Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми не се обръща и не стои по корем. Трябва ли да се притеснявам?
Синът ми е на 1 година и 9 месеца и е диагностициран с лека спастична хемиплегия. Възможно ли е да се възстанови напълно?
Дъщеря ми е на 1 година и 6 месеца и има различни проблеми с развитието. Какво мислите за ситуацията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми не се обръща и не стои по корем. Трябва ли да се притеснявам?
-
Синът ми е на 1 година и 9 месеца и е диагностициран с лека спастична хемиплегия. Възможно ли е да се възстанови напълно?
Детето ви, което е диагностицирано с лека спастична хемиплегия, показва обещаващи признаци на напредък като катерене по стълби, самостоятелно ходене и качване и слизане от дивана. Тези постижения са положителни индикатори за потенциала за пълно възстановяване. Редовните рехабилитационни терапии, които получава в момента, ще допринесат за процеса на възстановяване.
-
Дъщеря ми е на 1 година и 6 месеца и има различни проблеми с развитието. Какво мислите за ситуацията?
Въз основа на предоставената информация, дъщеря ви може да изпитва трудности във фината моторика, хипотония и двигателно развитие. Препоръчително е да се консултирате с невролог или специалист по физикална медицина и рехабилитация, за да получите професионално мнение и да определите най-подходящите стъпки за рехабилитация и лечение.
-
Докога най-късно едно бебе трябва да се изправи само с опора?
-
Детето ми има плоскостъпие и наднормено тегло. Какви са препоръките в този случай?