Барселона - тема 8

• 131 070
  • 886
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, във връзка с транспорта от летището до Барселона- казаха ни,че най-евтино е с автобус 46. Билет се купува вътре в автобуса, 2.15 евро. Купихме Т10 от метрото и успяхме да го използваме. Директно до Площад Еспаня пътувахме за 1 евро. Сладоледът им е страхотен, кроасаните също. Препоръчвам за хапване пазара Ла Бокерия.

# 181
  • София
Привет!
Бихте ли ми казали как да стиган/ по възможност с лифт или фуникуляр/ от Побле Еспаньол до Барселонета?
тура ще завърши в испанското село и ми се иска да пробвам някой от въздушните им транспорти, но не ми се качва до замъка Монтджуик.

От Побле Еспаньол с автобус 150 в посока Монтжуик (не се качвате чак до крепостта) до спирка Pl Dante. Оттам ще походите малко до хотел Мирамар - под него е станцията Teleférico Del Puerto, откъдето може да вземете телеферик до Барселонета.
Аз не открих друг начин навремето и нещо не се вдъхнових особено да се възползваме от въздушния транспорт. Simple Smile

# 182

Някой спомена,че би могло много да е ветровито,защото е близо до вода..така ли е?Ветровито ли е в Барселона?
Какво специфично и задължително ще ми пропоръчате да опитаме за хапване?
Кои са актуалните супермаркети там?

Не мисля, че е особено ветровито

От супермаркетите се сещам за Mercadona, Carefour и едни нови за мен - Eroski
В моловете на El Corte ingles също има супермаркет обикновено на подземния етаж

# 183
50% online tickets
Buy your tickets with 50% discount. Until June 30th!
за Зоо-то  Peace

# 184
Привет!
Бихте ли ми казали как да стиган/ по възможност с лифт или фуникуляр/ от Побле Еспаньол до Барселонета?
тура ще завърши в испанското село и ми се иска да пробвам някой от въздушните им транспорти, но не ми се качва до замъка Монтджуик.

От Побле Еспаньол с автобус 150 в посока Монтжуик (не се качвате чак до крепостта) до спирка Pl Dante. Оттам ще походите малко до хотел Мирамар - под него е станцията Teleférico Del Puerto, откъдето може да вземете телеферик до Барселонета.
Аз не открих друг начин навремето и нещо не се вдъхнових особено да се възползваме от въздушния транспорт. Simple Smile
Мерси, Vivi. Ще вземеш да ме разкандардисаш.

# 185
Здравейте,
имам едно питане, защото не съм сигурна, че съм разбрала правилно. Става дума за късното настаняване, което след определен час се заплаща сума между 20 и 50евро, но въпроса ми е тази такса е за целия апартамент или е на човек? Ако е за цялото помещение е поносимо, но ако е на човек става малко кофти, особено с късния час на пристига на уиз-а. Ако може някой да ми разясни ще съм много благодарна Simple Smile

# 186
  • София
За целия апартамент е таксата, не е на човек.

# 187
За целия апартамент е таксата, не е на човек.

Ако наистина е така е супер, че има няколко готини апартамента Simple Smile Не съм ходила до сега и за това реших да питам тук вас, които сте ходили

# 188
Използвал ли е някой Locker на площад Каталуния? Всеки куфар в отделна касетка или 2-3 в една голяма?

Има различни размери касетки, за 1,3, 5 куфара. http://lockerbarcelona.com/shop/

Здравейте, как става запазването на касетка предварително, т.е. заплаща се веднага по електронен път или ще ми издадат ваучер, който трябва да заплатя на място? Ако имате информация, моля да споделите. Ние ще пътуваме трима души, всеки с по един среден куфар. Затова въпросът ми беше дали може да сложим трите куфара в една касетка.

# 189
  • В Града на липите
Hug Здравейте,мили дами!Времето лети и моето пътешествие чука на вратата.Преди да тръгна имам няколко   въпросчета към Вас и ще съм благодарна!
Някой спомена,че би могло много да е ветровито,защото е близо до вода..така ли е?Ветровито ли е в Барселона?
Какво специфично и задължително ще ми пропоръчате да опитаме за хапване?
Кои са актуалните супермаркети там?
Към колко часа се ходи в баровете с тапас?
Разстоянието от гарата Сант с влаковете  до метрото голямо ли е?
Благодаря Ви! Heart Eyes

Преди седмица се върнахме и беше доста горещо. Хванах тен само от улиците. Подухваше на туристическия бус, но съвсем притяно Simple Smile
В супермаркетите никак не е скъпо, водата 0,500 беше 0,17 цента, виното и то направо без пари Simple Smile Купувахме доста плодове и сладолед и бяха на съвсем прилични цени. Има един сладолед с дулсе де лече, мога да го ям нон стоп.
За храна, каквото и да опитате всичко има вкус на току що уловено. Влюбих се в сангрията и тапасите. От рибата и морските дарове всичко ми хареса. Сега търся из нета рецепта за сангрия Simple Smile
Тапас баровете обикновено бяха препълнени още преди 8 и много трудно намирахме свободна маса.
А заседне ли се в тях, се седи часове Simple Smile

п.п. Горещо препоръчвам апартамента с три спални в който бяхме отседнали. Ако някой си търси такъв Simple Smile
Иначе за наш лош късмет, таксиметровите шофьори в Барселона решиха да стачкуват точно в деня на тръгването ни и трансфера ни отпадна, та се наложи да ходим с влак до летището. Ползвахме картите Т10 и за влака и за метрото, та поне не плащахме двойно Simple Smile Не ми се стори голямо разстоянието от площад Испания до гара Сантс. Няколко спирки -5 или 6. Обаче на много места няма ескалатори и си е голямо изпитание сурненето на куфарите по стълбите.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 16:37 от hrissi_sz

# 190
  • Пловдив
За вятъра да кажа, че на моменти си е доста неприятен. Особено като е облачно си е направо студено. Времето се сменя много често тия дни. Миналия ден ни хвана здрав порой, а бяхме излязли без чадъри. Днес е страшна жега.

# 191

п.п. Горещо препоръчвам апартамента с три спални в който бяхме отседнали. Ако някой си търси такъв Simple Smile

Ние ще бъдем именно в този апартамент, може ли да споделиш как беше Wink

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 20:34 от cybereyess

# 192
# 193
  • В Града на липите
Ние ще бъдем именно в този апартамент, може ли да споделиш как беше Wink

Ами първо е близо до всичко. Simple Smile накъдето и да тръгнете, дали към Рамбла, Фонтаните, Монжуик... Все 15-тина минути пеша. Надолу по-улицата има една перпендикулярна, Carrer de Blai, цялата с ресторанти и тапас барове. Този, точно на ъгъла е с най-вкусните и разнообразни тапаси. 1 евро броя. Simple Smile трупаш в чинията и после броят клечките Simple Smile
За апартамента. Най-хубавото е, този вътрешен двор, който ще е само за вас. Сутрин до десет пиехме кафе там. Simple Smile кухнята е нова, и явно никой не я ползва. Има всичко. Посуда, прибори, уреди. Съдомиялнята и пералнята ползвахме само. Има прах за пране и таблетки за съдомиялнята. Кафемашината е за шварц кафе, но няма филтър. Ако ще я ползвате, вземете си няколко хартиени Simple Smile има термокана и микровълнова. Баните са две, но имаше проблем с по-малката. Течеше само гореща вода. Може да кажете на симпатичния испанец, който ще ви чака. Беше чисто и достатъчно просторно, макар че не стояхме много там. Предимно в двора Simple Smile и за кафе и за вино. Спалните са малки, но за нас не беше проблем.
И за късмет горещата вода, никога не свършваше. Simple Smile
Има ютия, простири... Метрото е на няколко минути, до едно площадтче на което имаше някакъв бар, който прилича на Мулен Руж. Точно преди да излезете на него в ляво на улицата има супермаркет, който работи до 11 вечерта и е доста евтин. Simple Smile ако имаш още въпроси, питай?
Ще потърся снимка на тапас бара, че наистина си струва. И на тази улица беше доста по-евтино за хранене, отколкото на Рамбла и в Готическия, където платихме почти двойно Simple Smile
П.п. Квартала е съвсем безопасен. Не сме се прибирали преди един вечерта, все пеша и не сме имали никакви проблеми. Като бяхме само женска компания Simple Smile
Името на тапас бара беше нещо като Pepe и точно срещу него имаше един друг с маси като бъчви.
Това съм снимала от апартамента само:
http://prikachi.com/images.php?images/727/9136727W.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/729/9136729t.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/731/9136731k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/732/9136732D.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/733/9136733x.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/738/9136738b.jpg

Има уай фай, но е слабичък Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 23:11 от hrissi_sz

# 194
  • Benelux / Varna
Вярно е за билетите до летището. От скоро е,защото единия ден влязохме с Т10 и хванахме R2 до една гара до парка  а днес не успяхме да влезем на платформата за R2 до летището. Връшаше се билетчето и преградите не се отваряха. Като попитах защо, ми отговориха че не важат. На място купихме 2 нови билетчета по 4 евро и нещо бяха до летището.

Общи условия

Активация на акаунт