Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 62

• 88 786
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, утре ми предстои офис хистероскопия, която е с диагностична цел, но ако се установят сраствания, ще се изрежат по време на самата манипулация. Това без упойка ли се прави? Не попитах. Имам в мен две свещички профенид, останаха ми от цветната снимка, мисля да си сложа едната сутринта и едната след манипулацията и да се върна на работа, надявам се да нямам болки. Забравих да попитам също проблем ли е да се лети със самолет на другия ден. Моля ви, споделете някакъв опит!  bouquet

# 376
Хоуп, офисната е без упойка, иначе щяха да ти кажат да си гладна/жадна за изследвания. Вечерта слагаш свещичка профенид, сутринта преди манипулацията също. Минава за 10-15 минути.
За пътуването- не виждам пречка, ако се чувстваш добре, аз след моята имах леки болки като при цикъл.

# 377
Благодаря ти!  bouquet

Дано всичко е наред. При теб наложи ли се да изрязват сраствания?

# 378
Благодаря ти!  bouquet

Дано всичко е наред. При теб наложи ли се да изрязват сраствания?
Нямаше нищо за рязане, док се усъмни да няма преграда, но се оказа, че кухината ми е по-малка и малко я разшири с ножица, не беше приятно, но се изтърпява  Wink

# 379
  • Sofia
След няколко прегледа при един гинеколог накрая се стигна до там, че трябва да посетя клиника Надежда, защото там са специалисти, точно по моя проблем, а именно според моя гинеколог - липса на овулация, малки яйчници. Бях на противозачатъчни 2 год и според него сега са заспали и не функционират сами. Преди години имах проблеми с цикъла и хормоните, стимулираха ме в Св Лазар, инжекции лекарства, беше ад - с времето се оправиха уж и почнах противозачатъяни. Сега искаме бебе, спрях противозачатъчнит, но цикъл нямаше и стимулирахме с Оргаментрил - дойде НЕЩО за 2 дена- последва преглед и нямаше овулация. Док каза, че не бил специалист и да ходя в Щерев или Малинов или Надежда. Тази седмица съм на преглед в Надежда при д-р Атанасова

Въпросите са ми - имате ли мнение за д-р Атанасова?

Случвало ли ви се е нещо такова - тънка лигавица, малки яйчници, липса на овулация.
Какво е лечението на тези неща. Много съм се притеснила Sad

Благодаря ви предварително!

# 380
Може и да са професионалисти, но аз за съжаление не съм доволна от отношението на др.Персенска от клиника Надежда. Исках да бъда при др. Стаменов, но така или иначе ми казаха, че те заедно с др. Персенска работят в екип. Имам една направена инсеминация в клиниката през 2016-та година, без дори да ми е проверена проходимостта на маточните тръби. После в друга клиника, разбрах, че това е задължително да се провери, преди инсеминация. В противен случай ако има проблем с тръбите, логично е, че няма как да настъпи бременност и е безмислено да се прави инсеминация. Но процедурата си я плащаш…. Нямам нищо против, бяхме готови да плащаме колкото е необходимо. БОЛНО МИ Е, че се разочаровах толкова, защото срещнах много положителни отзиви преди да ги посетя и именно заради тези отзиви взех и това свое решение и чахах цяла година, докато най-накрая ми дойде, така дългоочаквания час за първичен преглед. Аз изобщо не се съмнявах, че това е нашето място, но уви. Освен това, искайки да задам някой въпрос, просто да попитам нещо, тъй като няма как всичко да ми е ясно, др. Персенска ми отговори цитирам “Довиждане, приятен ден Ви желая" ( това беше малко преди инсеминацията и още тогава трябваше да ми "светне лампичката", че това не е моето място).Е питам се: Нормално ли е това, да ти бъде отговорено по такъв начин?!? Наистина съжалявам, не казвам, че с всички хора се държат така, аз просто споделям моя опит. ЖАЛКО!!! Понякога и най-добрите специалисти се самозабравят.... Съжалявам за средствата, които похарчихме там, но повече и за здравето ми и за стимулацията която се прави преди инсеминация и за отношението….. По-скоро липсата на такова!!!

# 381
  • София
Напоследък много негативни коментари за " Надежда"...  Confused

# 382
Много странно. Винаги ми е отговаряла и обяснявала Персенска за всичко, което съм питала. Някак ми звучи все едно, че не е разбрала, че искаш да зададеш въпрос.
За тръбите също ми е странно. ЦС беше първото, което ме накара да направя, въпреки че аз бях за донорско ин витро. Само че тя ми обясни, че ако има проблем с тръбите може да не се получи имплантацията на ембриона, нищо, че тръбите не играят роля.

# 383
  • София
И за мен е странно, първото нещо, което искаше да направим е "цветна снимка". Без нея нямало смисъл да правим каквото и за било + да повторя щитовидните хормони и да направя консултация с ендокринолог

# 384
Много странно. Винаги ми е отговаряла и обяснявала Персенска за всичко, което съм питала. Някак ми звучи все едно, че не е разбрала, че искаш да зададеш въпрос.
За тръбите също ми е странно. ЦС беше първото, което ме накара да направя, въпреки че аз бях за донорско ин витро. Само че тя ми обясни, че ако има проблем с тръбите може да не се получи имплантацията на ембриона, нищо, че тръбите не играят роля.

Как няма да разбере, че искам да я попитам нещо, просто отвън чакаха много хора, имаше някакво забавяне и тя гледаше по-бързо да ме отпрати. Някак си всичко беше като на конвейр, без никакво лично отношение, каквото изисква най-малкото една хуманна професия. Аз я попитах не трябва ли да видим маточните тръби, преди инсеминацията, тя "врътна леко глава" извинявам се за израза и нищо не каза. Някаква помощничка която е при нея в същото време влезе да и казва нещо и така... " Персенска ми каза: "Довиждане, приятен ден"... Освен да ми пусне изследване на хормоните нищо друго не ми е правено преди инсеминацията. На мъжа ми спермограма и това е. Спермограмата не беше особено добра при него, а инсеминацията я направихме при неспукан фоликул, понеже така ставало по някога при свръх стимулация с медикаменти.

# 385
  • Пловдив
Имам чувството, че все едно не става въпрос за д-р Персенска. Никога не съм имала проблем с комуникацията с нея, винаги ме е изслушвала и отговаряла на въпросите ми. При нас също първото нещо което поиска беше ЦС и каза че без нея никаква процедура няма да ни извърши.

# 386
На моя първи преглед при Персинска от папка, която бях подготвила  с изследвания и хронология на няколко инсеминации и един опит инвитро внимание обърна само на разчитането на цветната снимка. От него си преписа нещо за досието. След два неуспешни опита ми каза, че иска да ми направи нова цв.снимка на тръби.

# 387
От 2015 съм пациент на доктор Персенска.Извървяхме труден път ,но никога не съм усещала притеснение или разочарование от прегледите.Винаги когато съм имала въпроси ми е отговаряла убедително.Открита е и към предложения на пациентите си.Първото нещо което направихме беше спермограма,хормони и ЦС за свеж трансфер ,но не достигнахме до трансфер.Последва стимулация на къс протокол и др.изследвания.Трансфер на два ембриона ,но без имплантация.Сега след второ инвитро на дълъг протокол през Април съм бременна в 5г.с.Предстои ми вълнуваща среща с нея

# 388
Принципно прегледите в Надежда протичат бързо без излишни словоизлияния, щом не се касае за първичен. Ако не задете въпросите си и споделите притесненията си, лекарите са кратки, конкретни и не обсъждат подробно. Това не означава, че е конвейр. Конвейр е, когато на жени с различни проблеми се изписват еднакви стимулационни протоколи без никакво старание да се разбере същината на проблема. Явно не сте виждали конвейр и ви пожелавам да не го изпитвате... Преди да се преместя в Надежда бях при лекар на конвейр - три пъти симулации с еднакви лекарства и дози, въпреки тежките последствия и неуспехи. Преди да започна третия опит си взех рецептата все едно ксерокопирана и повече не се върнах там!

# 389
  • София
Първото нещо, което направих след първичния преглед в Надежда по препоръка на лекарят ми беше цветна снимка. Преди Надежда бях пациентка на клиниката на Щерев, там имах четири стимулации и пет трансфера, нито един път не ми беше правена цветна снимка.
Да, в Надежда има много пациенти, да натоварено е, да на моменти съм усещала, че лекарят ми едва -едва гледа и говори( особено когато съм влизала на преглед в 23часа), но винаги съм получавала отговори на въпросите си.

Общи условия

Активация на акаунт