Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 69
То и докторите са едни разбирачи....или ще е от времето или от ЕГН-то, или пък ще е алергия....
Аман от доктори вече.

# 31
  • Мнения: 1 782
Ааа има и болест - "на нервна почва е" Simple Smile

На вас поне ви предписват нещо.... От години си е на Медрол.
Майка ми като ходи на контролен преглед, ревматологът й казва:
"Еми тя ситуацията с артрита е ясна ....."
И така на всеки преглед - питах защо въобще ходи Sad От години си е на Медрол...

Не знам къде да я заведа, та някой да й обърне внимание ...
На вас къде ви предписват биологичните ? Това лекари от провинцията ли са ?

# 32
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 8 266
Ей, не си предписвайте сами тези лекарства, много са тежки и с много странични действия са. Аз от време на време ходя в Софиямед 2, там е клиниката по ревматология и от там вземам рецепти. А също не искам да пия Метотрексат и Медрол, не ми помагат, а и от тях опадат косата и миглите и се качват килца доста. Затова и попитах за биологичните, това ми предлагат , но и от тях ме е страх. Няма оправия.

# 33
  • Мнения: 1 782
Кое да предписваме сами имаш предвид ?

# 34
  • Мнения: 69
Аз ходя в ревматологията на Урвич 13 в София. То е към университетската болница Иван Рилски. Има доста отзиви за и против тази болница и докторите в нея, но аз съм доволна. Попаднах на една много амбициозна специализантка (Др. Бояджиева), която работи под ръководството на Проф. Стоилов и двамата са много добри. Когато попаднах за пръв път в болницата тя беше 25 годишна и не я приех много насериозно, но пък останах много доволна от нея. Винаги, когато имам проблем се обаждам и ми дава съвети или ме вика на преглед. Та така с мойте впечатления.
А иначе комисия за биологичните лекарства има само там(София), в Пловдив и Варна мисля.
Аз съм вече от почти 3 години на Цимзия(биологично) и съм много доволна. Уцелиха ми лекарството от първия път. Някои хора ги сменят по няколко пъти докато ги уцелят кое ще им действа добре.
Ако някой има още въпроси съм на линия.  Peace

# 35
  • Мнения: 1 782
Иска ми се да се консултираме с най-добрите специалисти, защото майка ми има и кръвно заболяване - тромбоцитопения.
Всичко традиционно, което обезболява в някакъв момент не е позволено при нея, защото разрежда кръвта, намалява тромбоцитите и т.н. Включително се зачетох и в някои биологични - и за тях пише, че може да доведат до намаляване на тромбоцити и т.н.
Единственото традиционни лекарство, което не вреди и на двете заболявания е Медрол.
И тъй като в Плевен, лекарите каквото са научили преди 50 години, това си знаят и никой не се напъва да си обнови знанията, да разреши случая, да даде някаква алтернатива, някакси поне малко да намали болката - ми се иска да се срещнем с истински лекари!
Защото това е пълна и бавна агония ...

# 36
  • Мнения: 15
Задължително да потърси второ мнение. Лупуса се диагностицира трудно, камо ли от първия път. И как веднага й наблъскаха медрола! Странични ефекти от него получих след едномесечен прием, а вече 3 ти месец не го пия и се боря с тях. Относно резохина има и по- пречистени негови варианти като Плакенил и немския Quensyl.
Luminor, благодаря за отговора, за съжаление тя се чуди, чуди и започна да пие хапчетата. Да ми препоръчате някой от професорите в Урвич и може ли да се вземе час по телефона? Звъняхме на обявените номера на страницата им, но никой не вдигна. Може и така да се е случило, не знам.

За съжаление от Урвич съм ужасно разочарована и не бих ги препоръчала никога. По- скоро Вма или Токуда.

# 37
  • Мнения: X
Здравейте. Бях писаха в предната тема, че имах много силни болки в ставите на ръцете през зимата (рамене, лакти и пръсти). На кризи. Направо беше ад, блъсках се с аулин, но понякога и той не помагаше. Появяваха се и после отминаваха. Така няколко пъти. Но не съм имала подувания. Сега на топлото време съм по-добре. А от дете имам все болки в колената при по-влажно време и все уж ми казваха, че ще го израста, но нищо такова не се случи, болките са и до днес при влажно време, а аз съм на 35. Сега като беше дъждовно времето пак имах леки болки в колената. Тая зима ми се претоварваше едното стъпало, почнах да куцам, после ми мина. Отделно имам болки в гърба, който го усещам като претоварен и скован особено сутрин, глава си ме боли всеки ден и изобщо доста проблеми ми се появиха. И като се появиха болките в ръцете тук ме посъветвахте да отида на ревматолог.
Пуснаха ми ето тези изследвания. Излиза ми само Ана скрининг положителен. Може ли да ги коментирате и да ме посъветвате какво да попитам ревматоложката като я посетя за вторичен преглед. Благодаря ви.  bouquet
                                                                   Резултат   Единици   Референтни стойности
Анти-Стрептолизинов Титър ( ASO; AST )   <20.00   IU/ml   10.00 - 200.00
Ревма Фактор скрининг ( RF )   <10.00   IU/ml   < 20
Анти Цикличен Цитрулиниран Пептид ( anti CCP )   10.8   U/ml   < 20 отрицателен; ≥ 20 положителен
ANA скрининг   Профил   *   *
ANA скрининг антинуклеарни антитела- ИИФ   1:320   титър   < 1:100 - отрицателен; 1:100 - граничен
HLA-B27   Отрицателен   

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 17:19 от Анонимен

# 38
  • Мнения: 12
Здравейте. Бях писаха в предната тема, че имах много силни болки в ставите на ръцете през зимата (рамене, лакти и пръсти). На кризи. Направо беше ад, блъсках се с аулин, но понякога и той не помагаше. Появяваха се и после отминаваха. Така няколко пъти. Но не съм имала подувания. Сега на топлото време съм по-добре. А от дете имам все болки в колената при по-влажно време и все уж ми казваха, че ще го израста, но нищо такова не се случи, болките са и до днес при влажно време, а аз съм на 35. Сега като беше дъждовно времето пак имах леки болки в колената. Тая зима ми се претоварваше едното стъпало, почнах да куцам, после ми мина. Отделно имам болки в гърба, който го усещам като претоварен и скован особено сутрин, глава си ме боли всеки ден и изобщо доста проблеми ми се появиха. И като се появиха болките в ръцете тук ме посъветвахте да отида на ревматолог.
Пуснаха ми ето тези изследвания. Излиза ми само Ана скрининг положителен. Може ли да ги коментирате и да ме посъветвате какво да попитам ревматоложката като я посетя за вторичен преглед. Благодаря ви.  bouquet
                                                                   Резултат   Единици   Референтни стойности
Анти-Стрептолизинов Титър ( ASO; AST )   <20.00   IU/ml   10.00 - 200.00
Ревма Фактор скрининг ( RF )   <10.00   IU/ml   < 20
Анти Цикличен Цитрулиниран Пептид ( anti CCP )   10.8   U/ml   < 20 отрицателен; ≥ 20 положителен
ANA скрининг   Профил   *   *
ANA скрининг антинуклеарни антитела- ИИФ   1:320   титър   < 1:100 - отрицателен; 1:100 - граничен
HLA-B27   Отрицателен   

Здравей!
Моят съвет е,че трябва да направиш още изследвания.
При мен ANA беше граничен.Но въпреки,че лежах в Ревматологията не установиха главната причина.Д-р Колева се хвана за Антифосфолипидните тела и ме изсписа с диагноза Рейно и Антифосфолипиден синдром(APS).Предписаха ми Фраксипарин 0.6 и Резохин(който ме удари в дроба-в последствие смених с Плакенил).Когато и се обадих тя се отнесе с мен подигравателно,незнаеше кога да отида на контрола,незнаеше Маринчев приема ли или не.С две думи не улучих лекаря.Отново започна влошаване и засилване на болките ми и отидох при друг лекар.Направиха ми изследване на ръцете с ултразвук и се установи артрит на малките стави.Правих снимка на колена и там се оказа,че има проблем.Пуснах още един куп изследвания,който бяха под долната граница или на долната.И така аз се оказах с Лупус(артрит на малките стави и колената,APS,Рейно и васкулит)и една торба с хапове.Трудно ми е още да асимилирам всичко,уж се бях настройла,но когато д-ра каза диагнозата такъв рев му ударих.Вече започнах и Метотраксат и другата седмица имам пулс терапия.Много се надявам да имам някакво подобрение,защото ми писна да нямам сили да изпълнявам елементарни домашни задължения.Все нещо ме боли,все ми оттича по нещо.Имам в моменти приливи на енергия,но те в повечето случай са в късните следобедни часове или привечер.

# 39
  • Мнения: 140
Попаднах на една рецепта с билки за РА във фейсбук:

Лечение на Ревматоиден артрит

1.Prunus avium (Черешови дръжки)
2.Urtica dioca (Коприва)
3.Lavandula Stoechas (Френска лавандула)
4.Goose fat (Патешка мазнина)
5.Cold pressed Juniperus Communis oil (Студенопресовано масло от синя хвойна)

Ефект:

1.Смъкване на СРП
2.Смъкване на СУЕ
3.Смъкване на РФ
4.Премахване на отока
5.Премахване на болката

Ще ви помоля да си направите изследвания след края на лечението с билките и да ги публикувате в групата!

Сутрин: Отвара от черешови дръжки и коприва

Налейте 400мл кипнала безхлорна вода в подходящ съд и сложете 2-3 гр. Prunus avium.Направете запарка със затворен капак за 3 минути.След 3-тата минута добавете 2-3 гр. Urtica dioca и запарете 2-те билки заедно още 4 минути.Разделете отварата на 2 части, като първата я изпийте 1 час след закуска, а втората 30 мин. след като изпиете първата част.

Вечер: Отвара от френска лавандула

Налейте 200мл кипнала безхлорна вода в чаша и сложете 2-3 гр. френска лавандула.Запарете точно 7 минути.Пийте 2 часа след вечеря.

Болезнените места се масажират с патешка мас и масло от хвойна, като се редуват ; един ден - само патешка мас, на другия - само масло от синя хвойна.

Важно: Отварите са противопоказани при употреба на антикоагуланти и силни антибиотици!Не се подслаждат!Забранени са употребата на бял хляб, лимонов сок и оцет!

Билките не трябва да превишават 1 година от събирането им, трябва да са били събрани през подходящото време и да са били изсушени и съхранени правилно!Копривата трябва да е била събрана преди цъфтежа и да не е изгубила зеления си цвят след изсушаване
Цената на едната билка е 50 турски лири, на другата мисля 25, по 30 грама. Аз поне не можах да ги открия в българските сайтове или на по-достъпна цена.

# 40
  • Мнения: X
Повторих АНА скрийнинга в друга лаборатория и там ми излиза отрицателен  
#Crazy
Antinuclear antibodies (ANF)   S        1: < 80            1: < 80

Този път бях в Бодимед и там пращат пробите в Германия, а първия път бях в Цибалаб и там ми излезе положителен резултат. Явно ще трябва да потретя и не знам дали да не посетя някоя държавна лаборатория, вече не знам дали имам доверие на която и да било частна. Вие къде ходите?
Не знам какво да правя сега?! Ревматоложката ще ме приеме чак другата седмица, а аз стоя тук и се тормозя какво става с мен...

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 15:36 от Анонимен

# 41
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 8 266
Иди си в лабораторията на поликлиниката да ти е мирна главата.

# 42
  • Мнения: 30 164
Ми нас ни пращаха в имунологичната лаборатория в Александровска болница специално и лекарят изискваше там да се прави изследването( работи в и ползваме лабораторията на друга болница по принцип)

# 43
  • Мнения: 24
Здравейте,
ще разкажа и аз премеждията си в надежда за помощ, защото изгубих всякаква надежда вече.
В началото на май месец, както си седях на компютъра, изведнъж започна да ме боли китката. Горе долу по същото време - след два три дни започнаха да ме болят и предната част на ходилата. Средният пръст на крака ми е леко подут , нямам някакви зачервявания и може би дясната ми китка е леко по-топла от лявата. Както и да е.. в началото не обръщах внимание, но след около седмица започнах да ходя по лекари. За китката ходих при един ортопед, който ми я оперира преди 4 години поради травма. След като гледа рентгенова снимка, каза да правим физиотерапия- направих курс от 7 процедури и имаше временен ефект, но после като почнах пак да я натоварвам болките се появиха отново. За стъпалата ходих при друг ортопед, който каза паднал напречен свод и ми изписа стелки - естествено купих си ги, но подобрение нямаше. Започнах да си правя и кръвни изследвания - в началото ( средата на май) всичко беше окей включително СУЕ и ЦРП. В края на месеца обаче и двата показателя излязоха извън норми и почнаха да растат прогресивно като за последно и двата показателя бяха около 60 - това беше края на миналата седмица. Естествено посетих и ревматолог - др Стоилов в Урвич. Той ми каза да си направя купища изследвания - първо за всякакви инфекции - гърлен, носен секрет, хламидия и урина - всичко беше окей! После се усъмни именно в тази диагноза РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ и ме накара да си направя няколко изследвания и в тази насока. Резултатите ми са следните. Anti MCV и ANTI CCP - отрицателни!, ревматоиден фактор - отрицателен! После обаче ме накара да си направя и изследване на ревматоидни фактори по класове и там два от факторите ( iga и igg) бяха леко извън норма eдното 26 другото 24 при норма 20 и на база на тези резултати той каза диагнозата ревматоиден артрит!! Дори не ми погледна и стъпалата за тези три прегледа, които направих при него! Изключително разочарован съм от цялостното му отношение и поведение по време на прегледа, въобще не ми обърна никакво внимание. Естествено в началото се шашнах и започнах да чета много по темата включително и в този форум - първото което разбрах е че тези гени anti ccp  и anti mcv се срещат при около 80% от болните от РА,  а при мен са отрицателни! Търсих и много информация за ревматоидните фактори по класове, но за съжаление не открих много информация. Четох много и във форума и разбрах, че повечето от вас сте оключили заболяването след силен стрес или след бременност е аз не съм имал нито едно от двете , нямам и наследствена предразположеност тъй като нямам роднини с това заболяване. Затова ще търся мнение и от други ревматолози, но искам и  да се допитам до вас ,хора които са минали през това. Като цяло съм доста притеснен - имам хубава работа, спортувам, млад съм и изведнъж някакъв лекар ми поставя такава тежка диагноза и ми изписа купища лекарства, с които да съм се "лекувал". Не казвам, че не отхвърлям заболяването, но ми е доста под съмнение тъй като и до момента от самото начало на проблемите ми засегнатите стави са си едни и същи, а чета че при повечето доста бързо се засягат повече стави. При мен ставите са малко на брой, а и нямам тази характерна скованост, за която повечето тук говорите. Не знам какво да мисля и да правя вече, но едно е сигурно, че повече в тази клиника на Урвич крака ми няма да стъпи. Работи се на абсолютно аматьорско ниво.

# 44
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 8 266
Сковаността идва на малко по-късен етап. При мен има хипотетична причина за артрита - хронично болни сливици. Ама то ако не е едно, друго ще е. Всички ли сте изследвали тези фактори по класове? Аз за първи път разбирам за такова нещо, никой до сега не ме е карал да правя такова изследване.

Общи условия

Активация на акаунт