Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 647
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Ето това за мен е красота - да изглеждаш добре за възрастта си, да се поддържаш без да се изпада в крайности, защото рано или късно, корекциите отвръщат на удара.

Ето ме мен на 40г. Имам си бръчки като се усмихвам, няма да лъжа, че това ми харесва, но и не бих легнала под ножа заради тях. Все пак не си изкарвам хляба с визия.

https://www.dropbox.com/s/509sfsc3a5ngzns/_RIMG_20161223_123540.jpg?dl=0

# 406
На 47. Колкото, толкова

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 23:43 от bubkab

# 407
Имам си бръчки като се усмихвам, няма да лъжа, че това ми харесва, но и не бих легнала под ножа заради тях.
Какъв нож за тези бръчки,престраши се да им боднат малко ботокс и си готова.Няма да ти трябва много,още са малко.Знам,че си против,но тях колкото и да ги мажеш с ретинолови продукти,няма как да пребориш,защото си е мимика и ще се вкопават още и още.

# 408
bubkab, много си хубава и наистина не изглеждаш на 47. Не съм специалист снимката обработена ли е или не. Прекрасна кожа, хидратирана и свежа.

Не става въпрос за крайности - дадох пример водещите, защото те не изглеждат на 25, но са със свеж и отпочинал вид.
Лично за мен външността е важна и прекалени бръчки, торбички под очите и т.н. ми идват в повече. Под ножа и аз не съм лягала, защото ме е страх, но бих го направила, ако бях сигурна за резултата.
Не съм уверена да публикувам своя снимка, далеч съм от мисълта, че не изглеждам на 42, колкото и да ми се иска.
Малко ботокс и филъри и резултатът е съвсем друг.
Снимката публикувана за 5 мин. не я видях.

# 409
Какъв нож за тези бръчки,престраши се да им боднат малко ботокс и си готова.Няма да ти трябва много,още са малко.Знам,че си против,но тях колкото и да ги мажеш с ретинолови продукти,няма как да пребориш,защото си е мимика и ще се вкопават още и още.

Е ми да се вкопават - колкото-толкова. Колкото успея с ретина. Тая снимка е от преди да започна да го ползвам.
Изобщо нямам амбицията да се мумифицирам с ботокс - не ми харесва ефектът от парализирани мускули, а имам страхова невроза от игли не на шега.
Може и да е повреда в моя телевизор, но за себе си съм решила, че ще карам на кремчета и до където го докарам.

Stardust@, те тия водещи, за да излязат на екран имат 1 тон сценичен грим, та не вярвам много на екрана. Друго си е да ги видиш на живо такива ли са или само на телевизора.

# 410
Stardust, благодаря! Снимката ми е от телефона, миналия месец Simple Smile
Честно казано, малко ме дразнят бръчиците под очите, те ясно си личат на снимката, но какъвто и крем да сложа, очите започват да ме сърбят.
И с лицето почти не улучвам крем. Та поне гледам да се храня здравословно, никога не съм пазила диети, не пия и не пуша....
Изкушавам се от кремове, последно си бях купила на Ланком, преди това шисейдо, но след трето, четвърто намазване всичко ме сърби и подарявам...

# 411

Изобщо нямам амбицията да се мумифицирам с ботокс - не ми харесва ефектът от парализирани мускули, а имам страхова невроза от игли не на шега.
Може и да е повреда в моя телевизор, но за себе си съм решила, че ще карам на кремчета и до където го докарам.

Stardust@, те тия водещи, за да излязат на екран имат 1 тон сценичен грим, та не вярвам много на екрана. Друго си е да ги видиш на живо такива ли са или само на телевизора.

Някои от водещите съм виждала на живо - дори и под грим бръчките личат, та някои от тях изглеждат доста добре въпреки многото грим, дори и по-млади.

Ботоксът и филърите не мумифицират - аз като си сложих никой не разбра. Бръчките не се заличават напълно, но като цяло лицето е по-спокойно и свежо, израженията се смекчават, няма я тази строгост.
Нека не се отклоняваме - има друга група за естетическите корекции, ако някой се интересува може да прочете.
Лично аз съм "за" всякакви интервенции в умерени граници, бих си направила и блефаропластика, въпреки, че при мен положението не е толкова зле. За себе си.
Със здравословно хранене лицето ми все пак губи обем, не мога да си позволя повече от 7 часа сън на денонощие и с кремове и масла няма как да оправя проблемите. Няколко бодвания 2х в годината не ме притесняват, родила съм 2 деца, имам и коремна операция, не ме е страх от игли, упражнявам и първа помощ, когато се наложи.

# 412
  • Габрово
Siska79, изглеждаш много добре.
Проблема с околоочния контур, вероятно се задълбочава от системното ти недоспиване. Пробвай поне една седмица да спиш по 8-9 часа, сутрин горещ душ и после си плискай лицето със студена вода. После компрес студени пакетчета чай от лайка за 5 мин. и хидратиращ лек крем. Може да звучи смешно, но наистина много помага, ще видиш резултата Simple Smile
много хубава тема...ще я следя с интерес..съветите за  околоочния контур трябва да ги  пробвам...

# 413
Проблема с околоочния контур, вероятно се задълбочава от системното ти недоспиване. Пробвай поне една седмица да спиш по 8-9 часа, сутрин горещ душ и после си плискай лицето със студена вода. После компрес студени пакетчета чай от лайка за 5 мин. и хидратиращ лек крем. Може да звучи смешно, но наистина много помага, ще видиш резултата Simple Smile
много хубава тема...ще я следя с интерес..съветите за  околоочния контур трябва да ги  пробвам...

Или постави филъри с кан/ла под долния клепач.

Иначе, моят телефон с програмата б/ти прави много хубав блър, на моите снимки от телефона нямам грам бръчка. Но в реалния живот е друго.

# 414
  • Габрово
Скрит текст:
много хубава тема...ще я следя с интерес..съветите за  околоочния контур трябва да ги  пробвам...
Или постави филъри с кан/ла под долния клепач.

благодаря за добрия съвет  Peace
[/quote]

# 415
В края на краищата, всяка дама трябва да направи това, което чувства, че ѝ е нужно, за да се чувства красива. Исках да кажа, че и с бръчки, една жена може да бъде красива и красотата е в очите на гледащия най-вече.

В момента съм залитнала на тема face oils като имам предвид готовите масла, които са тип продукт, а не чистите, за които се говори в една друга тема.
Кожата ми е смесена, но както се вижда от снимката, около очите от нормална започна да става суха и мимическите бръчки с годините са ми по-изразени, съответно от рениноидите мазната ми кожа започна да става нормална, за това искам нещо за допълнително овлажняване и подхранване.

Ако някоя от вас е ползвала такива масла, ще съм благодарна за препоръки. По възможност среден ценови клас.  

# 416
Неотдавна видях Пенелопе Круз на живо, на премиера на филм.
Иьглеждаше ужасно, не знам какво прави, беше като "картата на Румъния". Много хора обаче я харесват.
Виждала съм Рийз Уидърспун и Кейт Хъдзън също, страхотни са. И определено полагат доста грижи за себе си.
Наскоро имах среща с жена, с която не работим от доста време. Сега навърши 50 и аз мислех, че е естествено красива. Разказа ми надълго и нашироко какво прави 4 пъти в годината от години насам, а видими следи няма.

Аз прекарвам много време на климатици и изкуствена светлина. Кожата се изсушава, губи еластичност и свежест. Никакъв крем и олио не може да замени ХФ и ботокса в моя случай.

# 417
  • Велико Търново
Аз не искам да изглеждам по-млада, а да изглеждам добре за годините си - 41 ще правя след няколко месеца. Предубедена съм към корекциите, може би и поради незадълбочено проучване. Това, което правя към момента е да почиствам редовно лицето при козметик, 2-3 пъти в годината - радиочестотен лифтинг, спорт, козметика с ретинол /в момента - Неострата/ и това е. Нямам ограничения в храненето, че и пуша на всичкото отгоре Blush

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:31 от *Biskvitka*

# 418

Не вярвам, докато не видя.

Голяма работа като не вярваш.

Аз съм прибягвала само веднъж до филъри и ботокс, преди три години и нещо. Действието им беше няколко месеца и ефектът беше очевиден, но съм сигурна, че не съм изглеждала и с един ден по-млада.

п.п. ХФ и ботокс не заменят по никакъв начин хидратацията на кожата, нито се преборват с пигментация или други специфични проблеми, най-малко пък оправят контура на чертите. Просто временно запълват конкретни бръчки.
На когото му се говори за естетична хирургия да отиде да чете и пише в съответната тема.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 09:09 от Анонимен

# 419
*Biskvitka* Simple Smileчудесна си  bouquetSimple SmileНа Неострата са много хубави продуктите, аз използвам NeoStrata Skin Active (Matrix Support Heart Eyes харесва как влияе на кожата ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт