Октомврийчета красиви - правят мамите си диви! - Тема 12

• 48 154
  • 720
  •   1
Отговори
# 390
Офффффф,па и ти де са буташ в мойта категория Heart Eyes
Айде приятни таласъмища Grinning

# 391
Добро утро, дами!
Аз спах предизпитно сама и в 6:30 се бях наспала, е, кучето ми помогна де, но вече пих кафе и ще се приготвям. Стискайте ми палци  Mr. Green!
Аз мисля, че до две седмици ще започна със сиренето, нали все ми обясняват за тая попара. Педиатърката кажа, че трябва да е краве сиренето, а не овче или козе, което малко ме учуди, но според нея АМ се базира на краве мляко и детето било свикнало. Имам откъде да взимам домашно от кози и овци, е, намерихме и крава, та съм поръчала да направят сиренце.
Какво мислите за агнешкото? Аз на Гергьовден мисля да й дам малко към пюрето. На село си имаме отгледани в двора, супер еко, био, натурал  Mr. Green има пюрета 4+ с агнешко,  та сигурно е подходящо. Аз нещо с моята педиатърка не се разбирам за храненето, вика ми, че добре съм въвела теле, пиле, пуйка, заек ама да почвам и с прасето  Shocked. Пф, ще почака.
Вие кога мислите да замествате закуската в 10 с манджа? Аз мисля да си караме още поне 2-3 месеца без друго заместено ядете  newsm78.
Хайде оставям ви, лек ден!

# 392
Първо успех на изпита,и второ никое сирене или мляко не може да се сравни с АМ. Виж за козето казват,че се доближавало до майчиното,но никой не може ме убеди,че химиите,с които тъпчат АМ,имат нещо общо с кравешките млечни произведения.
Аз пък сумналболясвах цяла нощ. Всички спят,мен ме апи щъркела,сега гледам,като бодлива крава Mr. Green

# 393
Добро утро!
И аз гледам като бодлива крава  hahaha просто някое малко съкровище не оставя мама да спи.
Днес съм решила доколкото мога през деня да релаксирам и ще зарежа всичко останало, че и бъбрек ме боли - явно пак изхвърлям песъчинка.

Едит:  Попадна ми някъде, че сиренето може да се обезсолява в айрян, вместо във вода. Така оставало по-вкусно. Само не знам трябва ли и киселото мляко да е въведено за тази схема?  newsm78

# 394
Питай дъртата селянка как се обезсолява бе,ще скажа Mr. Green
В стааари векове,когат съм била млада,на село обезсолявахме и сега го правя сиренето със гъст айрян.
На две лъжици кисело мляко от 2% каквато марка искач,към 50-70гр. вода или просто на око,да стане гъст айрян. Лично на мен с вода не ми допада Peace

# 395
Благодаря, Поли!   Heart Eyes
А ако не съм въвела киселото мляко? И само краве сирене ли така се обезсолява?

# 396
Тати има кози,ние сме на козе.  Peace

# 397
Моля за съвет. Как правите от готовите каши? Моята стана на бучки при следване на указанията на кутията...

# 398
Лид, аз лично давам половин доза каша. В момента давам царевична, преди това оризова на Тьопфер. В 70мл вода охладена около 50градуса (минавам я през Куул туистъра, който ви показах за оптимална температура, както правя и АМ) слагам 2 супени лъжици каша и разбърквам добре. Към получената смес добавям плодово пюре. Ако не искаш само с вода, можеш и с АМ да я правиш. За да ти стане на бучки, подозирам, че може водата да ти е твърде топла.

# 399
lid, аз да ти кажа не следвам баш указанията, че пък на мен тогава ми става течна. А за да не става на бучки я правя в шише, като разклащам много добре и после сипвам в купичка. Веднъж правих в купичка и бъркал, ами беше не на бучки, ми на цели канари.   Laughing

Спелтата много се харесва, с круша, с банан, всякак я яде с голямо желание!  Simple Smile Гледам, че на кутията пише, че може да се добавя и към зеленчуково пюре, някой давал ли е така?

P.S. Ели ме подсети, аз правя АМ на 50 градуса и след това добавям кашата в шишето, т.е. температурата е станала около 40-43 градуса.  Peace

# 400
Ели, направих АМ на 50 градуса (аз съм със Фризовом и позволява по-гореща температура) и в него го разтворих, но направих пълната доза 200 мл АМ и 4 с.л.  каша. Сега ще пробвам само с вода и по-малко количество сухо вещество. Благодаря ти. 
Адинко, благодаря и на теб. Сега ако не стане в купичка се въоръжавам и аз с шише.  Laughing

# 401
Адинко, царевичната на Тьопфер е с морков и по инструкции се дава със зеленчуково пюре, ама аз не съм тествала, давам си следобед с плод, а на обяд редувам един ден зеленчуково пюре
 с жълтък и един ден месце.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 10:31 от eli_dzh

# 402
Мда и аз така давам пюретата, ама на спелтата на Холе видях, че пишеше и със зел. пюре. Ще видя как върви с кг. следващия месец и може и да пробвам да добавям към дните с жълтък, с месото ми се вижда, че ще стане много тежко.  Simple Smile

lid, ти с коя каша се бориш сега?  Simple Smile А освен това нали имаш предвид, че Фризовома е по-гъст, та ако правиш кашата с него, може би да слагаш малко по-малко от нея.   Simple Smile

# 403
Адинко, от вчера давам оризовата на ХИП. Давам каша, заради рефлукса му по съвет на гастроентероложката. Вчера я смесих с пюре от круша, днес ще я дам с пюре от тиква. Кашата ми е чиста оризова. Гледам да я комбинирам с разхлабващо, защото малчо си има запек и ме е страх да не стане още по-зле от ориза.
Иначе на гъстота я докарах идеална, особено след като добавих и пюрето от круша ( то нали е по-редичко). Но малчо й се чумери нещо и предполагам заради бучиците в нея. Уж действах като миксер на турбо заряд при бъркането й, но пак останаха фини бучки.

Още един блиц въпрос. Ако приготвите пюре за няколко дни в какви бурканчета го съхранявате? Аз купих три от готовите и изхвърлих съдържанието, но капачките им не затварят добре.
И още нещо ми дойде на ум в движение. Три пъти съм използвала купичката му за хранене и гледам пластмасата на дъното стои като надрана... веднага ли трябва да се сменя?

# 404
Ахам...и при мен същата каша беше на бучки първия път. Simple Smile От втория действам с шишето и няма проблеми. Simple Smile

Аз не правя дом. пюрета, но да кажа за бурканчетата. Simple Smile На Хип се затварят добре само, ако се нацели точно и е адски досадно. На Холе са ОК. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт