Лежащи мами-39

• 78 065
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
А,  колко см е била преди бременността?  Моята шийка се оказа физиологично по-къса -  3, 67 мерена с вагинален ехограф.  По време на бременността в 25 г. с.  шийката ми беше 25 мм и изкарах до 35 г. с.  без серклаж. Лежах,  пиех си лекарствата и на системи бях,  но заради контракциите.  Ако имаш притеснения,  те съветвам да се консултираш с д-р Христов в  " Надежда". Успех!

# 691
Моята от 20 г.с е 1.5 см с вклинен мехур.
 Плашещо,нали?
С лежане и 3x2 магнерот,вече съм в 33+2.Надявам се да стигна и до 36 г.с 🤗 Трудно е,но аз взех много но сериозно нещата.Не съм се изкушила нито на кафе да отида,нито до магазина.Лекарите не ми даваха надежда,давах надежда аз на тях,че ще си я износя.Така,че имайте вяра и ставайте само до банята.Заслужава си Heart

# 692
Маята беше над 3см.Искам да попитам дали има мама която лежи или е лежала за задържане в Надежда
Аз лежах за задържане в 13г.с.

# 693
  • Варна
Роди се 2,400 кг,  дишаше сам,  оставиха го под кислородна палатка едно денонощие -  за всеки случай.  Още от 26 г. с.  започнахме КК терапия през 2 седмици по 3 инжекции Дексаметазон,  очакваха лекарите да родя много по-рано. Ставах само за бърз душ и прегледи,  сега се подготвям за следваща бременност Simple Smile

# 694
Роди се 2,400 кг,  дишаше сам,  оставиха го под кислородна палатка едно денонощие -  за всеки случай.  Още от 26 г. с.  започнахме КК терапия през 2 седмици по 3 инжекции Дексаметазон,  очакваха лекарите да родя много по-рано. Ставах само за бърз душ и прегледи,  сега се подготвям за следваща бременност Simple Smile
Мерси за отговора!
Нека тази бременност Ви бъде лека и безпроблемна Heart
 Аз дали да не говоря с лекарите за кортикостероидна терапия?

# 695
Arven, поради скъсена шийка ли роди преждевременно, или имаше други проблеми?

# 696
  • Варна
Алмира,  отлепи ми се плацентата за това трябваше да родя със спешно секцио,  не мисля,  че беше заради шийката.  Да,  тя се скъси в 25 г. с., но аз от началото на бременността бях с постоянни,  болезнени контракции,  които се повлияваха леко само от Кормагнезин и Гинипрал... 
Галина,  лекар трябва да прецени за КК терапия.  Няма страшно,  още малко ти е останало Simple Smile  Не съм бременна все още,  но благодаря за пожеланието!

# 697
Arven , би ли написала името на следящия АГ на толкова рискова бременност ?

# 698
  • Варна
Ако ме беше питала преди няколко години,  щях да го препоръчам,  но не и сега...  Благодарна съм на АГ-който ме следи,  даже много,  но се оказа,  че е допуснал големи пропуски при мен.  Неоткрита тромбофилия,  а имах ясни индикации за нея ( след раждането сама отидох да се изследвам и всичко лъсна... ),  още по плацентарния протеин,  който се изследва на БХС си е личало,  че има проблем,  но не е имало кой да го види и т.н. Важното е,  че сме живи и здрави!  Simple Smile

# 699
Как сте, момичета? Гледам, че доста сте писали от последното ми влизане. Аз съм в 25та седмица, с постоянни контракции от към 14-та:/ Вече нервите ми не издържат, два пъти лежах в болница без особен резултат. При последния преглед шийката беше започнала да се скъсява от 4см. е станала на 3см и това страшно много ме сдуха. Аг постоянно ми казват, че няма нужда от нищо друго освен магнезий, сама бях започнала утрогестан, след като ми го спряха, но няколко аг бяха категорични, че няма нужда. Сега пак съм в паника, лежа почти постоянно, само от време на време излизам за малко. Ще си самоназначавам Утрогестан, ама се чудя пак каква доза, вагинално ли? На някой да са му го предписали пак в по-късни седмици? Иначе си пийвам магнерот 3 или 4х2. Бях преди това на магнерич, диаспорал, кормагнезин по болниците и пак ефект нулев....

# 700
Здравейте, и аз съм тук, но нямам настроение дори да пиша... утре съм на преглед и ми е притеснено. Сега ми се иска да стигна поне 28гс а съм едва в 26и3. Времето пък изобщо не минава, не ми се гледа и прави нищо Sad. Съжалявам за ужасния пост, но около мен няма много кой да ме разбере. Пазете се и стискайте кълки Simple Smile

# 701
Здравейте и от мен,

усилиха се страшно много контракциите, вече дори половин час не мога да изкарам легнала.
Снощи съм заспала в седнало положение, но така пък постоянно се притеснявам за шийката.
В крайна сметка реших, че най-важното е да има по-малко контракции, защото именно те скъсяват и сега седя по цял ден и цяла вечер - така са много по-малко.
Освен това и някакви спазми в кръста за няма и минута ми се появяват постоянно, та си мисля че и това са контракции, какво мислите?

Момичета, не може да няма нищо друго освен магнезий и нош-па... и моя лекар каза че само това имало като вариант и затова нямало смисъл да влизам в болница - там също само магнезий могат да ми вливат, който на мен явно не ми действа също като на вас.
Защо не не изписват и други лекарства? Как иначе ще стигнем до безопасните седмици?
Не разбирам наистина... ще ходя май отново другата седмица на лекар, да видим...

# 702
  Моми4ета , какви са ви контракциите болезнени или само стягане ?       Има и други лекарства за тях ,като Гинепрал , Салбутанол ,Корифар ретард . Не всеки лекар ги предписва .Гинепрала може да влеете в болница , на таблетки го няма .

# 703
Jaltur, моите са или силно стягане на цялата матка без болка или стягане само на определено място в матката с неприятно напрежение в кръста. Вторите ме притесняват повече, защото съм чувала че не трябва да има никакво друго усещане освен стягането.
Аз почвам да си мисля, че понеже съм само 21-ва седмица, затова не ми изписват нещо силно, дали е така? 

# 704
Провери микробиологията , имаш ли серклаж ?Отиди при Христов от Надежда да ти предпише нещо друго освен магнезии .

Общи условия

Активация на акаунт