Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 159 384
  • 914
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се за прекъсването!На мен ми се случва за 2ри път.Направих тест за бременост-отрицателен бях на 3 дена от закъснението сега съм на 7 ден и все още го няма.Благодаря предварително!

# 631
Привет, аз също съм с Бехтерев лекувана съм с Хумира и Метотрексат, а в момента с Енбрел и Метотрексат.
Между двете биологични лекарства ми направиха 3 месеца поред по 3 вливания с по 500мг. Метилпреднизилон. Тогава не съм имала промяна в цикъла.
Медрол не съм приемала,  но в описанието ме пише : Съобщете веднага на лекаря си, ако забележите някой от следните проблеми:- нередовна или липсваща менструация.
Така, че е най-добре да го обсъдиш с личния си лекар или с лекуващият те ревматолог.

Видях, че сте коментирали страничните ефекти на Метотрексата. Признавам има ги, гадеше ми се цяла седмица след като си приемех дозата, беше ми казано да пия цялата доза наведнъж. Та същата умна ревматоложса, след като се оплаках, че ми се гади каза да го спра и аз доволна спрях го.
Да ама след три месеца едва дишах от болки, скованост при всяко сядане и т.н., а преди това бях почти добре като изключим гаденето.
Стигна се да ме приемат по спешност в Урвич, защото както се изрази доц. Монов "не е нормално в 21 век да се чуствате така". Та спрения Метотрексат беше изиграл гадна шега от 1-ва ренгенова степен вече е в 3-та рентгенова степен. Куп доктори на урвич се чудиха как може да м и е спрян Метотрексата. Три месеца след възобновяването на приема му и Пулс терапията физическото ми състояние се подобри - сутрешната скованост е минимална, болки малко, ходя редовно да спортувам. Да понякога ми се гади леко, имам афти.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 16:28 от V. Bekam

# 632
  • София
Извинявам се за прекъсването!На мен ми се случва за 2ри път.Направих тест за бременост-отрицателен бях на 3 дена от закъснението сега съм на 7 ден и все още го няма.Благодаря предварително!
На мен ми е закъснявал с доста дни или се е появявал 2 пъти за месец. Тоа е нормален страничен ефект от него.
Обсъдете го с ревматолога си.
А защо спряхте биологичното и сега само на медрол и афламил ли ще го карате?

# 633
  • София /Абсурдистан
Аз да кажа, че пих ензими и РА изчезна напълно. За първи път от 20г СРП ми е в норма и дори е ниско. Направо не мога да повярвам. Обаче сега диагнозата ми е генерализиран остеоартрит и съм озверяла от болки и схващания. Лекарите нямат обяснение, няма и някакво ефикасно лечение и не знам какво да правя.

# 634
  • София
Аз да кажа, че пих ензими и РА изчезна напълно. За първи път от 20г СРП ми е в норма и дори е ниско. Направо не мога да повярвам. Обаче сега диагнозата ми е генерализиран остеоартрит и съм озверяла от болки и схващания. Лекарите нямат обяснение, няма и някакво ефикасно лечение и не знам какво да правя.
Кога сте пили ензими сега ли? Колко обострена сте била преди това?

# 635
Да спрях хумирата по собственно желание понеже искахме да пробваме с мъжа ми за бебе,но впоследствие болките станаха непоносими и ми изписаха медрол и афламил.За сега тъй карам,но за бебето изобщо незнам как ще стане защото когато прекъсна леченше болките пак идват с пълна сила

# 636
Има лекарства, подходящи и при бременност.
Лейди, как реши че си в ремисия, като имаш болки и други оплаквания?

# 637
  • София /Абсурдистан
Ревматолозите ми казаха. Ами на снимките няма ерозии, никакви промени няма, а  старите са заличени. Казаха, че нямат обяснение.
Аз си имам остеоартрит, имах го и преди, той си е наличен, не се е повлиял от ензимите. Само автоимунният процес спря.

# 638
Да не би да ти е била просто грешна диагнзоата? Дъщеря ми е със серопозитивен артрит, никога црп не е било високо.

# 639
  • София /Абсурдистан
Да не би да ти е била просто грешна диагнзоата? Дъщеря ми е със серопозитивен артрит, никога црп не е било високо.
Не е била грешна. От 20 г. я имам. Лекували са ме няколко специалисти, но в последните години ходя в София мед. И аз не знам какво направих сега. И лекарите не знаят. Имам снимки на ставите преди и след, на първите ерозиите се виждат ясно, артрит в трети стадий, на последните са заличени, даже ми показаха. При мен СРП винаги е било високо, а сега е съвсем ниско, пазя документация. Единствената намеса освен ензимите е проведена химиотерапия за РМЖ. А ревмофактора си стои положителен.

# 640
Много интересно
При дъщеря ми Метотрексат държеше Хашимото в приятна ремисия. Лекарите отричат обаче 
Кой знае как взаимодействат терапиите и организма.

# 641
  • Somewhere in the World
Здравейте, момичета.
Моята майка от 4 години е диагностицирана с РА сероположителен/според епикризата/. Лекува се в клиниката на ул.Урвич. От 3г е с инжекции Енбрел, но миналата година един гений и спря медрола и метотраксата. Милата ми майчица се измъчи зверски и след ИП я мотаха там докато не я заведох при Проф.Коларов. Изследва я, накара и се,че не приема медрол и метротраксат.Сега и направи схема и до момента е овладяна болката, но я следим изкъсо как пие лекарства. Предписано и е фолиева киселина  на 4тия ден след прием на метотраксат, а него го взема 1 път в седмицата сутрин и вечер по 3т от 2,5мг. Чета ви ,че вие съветвате фол.киселина всеки ден...а тя вече има афти в устата и аз какво ли не и взех за това. Може ли според вас да започне сега да приема фолиева к-на ежедневно?( без деня на прием на метотраксат/. Предстои и контролен преглед при Коларов и гастроентеролог преди това заради черния дроб. Но най-много ме притеснява, че по време на ИП отслабна много - около 30кг. Вие имали ли сте такива периоди? Правихме всички изследвания и прегледи,но казват че е заради болката и високото ЦРП от РА - при изписването от болницата в края на юли беше 143,60.

# 642
При активен възпалителен процес падат кирограмите,желязото и хемоглобина. Когато падне ЦРП и се овладее възпалението кг тръгват нагоре.

# 643
  • Somewhere in the World
Еликсир, Благодаря! Flowers Hibiscus

# 644
Успях да намеря Метотрексат в аптека в Дупница. Явно се е оправил вносът. Аз пия ежедневно фол. к-на (чат пат забравям, признавам си), и не съм имала странични ефекти от лекарството. Вероятно е това.

Общи условия

Активация на акаунт