Лежащи мами-39

• 78 458
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
И мен това ЧХГ много ме тревожи! Днес бях на преглед. След снощните болки и огромно кървене очаквах най-лошото ( е надеждата умира последна) и за мен бе чудо каза че сакчето си е там, дори показа и бебенце около 2-3мм. Имало е отлепване.. При първата ми бременност не ми се е налагало да пускам чхг и не знам доста ме е страх. Но съм огромен оптимист. А дали има такива случай с падане на чхг,които завършват със здраво и живородено бебе..

# 136
  • Варна
Лежането обаче трябва да е истинско лежане.Често има се получава отлепване.Кръвта вече ърябва.да.е.кафеникава и да почне да намалява.Успех,стискам палци Hug

# 137
Здравейте,
Аз съм в 26-та г.с. преди пет дни получих леко кървене и прегледът показа скъсена шийка. Родих първото си дете преди 14 месеца,не знам дали това е причината за тази скъсеност. Предписали са ми магнерот 3*2,нош-по 3*2 и спазмалгон 3*1. И почивка. Лекарят ми е малко лаконичен, та по време на прегледа не ми стана ясно колко е сериозно положението. Та се интересувам какви са вашите дози при сходна диагноза и от кого зависи дали и кога се налага болничен престой. Също какво е добре да го питам при следващия преглед, който е след две седмици. Сещам се за това, че не ми е казал колко е скъсена шайката, напр.

# 138
  • Варна
А болки имаше ли?

# 139
Някакъв амбулаторен лист или нещо такова не ти ли даде, в което да е описано колко е скъсена и въобще от прегледа какво е установено? Аз бях със същите лекарства и дози (и все още съм де) и вече втори месец на легло. Вече съм 32г.с. и не се е налагало болничен престой, но аз не съм и кървяла.

# 140
Здравейте,
Аз съм в 26-та г.с. преди пет дни получих леко кървене и прегледът показа скъсена шийка. Родих първото си дете преди 14 месеца,не знам дали това е причината за тази скъсеност. Предписали са ми магнерот 3*2,нош-по 3*2 и спазмалгон 3*1. И почивка. Лекарят ми е малко лаконичен, та по време на прегледа не ми стана ясно колко е сериозно положението. Та се интересувам какви са вашите дози при сходна диагноза и от кого зависи дали и кога се налага болничен престой. Също какво е добре да го питам при следващия преглед, който е след две седмици. Сещам се за това, че не ми е казал колко е скъсена шайката, напр.
Правилна доза лекарства са ти изписали, аз вместо спазмалгон пиех папаверин. Относно скъсяването, трябва да попиташ колко мм ти е шийката. И аз бях в същата седмица, когато се установи, че е 22 мм. Преглеждащия ме лекар беше категоричен, че няма да мога да износя бебето си, но напук на всичко, сега моето момченце е на 5 месеца. Роди се нормално в 38та седмица. Така, че споко, с лежане, спокойствие, правилни лекарства и малко късмет, всичко ще е ОК.

# 141
ina_hf, леле как са те стреснали. Аз съм с 18мм от 26г.с. и ме уверяват лекарите, че ако наистина почивам ще мога да го износя.

# 142
  • Пловдив
Ама какви са тези лекари!  #2gunfire Как може така да стресират една бременна. Аз съм със скъсена шийка от 20г.с., но и двамата лекари, които ме гледаха не са изразили грам съмнение, че всичко ще бъде наред. Аз съм само на магнерот 3х2 и но-шпа при нужда. Вече съм 32г.с. и с повече почивка удържам фронта засега. По-скоро аз сама си се шашкам, четейки информация в нета.

# 143
Благодаря за споделеното. Нямам амбулаторен лист от прегледа.
То лекарят и нищо не каза за почивка. Каза само, че е важно да си пия редовно лекарствата, че да "го изтикаме колкото може по-натам". Ако не бях седнала да прочета нещо в интернет сигурно нямаше и да разбера, че не е добре да вдигам на ръце 11 килограмовото си първо дете.

# 144
ina_hf, леле как са те стреснали. Аз съм с 18мм от 26г.с. и ме уверяват лекарите, че ако наистина почивам ще мога да го износя.
Моята доки си беше супер спокойна и голям оптимист и ме уверяваше, че всичко ще бъде наред, но лекаря при когото ме изпрати за фетална морфология, направо ми беше изкарал акъла. Непрекъснато повтаряше, че всичко с бебчето е наред, но няма да мога да го износя. Беше ужасно да го чуя Cry

# 145
  • София
Момичета,освен почивка,трябва да опитате да сте максимално спокойни.Хубавата новина е че нямате контракции,почивайте и вярвайте че ще успеете.
 Мен от напрежението ме поизбави една книжка за оцветяване за възрастни.Драсках си я в легнало положение.Такова кълбо от нерви бях,че нито можех да чета,нито телввизия да гледам,само.книжката помагаше.
https://m.helikon.bg/196522-Изгубен-океан.-Приключение-с-цветове-и-багри.html

# 146
Здравейте! Включвам се и аз в темата със скъсените шийки. В 24 г.с съм и следващата седмица ми предстои серклаж, защото според моя доктор няма да изкарам до 30 г.с, ако не се постави. Иначе лежа през цялото време и пия хапчета, които явно не ми помагат особено. Стискам палци на всички  Hug

# 147
Здравей, Anityyyy,
Пожелавам ти поне до 36-37г.с да износиш бебето си Simple Smile.
Твоята шийка с каква дължина е, че се налага серклаж и къде ще ти го правят? Какви лекарства приемаш?

# 148
Благодаря много! И аз се надявам да изкарам до тези седмици, но си е божа работа. Серклажът ще го правя в АГ Селена, защото там си следя бременността. Шийката миналата седмица на ФМ ми я измериха 3,4 см, вчера не разбрах докторът колко я измери, защото имам няколко цифри, но май 2,9 см. Проблемът е, че шийката ми е мека и имам 1 см разкритие, та си мисля, че може би затова се налага серклажът. Ако някой е по-запознат нека сподели.

# 149
  • София
Anityyyy,моят серклаж е слаган в 21 седмица на шийка 2 см,мека и отворена отгоре.Ако не бяха силните контракции зареди които ми изтекоха водите в 33 седмица щях да изкарам до края

Общи условия

Активация на акаунт