На пазар във Варна - 46

• 70 643
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Декора, Мимоко и една сватбена агенция до магазин Ла фениче, на паркинга под хотел Лондон.

# 661
  • Варна
Декора, Мимоко и една сватбена агенция до магазин Ла фениче, на паркинга под хотел Лондон.
Сигурна ли си за Мимоко - редовно посещавам магазина и не съм виждала там?

# 662
  • Варна
Аз съм виждала на цветарския щанд на бившия Бурлекс, сега ЦБА, който е в една пресечка на Сливница, до лятно Тракия. Също и в едно магазинче за домашни потреби пак в района, улицата мисля, че се води Хаджи Димитър, в отсечката между Братя Миладинови и Македония, на нея има цяла редица магазинчета.

# 663
  • Варна
Купувала съм за рожден ден. В дясно от касата бяха изложени, на една стена, преди стелажа с различните висулки. Това беше преди година. Предвид, че предлагат неща за ръчна изработка, би трябвало да имат още.

# 664
  • Варна
Благодаря flufi bouquet питах ги - имат.
Месечинке, благодаря bouquet

# 665
  • Варна
Трябва ми хубав плик за пари за сватба - давайте идеи от къде да търся, че ми омръзна да ми предлагат сгънат цветен картон вързан с дантелка. 
До кукления театър. Имат ръчно изработени пликове, картички и т.н. Доволна съм  Peace

# 666
  • Варна
Някой има ли сигурна информация кога най-сетне ще пуснат синята зона в центъра?
Говореше се за септември, но няма движение за разчертаване или поставяне на автомати за билети.

# 667
  • Варна
Скоро едва ли ще има, според мен. Вероятно пак ще има безкрайни обжалвания на избора на фирма за софтуеър и плащания. Преди няколко години, когато неуспешно стартираха, беше избрана Мобилно паркиране (Интербилд). Сега, не знам коя е фирмата и има ли Обществена поръчка. Други фактори бавят проекта вече с години. Същите, заради които града е в това "цветущо" състояние. Преди две години обявиха, че варненци не са платежоспособни, за да има Синя зона...

# 668
  • Варна
Отчая ме, но ти благодаря!
Скоро общината пак взема заем като едната причина бяха точно автомати за синя зона и вярвах, че този път ще е наистина.

# 669
  • Варна
Против мравки - лавандула. Бягат от нея. Купи си лавандулово масло и ръсни около прозореца. Но внимавай, че мнооого смърди.

# 670
  • Варна
Против мравки - лавандула. Бягат от нея. Купи си лавандулово масло и ръсни около прозореца. Но внимавай, че мнооого смърди.
Благодаря Hug

# 671
Лавандуловото масло може да се накапе в зехтин/като базово масло-разредител/ и върху памук или парченца гъба.

# 672
И аз много чаках синята зона, но наскоро осъзнах, че тя нищо няма да промени и вече не я чакам. Защото закон и правилник си има  сега и ако някой упражнява лек контрол, положението няма да е това, което е. И сега не е разрешено да се спира в средата на кръстовище, да се паркира на два и дори три реда по улицата. Да се спира, паркира и преминава по велоалеята, на пешеходна пътека и прочие и прочие. Е, тогава защо си мислим, че синята зона нещо ще промени? Пак ще бъде същото, защото контрол няма да има и тогава, както няма и сега. Наскоро показвах снимки на паркиране на близка в София. Както коментира тя - в кварталите на София няма синя зона, но и там не се паркира така. Това е положението.

# 673
  • Варна
Ще промени и още как.
Работещите тук няма да идват с колите си, т.к. ще им струва 8-10лв на ден и ще останат места за живущите както и за хората, които имат по няколко часа работа и са в движение като колата им е не само удоволствие, но и необходимост за ежедневието.
При нас в момента регионалното социално идват с 5 коли на работа, за да си клатят краката 10 човека тук и да пият кафета по цял ден. 
Пак ще идват да бездействат и да со си държавни хрантутници, но не и с лични автомобили.
Дали ще шма контрол-разбира се, след като ще има глоби, които ще си събират от Общината. Паяк няма да влезе тук, но стига да дойдат да наслагат безброй скоби. Със сигурност синята зона е в +. Осигурява комфорт за живущите както и за хората, които са по цял ден в движение и паркират по 10 пъти.
Да не говорим и за наличието на малкото гаражи, които не се използват, защото може без пари да спреш на тротоара и да не се престараваш да си отвориш гаражната врата.
Сега е направо кошмар да отшдеш и в района на Севастопол. При синя зона винаги ще има къде на паркираш и другото е, че ще се паркира в разчертаните места, а не на всеки където му падне, което е равнозначно на да не можеш да влезеш/излезеш от улица.
За Бога, в Търново от 7 години има синя, зона във Варна няма.....

http://m.ikea.bg/eating-and-drinking/Napkins/Napkin-holders/knyck-38684/80045448/
Някой знае ли дали ги има налични в нашата Икеа или в друг магазин. Не ми се  поръчва един салфетник.

# 674
  • Варна
Не знам дали ми е за тук въпросът, но знам, че тук ще получа отговор Simple Smile
Къде във Варна има сладкарска борса? Чувала съм, че има, но не съм обръщала внимание къде се намира  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт