Октомврийчета красиви - правят мамите си диви! - Тема 12

• 48 160
  • 720
  •   1
Отговори
# 375
Аз вече оставям по тънка пижама и в летен чувал на 19-20 градуса в стаята. От време на време обаче явно му става студено, защото примрънква и ако го гушна или взема при нас под завивката, заспива наново.

# 376
Ние сме отново във фаза, защото растат зъби единия проби,а другия още не е , та картинката е ясна...
По принцип и ние си имаме режим и нарушили се става страшно, за количката и разходките уж обича ама и това е до настроението и!

# 377
  • Пловдив
Поли, онзи ден при среща с един добър ортопед, той ни се скара за обличането много. Каза, че претоплянето е много по-опасно от студеното. Стигало се до гърчове, обриви и разни други лошотийки. Каза, че ръцете, краката, нослето и ушите трябва да са по студенки. Ако крачетата са топли, значи е почнала фаза на претопляне. При тази възраст едно бебе спяло най - добре и непробудно при 18 градуса, а при нас е 22/23 без климатик. Откакто се затопли, Мушу не спи никак добре, та смятам да пробвам с по хладна стая.
Шошии, при Хазбун ли бяхте?  Simple Smile Защото и на мен ми се караше за шапката, а навън духаше ураганен вятър. Бебетата издържали на -15 градуса два часа.

# 378
Исках по толкова въпроси да се изкажа, ама като съм от телефона и все отлагам писането,а само чета, и после забравям.
Лабораторията, която ползваме е Цибалаб, има я в медицинския център на педиатърката ни и ни е удобна.
Малкият обожава да е в количката и да е на разходка. За сега, да чукна на дърво, не ми се е случвало да реве навън или да ми се налага да го изваждам от количката и да го нося на ръце. Иначе за всеки случай нося под ръка всичко казано от Кристи, без слушалките Simple Smile
За срещите с майки...Избягвам ги абсолютно целенасочено, тип темерут съм и така ми е добре, особено с непознати по площадките и в парка. За момента мога да си го позволя, когато детето поотрасне, може би ще ми се наложи да превъзмогна себе си, но пък той
тогава ще среща достатъчно деца в яслата/градината, та ще видим. Алергична съм към хвалби и мерене на...какво ли не.
От вчера имаме столче за хранене. Взехме го от Кидо в Ринг мол и използвам случая да споделя, че са имали някаква спукана тръба в склада, която е намокрила картонените опаковки на някои стоки и те са намалени с 20%. Ние така взехме столчето Грако Контемпо Таун от цена 249лв на 200лв, което си е разлика. Ако някой търси нещо конкретно, да попита. Бяха много любезни и кооперативни. А малкият яко се кефи на стола, днес яде два пъти в него,а също и си игра доста време там.
Разгледахме бънджитата им. Ами, въпреки че не съм фен на бънджита и проходилки, трябва да призная, че има разни извънземни със страшни забавления за малчовците, с разни бордове с какви ли не играчки, развиващи моториката. Цените обаче ми се видяха уау, та за сега ще се въздържа.

# 379
Да, Ели. Явно на всички се кара. Но и има логика. Аз съм родена при - 35 градуса и съм яко калена, та съм съгласна с него.

# 380
Ние бяхме в България за няколко седмици и определено мога да направя сравнение. Там на хладно детето спи много по-добре, тук като е горещо и е все неспокоен, буди се рано-рано и иска да си играе човекът. За щастие скоро почва зимата Mr. Green, вече е около 20-25 градуса повечето време и е идеално. Вечер е по тънка пижама и спи завит с мен сега когато е по-хладно, иначе в кошарата е такова въртене още от втория месец, че никога не остава дълго завит.

Ние пък сме още без режим, свободна кокошка hahaha Но утре се връщам на работа в офиса и в яслата ще го орежимят горкия. Много ми е мъчно да го оставя, но поне предната седмица с по 2-3 часа на ясла добре мина, не изглежда травматизиран. Ще видим сега по половин ден как ще върви Tired

# 381
Не съм фен нито на претоплянето, нито на обратното. Трябва да има разум.

Роузи на колко сте вие, че вече даваш сирене? Какво е сиренето?
Питам защото е от храните, които се препоръчват след годинка заради високото съдържание на сол.

# 382
  • София
Chuby На 7 месеца и половина е (почти Simple Smile ). Давам краве сирене, на Лидл, синята кутия. Не ме притеснява да давам сирене. Годинка не е ли твърде късно.  Rolling Eyes Кисна го поне 2 дена във вода, веднъж на ден сменям водата. На мен не ми е солено след това.

Купих овесени ядки и утре ги почваме Simple Smile С масло и сирене. Да видим дали ще ги хареса Simple Smile

Зверчето пак си пропусна единия сън. После ми заспа на шишето. Ама заспа дълбоко.  Mr. Green Утре в 6 пак ще сме на линия  Whistling

# 383
Днес моята сладурка направи голям цирк в Южния парк
 Обикновено мъжа ми я носи в кенгуро и като си получи млякото, от полюшването заспива. Днес -не! Първо мрънка, а на края крещя чак се дра. Много народ, хора, колелета, кучета. Врявата я превъзбуди явно. Чак като излязохме от парка заспа. Май не обича тълпата.

# 384
Роузи това, което съм чела е, че се дава най-рано на 9 месеца. 
Аз лично не бих рискувала със сирене преди това, но щом го понася и няма признаци на алергия.  Flutter

# 385
И аз след глутена ще го давам, демек към края на осмия месец/началото на девети.

# 386
Яяяяяя доктор Кристи са изкажи,що така с тва сирене. Особенно козето дет от месец го плющим Laughing
Пък аз мислех да я записвам тоя месец на кухня,ма лееекинко ми се разминаха планчетата.

# 387
Ми щото уж следвам някакъв могъщ план Mr. Green Ама по-скоро, просто защото преди това съм си наумила да вкарам други работи, та на млечните им идва реда чак тогава!

# 388
Ееееее докторе,нал си знаете,че жива ще Ви удера,дет ва барна Mr. Green

# 389
Знам, знам, прасешко ти се е дояло, затуй hahaha

Общи условия

Активация на акаунт