показвам, нито ми е важно да доказвам нещо.
Моите приятелки на моите години нямат ботокс и филъри и изглеждат чудесно.
Познавам и жена, която някъде на 38-39 започна с инжекции и процедури и с тях наистина се подмлади изглежда много добре. Но тя пуши страшно много и преди да започне да пипа, лицето и не беше в добър вид. Имаше щети и от слънцето.

# 433
Аз също познавам жени, които прекаляват с интервенциите и е очевидно, че лицата им са доста пипнати. На някои лицата лъщят, при други са замръзнали и само устните се мърдат. Особено при хиалурон в устните почти не познавам такава, при която не личи, това ме и спира да го направя (нямам плътни хубави устни), но предпочитам да запазя своето изражение, отколкото сластно да цупя устни.  Снимах се преди да започна, за да не се стигне до там лицето ми да изглежда прекалени различно, неестествено и дори изкривено. Имам си мимики, имам и бръчици, но са омекотени и са по-скоро линии, когато се усмихвам (около очите и устата).
При мен драстичната разлика се получи точно преди 4 години. Както изглеждах млада и свежа, изведнъж се изморих и гледах лошо. Дори с наваксване на съня и почивка през уикенда не ми се получаваше да изглеждам така, както изглеждах на 38-39г.

# 434
  • Sofia
И все пак, вчера моята идея беше за възраждане на темата, но не и да стават конфликти.
За мен би било интересно да знам конкретно другите какво правят, каква козметика точно ползват, от кога, в каква комбинация и затова и питах дали има български блогърки на възраст.
Примерно - днес сутринта използвах: изброяване или снимки, вечерта: същото. Аз имам интерес от сверяване на часовника.
Моля споделете такива неща, разбира се, тези които още вярват, че козметиката помага, като мен

Общи условия

Активация на акаунт