Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 159 151
  • 914
  •   1
Отговори
# 780
Вече се писа многократно, че заради ковид и евентуален ефект при него, цената му се е качила, както и е затегнат режима на отпускане

# 781
  • в подножието на планината
Предполагах, че е поскъпнало, но чак толкова. И при тях се изписвало с някаква червена рецепта.
В групата във фейсбук понякога предлагат
Как да я открия тази група?

# 782
Предполагах, че е поскъпнало, но чак толкова. И при тях се изписвало с някаква червена рецепта.
В групата във фейсбук понякога предлагат
Как да я открия тази група?

Групата се казва "Организация на пациентите с ревматологични заболявания". 🙂

# 783
  • в подножието на планината
Групата се казва "Организация на пациентите с ревматологични заболявания". 🙂
Благодаря! Hug

# 784
Здравейте, извинявам се, не можах да намеря нищо за биологичните лекарства Роактемра, от коя аптека мога да поръчам, като няма да се бави 3 седмици и повече.

Поръчах го в ремедиум и ме лъжат - "ама вие го поръчахте онзи ден". а аз чакам от 3 седмици.

Има ли аптека, която идва по-бързо. Нямам никаква представа как стават нещата.
Може ли някой да  помогне.

Благодаря Ви

# 785
  • София
Здравейте, извинявам се, не можах да намеря нищо за биологичните лекарства Роактемра, от коя аптека мога да поръчам, като няма да се бави 3 седмици и повече.

Поръчах го в ремедиум и ме лъжат - "ама вие го поръчахте онзи ден". а аз чакам от 3 седмици.

Има ли аптека, която идва по-бързо. Нямам никаква представа как стават нещата.
Може ли някой да  помогне.

Благодаря Ви

В Ремедиум съм си го поръчвала винаги. Начинът е следният-ако го поръчаш до края на месеца идва до 15то число на следващият месец. Ако го поръчаш след началото на месеца идва след 15то число на месеца. Така, че се съобрази с това. Отделно за изписване се договори със самият фармацевт. Аз редовно оставах книжката при тях да я оправят, защото на датата, на която трябваше да взема лекарството него го нямаше...
Ако има още нещо може да ми драснеш на лични.
Но Роактемрата почти винаги ми се е бавила..

# 786
Здравейте с РА съм ипия метотрексат ,но имам болки ,какви обезболяващи могат да се пият,аналгин диклак или др

# 787
Диклак, волтарен...

# 788
Благодаря Ти , аз го бях спряла близо година и поливина бях в ремисия но от вчера пак го почнах тъй като работата ми е малко натоварваща ,сега пак се почна но смених работата и така.. Също така мисля да посртя и д-р Махеш Simple Smile

# 789
Здравейте. Честит празник!

От около два месеца денонощно съм със силни блоки в ставите и мускулите на ръцете и краката, силна болка в гърлото, температура и нощно изпотяване.  Вчера си пуснах изследвания, слагам ги в скрит текст, моля да ми кажете как са стойностите. Аз се притесних и се обърках в референтните стойности. ЛЛ не приема оплакването ми особено сериозно, но ми изписа дексофен и желязо.
Скрит текст:

Благодаря.

# 790
Бих отишла за секрет от гърлото, щом боли и црп е леко завишено. То с тези оплаквания може и ковид да е. Запасите със сигурност попълнете на витамините, но едва ли са виновни за Т например.

# 791
  • Пловдив
Нормално при Бехтерев е да е завишено ЦРП-то, нали?
Пуснаха изследвания на мм, за да го подготвят за биологичните лекарства...

# 792
Здравейте, със съжаление се включвам и аз в групата. От окоро година имам болки и отоци по ставите и оттогава и обикалям по лекари. Очаквам скоро окончателна диагноза, досега ми откриха синдром на Сьогрен, синдром на Рейно, РА, съмнения за лупус и колебание между автоимунен хепатит и хроничен холангит. Лекарствата не ми понасят на стомаха и изчаквам все още. Бих искала да опитам с АИП, но за 3 дни ми се влоши гастрита. Вероятно не го правя както трябва. Ще се радвам някой, който го спазва и има подобни стомашни проблеми да сподели как го прави.
С пожелание за здраве на всички!

# 793
Има група за аип във фейса. За лекарствата не знам доколко е добра идея е да изчаквате, не ви ли изписаха протектор за стомаха? Тези всички диагнози от един лекар ли са поставени или всеки ви казва по някоя?

# 794
staliq, да, вече съм член на групата във фб. Лощото е, че протекторите за стомах ме удрят в ставите, а тези за ставите в стомаха 😬, затова изчаквам часа при гастрото, изписаха ми 3+2 медрол и 2х1 Имуран. Пъррвото в такава доза не го понесох дори венозно с протектор пак венозно. А Имурана ме е страх да го пия без гастро конселтация заради черния дроб. Сьогрен ми го поставиха в Софиямед и е потвърден с биопсия. Останалите от Урвич, като бях и в Софиямед отделно и за хепатита, който според тях е само стеатоза... Очаквам да излязан още накои резелтати от Урвич към 20.05 за окончателната диагноза

Общи условия

Активация на акаунт