Лежащи мами-39

• 78 075
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Минавам само да се отчета: докторът беше учуден, че съм получила такава контракция, дори ме пита дали не са черва и да се бъркам, ама не. Стягането беше много ниско долу, малко вдясно.
Питах го на този етап докъде стига и той ми показа пъпа - стана ми много странно, аз някъде бях чела 2 пръста под пъпа, но явно съм се объркала. На мен стяганията са ми точно 2/3 пръста под пъпа, над срамната кост (най-често) и отстрани... Пиша, ако и вие сте се чудели в 20-та седмица Simple Smile
Каза че не трябва да са болезнени контракциите, ама аз това си го знаех, затова отидох. За другите ми каза просто да спра да ги броя, че повечето вече съм ги правела на нервна почва. Каза да не лежа много, защото като разбра откога съм на легло (от трансфера, който беше края на октомври) и реши, че психиката ми вече се бъгва на голямо.

При следващи болки се съгласи да ме приеме, сега съм била в малка седмица и нямало много какво да направят повече - магнезий само на системи, а аз от него не се влияя въобще.

Стана малко дълго, дано нещо от него е полезно и за вас. Искрено се моля да успея поне седмица без доктор! Дано.

П.С. На мен в ЖК ми казаха да си взема пастили на доктор Бах за успокоение, но чета че капките много повече въздействали. Ще пробвам и ще пиша после.

# 661
Хей Simple Smile. Докторът ти знае ли, че не се влияеш от магнезиеви препарати, тъй като има едно лекарство, което уж е по-силно, но обикновено го слагат под лекарски контрол в болница заради сърцето? Бъди спокойна и дано изкараш седмичката без проблеми Simple Smile

# 662
Минавам само да се отчета: докторът беше учуден, че съм получила такава контракция, дори ме пита дали не са черва и да се бъркам, ама не. Стягането беше много ниско долу, малко вдясно.
Питах го на този етап докъде стига и той ми показа пъпа - стана ми много странно, аз някъде бях чела 2 пръста под пъпа, но явно съм се объркала. На мен стяганията са ми точно 2/3 пръста под пъпа, над срамната кост (най-често) и отстрани... Пиша, ако и вие сте се чудели в 20-та седмица Simple Smile
Каза че не трябва да са болезнени контракциите, ама аз това си го знаех, затова отидох. За другите ми каза просто да спра да ги броя, че повечето вече съм ги правела на нервна почва. Каза да не лежа много, защото като разбра откога съм на легло (от трансфера, който беше края на октомври) и реши, че психиката ми вече се бъгва на голямо.

При следващи болки се съгласи да ме приеме, сега съм била в малка седмица и нямало много какво да направят повече - магнезий само на системи, а аз от него не се влияя въобще.

Стана малко дълго, дано нещо от него е полезно и за вас. Искрено се моля да успея поне седмица без доктор! Дано.

П.С. На мен в ЖК ми казаха да си взема пастили на доктор Бах за успокоение, но чета че капките много повече въздействали. Ще пробвам и ще пиша после.

При теб може да е било обикновени крампи на коремните мускули, не всичко по корема е матката, особено такива частични и аз съм имала - не целия корем, ами някакъв сектор. Ако не ти действа магнезия венозно - пробвай външно обтриване на участъците.

# 663
Здравейте мили много отдавна не влизам но ето,че днес докато приспивам моето съкровище Ема реших все пак да си спомня старите дни. Мили мой чета ви и ми се плаче... разбирам ви всички до болка аз изкарах моята бременност много трудно и от 7 месец на татък не съм ставала от леглото но като казвам не съм ставала имам впедвид буквално 24\7 АГ ми забрани всякакво движение. И аз като някой от вас имам 2 аборта единия в 18 седмица ,много тежко го изживях през много мъки минахме с моя мъж за да успея да донося дъщеря си, бях всеки ден на инжекций бях със скъсена шийка, контракций ,който така и не овладяхме до края и още куп други неща. Връщайки се назад във времето не мога да повярвам , че съм  успяла....толкова съм благодарна на господ. На 23 октомври във 38г.с и 5 ден във 09.05ч. се появи лбовта на живота ми найстина е вярно ,че като видиш детето си и забравяш всичката болка мога да кажа беше любов от пръв поглед моето 3800 килограмово шиши запълни всички дупки в живота ми и ме накара да забравя за всичката мъка изживяна преди това. Затова мили бъдете силни молете се вярвайте и бъдете абсолютно сиг ,че ще успеете вашите бебенца имат нужда от вашата сила за да успеят помогнете им ! Бъдете мами от сега и си представяйте как прекарвате времето си с тях на мен това много ми помогна. Прегръщам ви и ви желая здрави и доносени бебенца на финал.

# 664
Здравей, eleq! Simple Smile
Благодаря ти за положителните емоции, радвам се, че при теб всичко е било с щастлив край!
Аз днес бях на доктор все пак...обясни ми, че това, което уж е тръгнало да се отваря го държат някакви мускули и пръстени...добави ми и диаспорал към другите хапчета. Засега не казва болница, ще се надявам и ще си лежа... пътуването беше отврат буци, бабуни-уж лежах на седалката, ама ме преболява кръста...другата седмица ще ми вземат и секрет, че да сме спокойни. Аз още от началото имах едно течение- всякакви изследвания бяха чисти- дори и декември като лежах в болница и ми вземаха цервикален секрет... ПС нямам бактерии в урината епителни клетки са 5-7 при 15 на поле, левкоцити 9-10 при 4 на поле, има ли нещо притеснително според вас момичета? Ще прикача снимка. Забравихме резултатите вкъщи заради притеснението, съжалявам, че ви питам...
И сега пак съм притеснена до 8-ми ще се чудя и притеснявам дано нищо не е станало от тия пътувания Sad
Вие как сте?

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 21:11 от Iva G

# 665
Iva G, не се притеснявай за пътуването. Аз първите три месеца бях така всеки път докато съм в колата (живея на 20 км от София) и мъжът ми се шегуваше, че няма страшно, бебето няма да изпадне. После почнах като теб за друго да се притеснявам, но няма как - дупка до дупка и павета до болницата. Взимай нош-па предварително и не го мисли.

За изследванията: аз бих си пуснала и стерилна урина за всеки случай. Всъщност всеки път го правя вече с обикновената, за да съм спокойна, че имах и оплаквания и сега пия Уринал Акут.
По същия начин съм и с кръвните - пускам всеки път и CRP, защото левкоцитите ми са завишени (при теб са си ОК), за да съм спокойна, че не е инфекция, а физиологично завишение от бременността.
 И последно да те успокоя за течението: два пъти пускам вече микробиология заради него, защото при мен е не само завишено, а и много воднисто (никога не съм имала подобно) и дори жълтеникаво. Докторите казват, че е заради Утрогестана, защото всичко е ОК с изследванията.
Спомням си че преди кръвния тест почнах да получавам такова течение и си помислих, че сигурно съм бременна, защото аз нямам обикновено никакво дори, затова гледам вече да не му обръщам внимание, в случай че други оплаквания няма Simple Smile

# 666
Хей Simple Smile благодаря за изчерпателния отговор 😘 Първо- честита Баба Марта на всички вече родили и на всички трепетно очакващи бебченца! Нека сме живи и здрави най-вече, всичко друго е поправимо! 😘
Аз профилактично си пия уринал или нещо, което е подобно, че тази система ми е по-чувствителна. Може сега като
Ми правят изследвания да си донеса и стерилна урина за всеки случай. На мен докторът ми каза, че се отделял прогестерон повече мисля и затова се увеличавало течението, но иска да види да не е патологично.
Относно пътуването и ние сме на около 20км от града и сега както никой не чисти е мале мила, Хаха, и аз все мисля, че ще родя, Хаха.
Радвам се, че тук поне малко се успокояваме, защото иначе с това лежане цял ден и лоши мисли няма как да стане Simple Smile

# 667
Аз не се повлиявам от вливките в болницата.3 банки по 24ч и нищо......Шийката си седи отворена и се държи само на конец.Търся доктор в Майчин дом ако някой може да ме насочи ще съм благодарна.

# 668
Мариелка, МД в София ли? Ако да, моля те помоли да те прегледа доктор - Дяволов. Там ли си още?

# 669
Да за София,лошото е че днес ме изписаха от др болница.Благодаря за съвета.

# 670
Отивай в МД или в Токуда. Струва ми се опасно да те изпишат в такова състояние. Контракции имаш ли?

# 671
Нямам представа .Нищо не усещам ,никога не съм имала стягания и втвърдявания.На ехо се вижда само как черно пронстранство става ту сив,ту черно демек се отваря шийката до конец.

# 672
Оф, чакай, че обърках всички момичета и си помислих че ти си с разкритие, а ти си всъщност със серклаж. Няма страшно, той серклажа е затова сложен,  защото шийката е слаба и не издържа. Само трябва да лежиш и да си пиеш лекарствата. Ако имаш контракции - звъниш на лекаря и ако той каже - в болницата. И аз съм със серклаж и моята докторка каза, че със серклажа контракциите се усещали..

# 673
Момичета, имам един въпрос към вас. В понеделник съм на лекар и дотогава няма как да се обадя.
От два, три дни усещам лека болка в свивките на краката отстрани, както и лека болка в кръста, която се появява за малко и изчезва. Това контракции ли са? Не са постоянни, но идват често за малко и си отиват. Понякога може и час да ме държи.
Чувала съм, че трябва да е менструална болка, ако са контракции, но не мисля че това усещам. И ако е такава, къде точно се усеща болката, ниско долу от двете страни или по средата? ОФФ, дано съм успяла да обясня

# 674
Момичета, имам един въпрос към вас. В понеделник съм на лекар и дотогава няма как да се обадя.
От два, три дни усещам лека болка в свивките на краката отстрани, както и лека болка в кръста, която се появява за малко и изчезва. Това контракции ли са? Не са постоянни, но идват често за малко и си отиват. Понякога може и час да ме държи.
Чувала съм, че трябва да е менструална болка, ако са контракции, но не мисля че това усещам. И ако е такава, къде точно се усеща болката, ниско долу от двете страни или по средата? ОФФ, дано съм успяла да обясня
Имам абсолютно същите усещания. Надявам се не са контракции. Принципно от пети месец още съм с Бракстън Хикс контракции, не болезнени. Тях си ги усещам. Матката се втвърдява и става на камък, но болка няма. Сега не правя връзка между втвърдяването и болката. Във вторник съм на тонове и на лекар и предполагам, че ще стане ясно какво е това.

Общи условия

Активация на акаунт