Барселона - тема 8

• 131 053
  • 886
  •   1
Отговори
# 165
Какво се гледа в неплатената част и какво в платената? Като наследник на  бай Ганьо да попитам
може ли да се задоволим само с неплатената част?
Неплатената част е приятен зелен парк с прословутите "тунелчета" Simple Smile
Платената част се разглежда точно за 15 - 20 минути, включително и с времето за няколко снимки на захарните къщички, саламандъра и терасата.
Зависи какво ви впечатлява. Слушала съм коментари от "Уау!"до "и за това ми взеха пари?!?"
Simple Smile

# 166
Какво се гледа в неплатената част и какво в платената? Като наследник на  бай Ганьо да попитам
може ли да се задоволим само с неплатената част?
Неплатената част е приятен зелен парк с прословутите "тунелчета" Simple Smile
Платената част се разглежда точно за 15 - 20 минути, включително и с времето за няколко снимки на захарните къщички, саламандъра и терасата.
Зависи какво ви впечатлява. Слушала съм коментари от "Уау!"до "и за това ми взеха пари?!?"
Simple Smile
На фона на всички такси за входове Парк Гюел е с една от най-ниските цени и при толкова евра за входове поне според мен от него не е добра идея да се спести и си струва да се разгледа

# 167
Съгласна. На мен паркът ми хареса!
За сравнение - ако трябваше да се лиша от едно посещение - щеше да е Casa Batlo. Имах по-големи очаквания.

# 168
Това е  в платената част

това безплатната

и двете си струват, на мен даже безплатната ми харесва повече, защото можеш да седнеш на спокойствие, винаги има музиканти и не е такава лудница...
платената се вижда сравнително добре и отвън....

# 169
Здравейте, може ли някой да потвърди или отхвърли тази информация от 14.05

Важна информация от тази седмица: билети T1, T10, и Bonotren вече не важат за транспорт до летището. Пътуването от/до там струва EUR 4.10 с всички превозни средства. Не купувайте билет за 10 пътувания с влак (Bonotren) от автоматите на летището - ще бъдете таксувани около EUR 27 вместо обичайните EUR 8.95/14.35 за първа/втора зона.

# 170
Споделете нещо за "рицарската вечер"  - какво включва, интересен ли е спектакъла ?

# 171

Важна информация от тази седмица: билети T1, T10, и Bonotren вече не важат за транспорт до летището. Пътуването от/до там струва EUR 4.10 с всички превозни средства. Не купувайте билет за 10 пътувания с влак (Bonotren) от автоматите на летището - ще бъдете таксувани около EUR 27 вместо обичайните EUR 8.95/14.35 за първа/втора зона.
От къде е тази информация ?

# 172
Това е коментар от интернет

Дори на сайта на община Барселона стои старата информация.
На автоматите на летището директно ти дава по-висока цена, а на тези в центъра на основния екран са нарисувани "билети, които не важат за пътуване до летището".

# 173
Дано някой, който е там  в момента или отива скоро да сподели информация  Wink

# 174
  • На планетата Земя
Здравейте! Проучвам билетите за Саграда Фамилия, мисля да купя от тези с вход, аудиогайд и изкачване на двете кули. За двете кули ми предлага часове за изкачването. Посъветвайте ме какъв диапазон да оставя между двете, за да ни стигне времето. Също сутрин ли е по-добре (заради температурите) или вечер (когато може би слънцето ще е в по-подходящо положение за снимки).

# 175

Мисля, че е грешка.
На 30.05 си отидохме до летището с влак R5 и използвахме билетите от Т-70/30.

# 176
2.До Тибидабо мисля да стигна така FGC(S1 или S2) до станция Peu del Funicular, вземате Funicular de Vallvidrera до станция Vallvidrera superior и се прехвърляте на автобус 111. Притесняваме, че за обратния маршрут гугъла не включва 111 а дава пеша до станция Vallvidrera superior

Автобус 111 спира точно до фуникуляра и в двете посоки. Минава през 30 мин.
За любителите на ходенето, вместо да се чака автобуса, за 20-30 мин. се стига до църквата и е много приятно.

# 177
Използвал ли е някой Locker на площад Каталуния? Всеки куфар в отделна касетка или 2-3 в една голяма?

Има различни размери касетки, за 1,3, 5 куфара. http://lockerbarcelona.com/shop/

# 178
 Hug Здравейте,мили дами!Времето лети и моето пътешествие чука на вратата.Преди да тръгна имам няколко   въпросчета към Вас и ще съм благодарна!
Някой спомена,че би могло много да е ветровито,защото е близо до вода..така ли е?Ветровито ли е в Барселона?
Какво специфично и задължително ще ми пропоръчате да опитаме за хапване?
Кои са актуалните супермаркети там?
Към колко часа се ходи в баровете с тапас?
Разстоянието от гарата Сант с влаковете  до метрото голямо ли е?
Благодаря Ви! Heart Eyes

# 179
Привет!
Бихте ли ми казали как да стиган/ по възможност с лифт или фуникуляр/ от Побле Еспаньол до Барселонета?
тура ще завърши в испанското село и ми се иска да пробвам някой от въздушните им транспорти, но не ми се качва до замъка Монтджуик.

Общи условия

Активация на акаунт